2-daagse workshop Handquilten

dinsdag 7 oktober 2014

Hoi Iedereen,

Nog ongeveer een maandje en dan reis ik weer af naar Nederland. Ik heb er weer zin in.
Veel quilters ontmoeten, lekker les geven, hoop ik naar de Handwerk en Quilt Dagen om nog meer quilters te ontmoeten en misschien wat stofjes te scoren. Mijn familie en vrienden weer knuffelen. Ik heb er zin in!!!

Ik vind het leuk om een van mijn workshops er uit te lichten, want er zijn nog wat plekjes vrij. Het is een mooie 2 - daagse workshop waar je kan leren quilten in de ring, de eerste maandag maken we de start. Tal van technieken zullen worden behandeld en ieder ontwerpt zijn eigen quiltje. 
Samen bekijken, wat is er mooi en wat is er minder mooi. Hoe werk je met contrasten en vooral ook hoe teken je af! Als we daarmee klaar zijn, gaan we aan de gang met het regelmatig krijgen van kleine steekjes. Dat is datgene wat ieder zo moeilijk vind.
Ik heb ervoor gekozen de workshop zo te plannen dat er een week tussen zit, dan hoop ik dat ieder de tijd vind om iedere dag een stukje huiswerk te maken, want regelmatig oefenen verhoogd je vaardigheden. De maandag daarna gaan we dan verder, kijken of het ieder lukt om de steekjes te maken, nog wat verder in op technieken en werken aan al die kleine steekjes zoals je hieronder op de foto ziet, die zo dicht op elkaar zitten, Stippling genaamd. 

Wil je meer weten over deze en workshops machine quilten en patchwork op de naaimachine, neem dan even een kijkje op mijn site Quiltstudio Babette.

Detail stippling, wit op wit quiltje.
Hieronder nog wat foto's....
Mijn eigen huiswerk
Bijna klaar, de bloem mag nog ingevuld worden.
De voorkant, het applicatie tulpje van Ted.
De rand die ik om het tulpje aan het quilten ben.
Het hele wit op wit quiltje.
Wil  je op de hoogte blijven van wat ik organiseer, geef je op voor de Nieuwsbrief

Voor nu Quilty Greets, Babette.0 reacties:

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.