Blokje 3 van mijn sampler, weer zo'n leuke met Fussy Cut!!

zondag 20 januari 2013


Alweer het 3e blokje dat ik jullie hier laat zien, in ieder blok heb ik wel Fussy cut gebruikt. Voor wie niet weet wat het is :  Fussy cut is het precies uitsnijden van een plaatje van een bloem bijvoorbeeld uit de stof. Als je meer van dit soort plaatjes hebt in een blok, zijn die er dus allemaal precies hetzelfde uitgesneden of geknipt. In dit blok zijn het roze blauwe stofje tussen de rare punten en ook de randstof  heb ik er heel precies uit gehaald. In blok 1 (zie vorige posts) zijn het de rode blokjes die Fussy cut gesneden zijn. In blok 2 (zie vorige posts) zijn het de op de punt geplaatste roze blokjes. Dus voor ieder die dacht, wat is dat Fussy cut? Nu weet je het.
Het is wel allemaal dubbel werk natuurlijk, want alles is met de hand en ik wil het heel netjes doen, dus eerst met een doorzichtig malletje aan de voorkant tekenen. Dan stuk voor stuk uitknippen en vervolgens aan de achterkant, puntjes en lijntjes maken om aan te geven waar mijn naailijntje moet komen, want alles wordt precies gepatcht.
Zelf ben ik gelukkig al een stukje verder, zodat ik jullie iedere keer een heerlijk blokje kan presenteren. Ik zelf ben nu met blok 10 bezig Flying Swallows, ook een hele mooie, met weer een beetje Fussy cut natuurlijk. Daarna nog 5 blokken en dan moet alles in elkaar. Ik ben overigens ook al bezig met de tussenbanen en de randen te snijden. Nog niet alles is gesneden, want ik wil het doen als de kinderen er niet zijn. Het is meestal niet zo'n ramp als ik verkeerd snij, maar van deze stof heb ik precies genoeg. Dus geen Fussy cut tussen banen en randen dit keer ;-))

Blok 3

2 blokken van Flavia de Martin, ze is al wat verder, maar deze zaten al helemaal in elkaar.
Fijne zondag avond verder iedereen, BABETTE.

2 reacties:

AnitaS zei

Mooi blok is het. Met Fussy cut krijg je toch altijd heel bijzondere blokken.

Ria van Kasteel zei

Hoi Babette, bedankt voor je reactie op het prikbord. Zou je mij een foto kunnen mailen. Mijn ailadres is m.c.vankasteel@hetnet.nl. Het zou fijn zijn als zij haar quilt kan herstellen.

Groeten van Ria ;0)

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.