Laatste Affo van het jaar en meer foto's van de Medaillonquilt !!!

vrijdag 20 december 2013


Hoi Iedereen,

Ik ben nog steeds lekker aan het werk aan mijn Medaillonquilt. Hier dus voor jullie nog wat foto's.
Ik vind hem echt heel mooi worden en heel spannend om rode tinten die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen en dan ook nog eens met witte, ecru en beige achtergrond aan elkaar te "plakken". Maar het eerste stuk is gelukt en geslaagd naar mijn smaak. Hier een overzichtje van wat ik heb gedaan.

Alle driehoekjes toegevoegd op zo'n manier dat het ook weer bij de grote punten past.
Alle kleine driehoekjes in elkaar gezet en daarna aan de iets grotere driehoekjes gezet.
 Het werken op een ondergrond is fijn, maar een ronde vorm naaien blijft soms lastig...
De hele Mariner's Compass in elkaar of toch niet???
Het lijkt allemaal best mooi te passen, maar ik was niet tevreden over de maat van de cirkel van de A, dus heb ik hem nog eens losgehaald na enig twijfelen en eigenlijk moet ik ook nog in 1 bolletje een wit ovaaltje appliqueren... De cirkel is verder gewoon te groot voor het midden van de grote cirkel van de Mariner's Compass. Dat komt doordat er in ieder naaiwerk "scant seam allowance" zit. Nou dit uitleggen wordt een lang verhaal en ik had er zelfs nog nooit van gehoord tot Shirley er over vertelde en het is eigenlijk heel logisch. Shirley had een filmpje uitgezocht en dat legt alles uit. Filmpje over Scant seam allowance.

En dan nog mijn AFFO, jeetje, na 10 jaar te hebben gelegen en waar ik soms een jaar rond de kerst er iets aan deed om het quiltje toch eindelijk eens af te krijgen, is mijn Kerststal quiltje eindelijk af!! De handjes waren eerst iets anders met een duimpje er aan, maar dat was zo'n gepruts voor een detail van niets dat ik ze weg heb gehaald en er zit in het origineel geen borduurwerk. Maar zo vond het dat het quiltje naar mijn smaak af is. De foto's konden iets beter, maar dit is 'm dus!!
Detail Kerststal quiltje
Ook is er geborduurd bij de ster, de herder en het engeltje.
Voor nu wil ik iedereen vast een hele fijne Kerstdagen toewensen, vooral ook diegenen die het moeilijk hebben. Mijn gedachten en mijn hart is bij jullie. Verder wens ik ieder een heel fijn en bijzonder Quilt en Gelukkig Nieuwjaar toe!!

Voor nu QUILTY GREETS, binnenkort zal de agenda worden geplaatst op mijn site!!! Wil je een overzichtje ontvangen, meldt je dan aan voor mijn nieuwsbrief! BABETTE.

http://quiltstudiobabette.com/index/index.html

6 reacties:

Annie Kingma zei

Ik ben voor de eerste keer met ronde vormen bezig, nog lang zo mooi niet dan deze
Fijne feestdagen
Groetnis Annie

Annie Kingma zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Saskia Smit zei

Ik val van mijn stoel van verbazing. Eindekijk weet ik wat er fout ging bij mijn CWDQ. Hoe ik mijn machine moet aanpassen komt later. Dank je wel voor het filmpje!

Trui zei

Zag hem ook op FB al hier en daar voorbij komen, maar wat is dat een schatje, de kerststal quilt. Heerlijk dat hij nou eindelijk af is! Je kompas wordt ook mooi...echt met kompassie gemaakt, dat zie je zo!
Buon Natale e Felice 2014!
Baci di Trudy

Rian zei

Wat een leuk kerstquiltje. Staat dit patroon in een boek ofzo? Zoja, mag ik dan de titel en de schrijver?

Dit blog is van zei

Wat wordt je kompas mooi, Babette. Je kerst quilt is een schatje.
Groetjes en een fijne jaarwisseling. Op naar een nieuwjaar dat hopelijk veel quilt en leef plezier zal brengen.
Jacqueline

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.