Monniken werk aan de Mariner's Compass en workshop overzicht!

woensdag 22 januari 2014Hallo Iedereen,

O o o, ik roep het soms wel over mijzelf af. Zoals je in de bovenste foto van de Chantilly Blue ziet, heb ik bij de randstofjes die schuin omhoog staan precies op het randje gepatcht. Als je netjes werkt is dit goed te doen. Jammer genoeg heb ik geen detail foto van alleen het blok genomen voor of tijdens het quilten, want dan was het nog beter te zien. Maar zoals jullie begrepen hebben vind ik het altijd een uitdaging om aparte dingen aan mijn quilt toe te voegen die het net even anders maken. Ik kan het niet helpen....

Chantilly Blue detail
Nog voordat ik een Moda stofje van French General in mijn rijke bezit had, sorry dat ik het zo ophemel, maar ik vind die stoffen zoooooo mooi, dat ik mij zo rijk voel er een paar te hebben, want ik heb maar een Fat Quarter of 5 en restjes.... Uh waar was ik?? O, ja voordat ik die stofjes in mijn bezit had, had ik al op internet gezien wat voor een prachtig randje er op zat en wist ik dat die randjes op een een of andere manier in mijn nieuwe quilt moesten worden verwerkt. Als ik namelijk niet aan het patchen, appliqueren of wat ook ben, ben ik het wel aan het ontwerpen en bedenken, hoe het nog weer mooier kan worden...
Alle 128 voorgeknipte opgestreken driehoekjes.
Voordat ik aan deze bijna onmogelijke klus wilde beginnen viel mij al op dat sommige zelfkantjes van de stofjes helemaal wit waren en sommige helemaal rood, O JEE dacht ik, gaat mij dit wel lukken om al die lapjes met zo weinig plek door al dat wit in de zelfkantjes toch mooi in het randje te krijgen.Op hoop van zegen ben ik dus begonnen. Alle stukjes van de strook die ik had voorgetekend en makkelijk op de paper piecing methode kon naaien knipte ik los en streek ik op de stofjes. Toen ging ik ze allemaal toch voorzien van een lijntje langs de papieren malletjes en een puntje in de kop van het driehoekje, want als mijn papiertje er af zou gaan of er iets anders fout zou gaan met het patchen zou ik geen houvast meer hebben. Vervolgens ging ik ze patchen tot een lange strook en ook dat ging niet zonder slag of stoot, want die rondjes in het randje moeten doorlopen, dus ieder stofje moet ongeveer even hoog aan de strook zitten om weer goed uit te komen bij de volgende in het randje. Ik heb ook denk ik meer dan 3/4 van alle rode stukjes stof 2 of 3 keer moeten naaien om het precies goed te krijgen. Op facebook schreef ik al Don't Try This at Home, LOL!!!
Detail zwarte randje in de strook
Vervolgens heb ik alle stukjes met nog wat hernieuwt engelen geduld aan de cirkel gepatcht en ook daar ben ik best wat uurtjes mee bezig geweest. Ik ben dus ook best trots op mijn randje!
Patchen ging weer fijn met Aurifil garen, maar het bleef een karwei.

Detail van hoe het randje er aan zit...

Zo is 'ie nu, hierna komen er nog 2 randen aan.
Hier nog 2 randen maar daar komen niet de zwarte stukjes in zoals bij de eerste. Ik heb er niet genoeg stof voor, maar al zou ik dat wel hebben, dan is het effect helemaal weg.
Laatste detail foto met ietsjes meer licht.
Nog even voor wie deze workshop gaat doen, dit kleine randje zit niet zo in de workshop, het is zo pietepeuterig en daarom heb ik besloten het voor de workshop een grotere versie van deze rand te doen. Een workshop moet leuk en leerzaam zijn, maar niet TE moeilijk ;-) Maar ook de grotere rand is erg mooi!!!

O ja voor iedereen die het al wel of nog niet wist, geef ik binnenkort in maart weer een aantal workshops in Nederland. Ik begin er al weer zin in te krijgen!!! Hier voor jullie een overzichtje::


WORKSHOPS NIEUWEGEIN
zaterdag  8 maart, NIEUW!!! Mariner's Compass, nog enkele plekjes vrij!!!
maandag    10 maart:: Beginners worskhop Machine Quilten
woensdag 12 maart:: Radiant Star
donderdag 13 maart:: Beginners worskhop Machine Quilten
vrijdag 14 maart:: Jelly Roll quilt
dinsdag   18 maart:: Beginners worskhop Machine Quilten
woensdag 19 maart:: Thread play
donderdag 20 maart:: Basis Trapunto
vrijdag   21 maart:: Beginners worskhop Machine Quilten
zaterdag  22 maart:: Beginners worskhop Machine Quilten

WORKSHOP KROMMENIE

zaterdag 15 maart NIEUW!!! Mariner’s Compass, nog enkele plekjes vrij!!!

Alle aanvullende informatie van deze agenda, kan je vinden op mijn site!!! Sommige workshops zitten al bijna vol, dus wil je mee doen, meldt je op tijd aan!! 

Wil je een overzichtje van de agenda ontvangen en meer lezen over Quiltstudio Babette, meldt je dan aan voor mijn nieuwsbrief! Voor nu Quilty Greets, BABETTE.6 reacties:

Wilma Kuin zei

Wat een prachtige is het toch,.. zag hem al vaak op facebook langskomen en toch vind ik bloggen zo leuk en intiem om te doen,.. alsof ik echt even bij je ben,..
:o)

Babette zei

Hoi WIlma,

Zo probeer ik mijn blog ook wel te schrijven, dat is het mooie als je mensen ook kent van lessen, tentoonstellingen of wat dan ook. Mijn nieuwsbrief is ook zo, ik kan er niets aan doen, maar dank je voor je lieve woorden!

Groetjes Babette.

Dit blog is van zei

Wat wordt het geweldig!

Dit blog is van zei

Wat wordt het geweldig!

Dit blog is van zei

Wat wordt het geweldig!

Jantine zei

Oh Babette, wat is dit een prachtig kompas! De kleuren, de stoffen, de indeling. Geweldig! Je hebt eer van je werk, die kleine driehoekjes doen het erg goed!

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.