QUILT RULERS, BENODIGDHEDEN OM HET QUILTEN MAKKELIJKER TE MAKEN

maandag 28 september 2020

 


Benodigdheden om te quilten zijn essentieel, quilt linialen ofwel quilt rulers zijn daar een voorbeeld van. Het maakt het quilten makkelijker, maar kan ook zoveel meer mogelijkheden bieden. Ik ga niet verkondigen dat quilt rulers essentieel zijn, maar als je echt graag wil leren machinaal doorquilten en uit de vrije hand / freemotion quilten moeilijk blijft, dan kan ik rulers zien als de oplossing.

VAN GEWORSTEL NAAR BEDREVEN QUILTEN

Voor sommige quilters blijft het een geworstel en werkt het te demotiverend om het freemotion quilten aan te leren. Dan zijn er 3 mogelijkheden, opgeven maar dat vind ik altijd zo jammer, want het quilten is aan te leren. Quilten is namelijk als leren schrijven, maar dan op de naaimachine en o zo leuk als je de smaak te pakken hebt gekregen. Een van de andere mogelijkheden is bij mij een VIP-workshop boeken waar ik voor diegene die echt al zoveel heeft geprobeerd om het aan te leren, samen dus 1 op 1 begeleiding geef voor 4 uur om toch het freemotion quilten onder de knie te krijgen. De laatste mogelijkheid is Machinaal quilten met rulers en dit eventueel ook met een workshop, hieronder wat voorbeelden van mijn favoriete rulers. De 1e is de Serpentine en de 2e de Boomerang.

Serpentine RulerBoomerang Ruler

MACHINAAL QUILTEN MET BEHULP VAN RULERS

Wanneer er gequilt wordt met rulers zijn er een aantal dingen waarom het anders is. In tegenstelling tot freemotion quilten waarbij er wordt getekend met naaimachine en garen en je de vormen ter plekke verzint en quilt, is het bij het ruler quilten zo dat er meestal hulplijnen worden gebruikt, de ruler wordt aangelegd aan het rulervoetje en worden de patronen door aanduwen/volgen van de ruler er ingequilt. Dit is een groot voordeel en er is een totaal andere motoriek voor nodig. Het is wat meer doordacht zal ik maar zeggen. Om een idee te geven, hier 3 kleine filmpjes van de rulers die ik uit heb gebracht.ALLOVER, BLOK EN RAND PATRONEN, ALLES UIT 1 RULER

Voor veel quilters gaat er een wereld open als ze deze quilt linialen ontdekken, zoveel vormen die gequilt kunnen worden met een mooi resultaat. Hieronder laat ik dat even zien met een aantal voorbeelden die ik altijd toevoeg bij de rulers van het abonnement dat ik uit geef. Te kust en te keur aan allover patronen, randpatronen en patronen voor blokken. Ik kan zeggen dat dit nog maar een klein gedeelte is van de mogelijkheden van deze ruler, want met de combinaties die hieronder staan kan ook weer gevarieerd worden. 

Voorbeelden voor de Boomerang ruler

Wil je op de hoogte gehouden worden van alles wat de komende tijd georganiseerd gaat worden, schrijf je dan in voor de NIEUWSBRIEF. Daar kan iedereen inmiddels meer vinden over de workshops die ik ga geven😁

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.
Volg mij ook op:
Quiltstudio Babette site
Mijn blog
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes.
Instagram
0 reacties:

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.