Hier is ' ie dan het Ruler van de Maand project (ROM) 2020

woensdag 12 februari 2020

Hey Hey Allemaal,

Vandaag is het dan zover. Tromgeroffel, want de rulers van de ROM 2020 zijn bekend! Ik ben op deze serie wederom enorm trots! 
Zo mooi als je iets in je hoofd hebt, vervolgens een hoop tekenwerk en dan komt je idee tot stand in een stuk perspex waar hele mooie vormen mee gequilt kunnen worden. Daarbij kijk ik dan ook nog eens naar de mogelijkheid om in een ruimte/rand van de ruler nog een 2e of soms nog meer patronen aan te brengen zodat de rulers echt multifunctioneel zijn. Dat is bijvoorbeeld te zien in het patroon Double Wavy, rechts bovenin. Het eigenlijke patroon de 2 golfjes en daaronder is nog een andere boog toegevoegd. Wanneer de rulers worden verstuurd zit er bij de  uitgebreide beschrijving ook een heel stel voorbeelden van wat je met de ruler van die maand kunt doen en natuurlijk minimaal 1 filmpje die online bekeken kan worden.


De afgelopen week heb ik hard gewerkt aan een quiltje zodat iedereen een idee krijgt wat je met de rulers kan doen. Waarom, omdat de mogelijkheden van de rulers nog uitgebreider zijn dan vorig jaar en dat de patronen nog gevarieerder zijn!! Kunnen jullie zien waar welke ruler gebruikt is? 😜


Aangezien het op een effen stof is gequilt, heb ik ook wat achtergrond patroontjes toegevoegd, nu komen alle patronen wat beter uit. In een quilt is het niet (perse) nodig om achtergrond patroontjes toe te voegen. Juist zijn alle rulers zo ontworpen dat er makkelijk overall gewerkt kan worden. Net als bij schrijven, je begint links bovenaan een eindigt rechts onderin. Goed te doen wanneer een quilt grondig geregen is, aangezien er normaliter vaak van binnen naar buiten wordt gequilt. Ikzelf heb van linksonder naar rechtsboven gewerkt in dit geval 😂 

Het is erg jammer dat er op de foto’s niets van al de verschillende kleuren garen overblijft, want daar heb ik juist veel aandacht aan besteed. Dus heb ik ook maar een overview filmpje gemaakt. 


Vorig jaar had ik 1 heel bijzondere ruler tussen alle andere mooie rulers, voor het midden patroon en ook dit jaar is het weer gelukt om zo'n bijzondere ruler te maken, dit keer is dat de Paisley. Hier kunnen echt heel veel patronen uitgehaald worden, in het quiltje dat hierboven te zien is, zijn 2 patroontjes te zien die ik uit de ruler gehaald heb.


De ROM 2020 zal in 4 mogelijkheden beschikbaar zijn, u kunt 1 van deze 4 mogelijkheden kiezen. 

1. Lagoon Green 5 mm dikte.
2. Fluoriserend geel 5 mm dikte
3. Transparant 3 mm geschikt voor Low Shank.
4. Transparant 6 mm dikte voor normale naaimachines en longarm naaimachines.
Voor wie mee wil doen aan de ROM 2020, hier de link:: https://quiltstudiobabette.com/rom-abonnement-2020/ hier staan de prijzen en extra informatie over het abonnement.

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.

-- 
Volg mij ook op:
Mijn blog bij BERNINA met vaak veel tips 
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes. 

0 reacties:

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.