De schrik zat er goed in en affo!!!!

donderdag 6 september 2012

Hoi Iedereen,

Eerst deel ik even met jullie mijn affo, eerst heb ik jullie Paint al laten zien maar nu is dus ook Quilt af, zie workshop Paint it, Quilt it.

Ik vind dit dus echt een quiltje waarin zoveel leuke technieken zitten. Schilderen en daarna quilten. Ik heb 2 jaar geleden al eens eerder een geschilderd stuk stof gemaakt met allemaal zeemeerminnen, maar die moet nog steeds verder doorgequilt worden. Het is een vrij groot stuk, dus ik zie er nogal tegenop om het af te maken en ik heb niet genoeg garen....
Paint met garenkeuze

Paint zonder kreukels zoals op foto in mijn vorige bericht..

gequilt

gequilt achterkant met hoog contrast door zwarte stof

Nu zal ik jullie vertellen over de zomer...
'T was een indrukwekkende zomer hier in Italië, nog nooit heb ik meegemaakt dat het zo lang zo warm is. We hebben echt een maand of 3 temperaturen gehad tussen de 29 en 37 graden, alle minimalen en maximalen meegenomen. Nadat we van het winter veel te weinig regen hebben gehad (maar wel lekker veel sneeuw!!) kun je je voorstellen dat dit alles er aan bij heeft gedragen dat er veel te weinig vocht in de grond zat en dat betekende dus, bosbranden. Ook daarvan had ik er nog nooit zoveel gezien!
Bij ons in de buurt waren er 2 bosbranden waarvan 1 een hele grote. Hier zijn echt kilometers bos afgebrand. Zonde, maar voornamelijk zijn de struiken weg en ik vermoed dat veel bomen nog leven doordat de brand zo snel doorgaat. Het gebied ziet er nu in ieder geval behoorlijk mistroostig uit.
Brand tussen Piegaro en Monteleone d'Orvieto foto Diego Ciofo.

Waarom de schrik er goed in zat zal ik jullie nu vertellen, een aantal maanden geleden ging de stroom uit en toen wij hem aanzetten ging 'ie direct weer uit, wat wij wel vreemd vonden. We zaten aan het ontbijt en ik hoorde een raar geluid uit de tuin komen????? Dus ik zei tegen iedereen: "Stil eens", dat gebeurde niet direct en ik zei nog een keer: "Stil eens" en ik hoorde iets knetteren, waarop Danny die wat verder naar het raam gebogen zat om te kijken wat ik hoorde, riep: "Brand!!!" Allemensen, wij alle vijf naar buiten, Marysha was er even niet en toen hadden we even paniek, want het ging alle kanten op. De electriciteitspaal had gevonkt waardoor nu de bremstruiken (die fikken heel goed!!!), andere stuiken en het lange gras in de brand stond. 
Wij van alles zoeken en roepen naar de kinderen, emmer, ga een emmer halen, zoek andere tuinslangen enz. Dus wij gaan blussen met een te korte slang en emmers water. Het was net een stukje dat van de heuvel afliep dus dat liep niet zo handig met de emmers en de waterdruk was zo laag dat de emmers maar langzaam vulden. Marysha stond op een gegeven moment boven aan de trap van ons huis en vroeg wat er was en wij riepen alleen dat ze de brandweer moest bellen. Ze begreep alleen nog niet helemaal wat er was en wij zeiden dat er brand was, waarna ze allerlei nummer is gaan bellen. Topmeid van ons!!!
Als een gesmeerd team zonder de goede attributen gingen wij het vuurtje tegen. Emmers werden gehaald een andere waterslang werd gevonden en gemonteerd, iedereen deed wat. De buurman was ook gebeld en die kwam ook nog met een blusfles, maar gelukkig was het vuur net gedoofd. Toen kwam de Carabinieri die voor ons gelukkig de electriciteitsmaatschappij belden, de Carabinieri heeft natuurlijk een beetje meer overwicht dan wij.  Ook de brandweer konden we gelukkig afbellen. Tsjonge jonge, dat was heel heftig!!!!
Het was maar een stuk van 5 bij 5 wat is afgebrand in verschillende richtingen, maar we wisten hoe droog het was en stukken begonnen iedere keer opnieuw door te branden of kropen verder waar je het net geblust had. Je blust net iets en je ziet direct dat er op een ander plek het weer is gaan branden. Hier wat foto's, door het zonlicht ziet het er niet zo zwart uit, maar jullie krijgen toch een indruk.
Bij de walnootboom

onder de eik

meer het veld in
Zeer binnenkort gaan de kinderen weer naar school en is het einde van de zomer weer in zicht. Branden gaat het dit jaar niet meer, want het heeft alweer een aantal keer heel erg hard geregend. Gelukkig maar!!!!

Ik ga mij verder opmaken voor mijn lessen in november, klik hier (veel leuke workshops!!), het vogeltje is af, maar ik ga ook nog een Geisha en allerlei andere voorbeeldjes maken. Morgen starten daarmee. Vanmiddag vieren we de verjaardag van Dyami mijn zoon die 3 september jarig was. Gezellig dus!!!

Yahoo verteld mij dat het mooi weer is in Nederland, dus ieder die dit leest, geniet ervan.

Quilty greets, BABETTE.5 reacties:

Mien Quiltmuts zei

Goh schrikken zeg! De achterkant van je quilt is beeldig, lijkt wel een Japans/oosters stuk handwerk

Shirley zei

Wow dat was schrikken zeg, dat jullie geen waterreservoir hebben, zo eentje op een heuvel (of op palen) waarvan je water kunt tappen. Je quiltwerk ziet er mooi uit, ook van de achterkant, ik zat toevallig te bedenken dat ik ook eens ga experimenteren op zwarte of witte stof met donkere kleuren garen. Maar eerst mijn GDO klaar maken.

AnneMarie zei

Wat een schrik en wat hebben jullie goed gereageert, je moet er niet aan denken zeg...pfft

Wens je veel succes met je lesprogramma en wat een leuke quilt ben je aan het maken.
Groetjes AnneMarie.

Kiekplaotiesenzo zei

Gelukkig dat het allemaal goed afgelopen is met de brand! jeetje... succes met je cursussen!

groet uit Dalen.

Babette zei

Dank je Mien!!
Shirley, Nee we hebben geen waterreservoir, maar als ik verhuisd ben wil ik wel overal goede tuinslangen, want dit was even best eng. Ik ga ervan uit dat er vast nog meer van deze zomers hier zullen zijn... Ik ben benieuwd naar je resultaten Shirley, ik gebruik trouwens vaak zijde garen van YLI.
Dank je AnneMarie, ik heb er weer zin in!!
Diny, dank je wel. Ik geniet altijd van de mooie foto's op je blog!!

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.