OH, wat een viespeuk !!! T I P !!

zaterdag 21 september 2013


Tipje!!

Ik zeg altijd tijdens de beginners workshop en het staat in het boekje dat iedereen van mij mee krijgt bij de workshop machine quilten voor beginners, de machine goed schoon houden!! Bij iedere keer dat je spoeltje leeg is moet je het spoelhuis heel goed schoonmaken. De drie R-ren zijn er zelfs voor van toepassing. Zo indringend zeg ik het.
Maar ja, ik ben ook maar een mens en terwijl ik er altijd zo goed aan denk, was ik het nu sinds ik met de sampler bezig ben vergeten. Ik verwissel vaak mijn spoeltje als de hele quilt er overheen ligt, dan hoef ik de quilt er niet helemaal af te halen, want de quilt is zo groot. Zelfs het onderdraad naar boven halen doe ik vanuit het spoelhuisje direct door de quilt af en toe! Maar oohooh, helemaal vergeten de boel schoon te maken. Ik verwissel overigens vaak van garen omdat ik met meerdere kleurtjes werk. 1 omdat ik het garen niet op ieder stofje vind passen en 2 omdat ik misschien niet van iedere kleur genoeg heb en er is hier geen winkel om de hoek die de garens verkoopt waarmee ik werk.
Hoe merkte ik dat nou?? Je zou het niet verwachten maar mijn bovendraad knapte, dus ik eerst een nieuwe naald in de machine, want die zei toch al wel zachtjes plop, plop, plop…(ahum) Een quiltnaald vervang je namelijk al nadat je er 8 a 16 uur mee gequilt hebt, want anders krijg je ook problemen met het quilten. De nieuwe naald kwam niet uit het pakje, dus even proberen of die beter was, nee, dus ook maar meteen weggegooid.
Toen ben ik maar eens onderin gaan controleren en wat vond ik daar??
Wat een viezigheid !!!
Een ander tipje is om ook even het steekplaatje er af te halen, want daar blijft ook heel veel stof achter!!!

Onder de steekplaat ook even met het kwastje
Na een 2e en echt nieuwe naald en alles te hebben schoongemaakt doet mijn lieve machientje het weer als een zonnetje!

Nu ga ik nog even naar mijn werkplek, want ik ben vandaag niet zover gekomen als ik hoopte, ik zet weer te veel patroon en een best makkelijk blokje, maar het is wel naar mijn zin!!

Voor nu QUILTY GREETS, en hopelijk tot ziens bij een van de workshops (4 nov t/m 16 nov) of op de Kreadoe in Utrecht (30 okt t/m 3 nov)!!! BABETTE.

4 reacties:

Anoniem zei

Bedankt voor de tip. Natuurlijk wert je het wel, maar hoe vaak vergeet je het niet.

Saskia Smit zei

Ik heb de mijne weggebracht deze week voor een grote beurt. (Voor t eerst in 10 jaar...)
Hij is nu weer als nieuw.

Rennie zei

Ja je hebt zo'n gelijk, maar ja ik sla ook weleens over. Ik ga mijn leven betere.

Hermie zei

Hoi Babette, ik heb me aangewend om het spoelhuisje en het plaatje er af te halen als ik stop met naaien of quilten,(ook al zit ik er een halve dag achter) zodat ik de volgende keer telkens met een schone machine begin.Het ene garen geeft meer troep dan het andere, daar ben ik wel achter gekomen.

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.