WC heeft een naam!

donderdag 28 januari 2010

Hallo beste mensen,

Ik heb gisteren gehoord dat het nog steeds erg koud is in Nederland, raar om er niet te zijn en de sneeuw niet te hebben kunnen meemaken. Niet dat ik Nederland in die zin mis, want ik zit hier echt op mijn plek. Wel vind ik het natuurlijk fijn om 1 a 2 keer per jaar naar Nederland te komen. Als ik dan les geef, ren ik tussendoor naar vrienden en kennissen. Het is wel altijd moeilijk kiezen, want de tijd is beperkt. Meestal wordt er iedere volgende keer weer nieuwe mensen bezocht.
2 x geleden ben ik bijvoorbeeld bij vrienden van mijn grootouders langs geweest, mijn grootouders zijn er niet meer en dan geeft dit toch een bijzonder gevoel. De lieve mensen ken ik niet anders dan Jopie en Rietje, maar voor veel andere mensen heet deze heer Johan. Van Rietje heb ik mijn eerste naailessen gehad, altijd gezellig, ik ging dan op woensdag avond af en toe met mijn moeder mee. Het was altijd gezellig en heel knus. Johan maakt prachtige beelden, zoals de muzen die een bad nemen bij de stadsschouwburg van Utrecht. Ik ben er zeer trots op ze te kennen, vooral omdat het van die warme bijzondere mensen zijn.
Ik hoop ze ook deze keer als ik in maart - april in Nederland ben ze te kunnen bezoeken. Vorige keer waren ze met vakantie, dus hebben we wat in te halen.

Nu moet ik natuurlijk jullie ook gaan vertellen over de eindelijk gekozen naam voor mijn WC, ja wholecloth, maar het klonk zo grappig. Ik heb een inschrijving gedaan voor een wedstrijd in Italia van Quiltitalia het italiaanse quiltersgilde. Dan moet je toch echt de WC een naam geven, want inzenden met de naam WC kan niet echt vind ik. De naam die ik heb gekozen ligt toch wel enigszins voor de hand en is geworden, tah tah tadaaaa! L'Ombra Viola, ik ben benieuwd wie weet wat het precies betekend, maar ik zal niet flauw zijn en zeggen dat het betekend, de paarse schaduw.

Nu zal ik nog even een foto plaatsen van waar ik woon omdat niet iedereen de andere blog kent, waar ik eigenlijk ook niet vaak op schrijf.

Wij wonen hier dus ook erg rustig en vaak heb ik geen zin om weg te gaan omdat ik mij hier zo fijn voel. Het is afgelegen, maar met 10 minuutjes zijn we in het drop waar we een paar boodschapjes kunnen doen en de kinderen op school zitten. Voor de wat meer grotere boodschappen rijden we 20 minuutjes, je raakt er aan gewend en in veel vinex wijken en zoals in Houten moet je toch ook de auto pakken voor de boodschappen, vooral als je zoals wij een groot gezin hebt. Is het niet echt te doen op de fiets.
Nu ga ik er maar eens een eind aan breien, ik ben met een nieuwe quilt bezig en daar moet ik nodig wat aan doen, want daar is geen draadje meer ingekomen sinds vorige week.

Veel groetjes en geniet van het leven! Babette.

Voor mijn machine quiltlessen in maart en april in Nederland en quiltvakantie's kijk op http://www.quiltstudiobabette.com

10 reacties:

Elly (creatieveling Elly) zei

Mooie naam voor de quilt.
Bijzonder dat je moeder onder je komt wonen. Heerlijk dat het zo geregeld kan worden. Ik zou Nederland niet uit willen, maar ik ben wel jaloers op je uitzicht ha ha.
groetjes Elly

Marielle zei

Mooie naam voor de WC

Babette zei

Hoi Elly en Mariëlle,

Ja het is fijn het zo te regelen. Het uitzicht, tja ik heb een ereplaatse bemachtigd aan de keukentafel en ieder dag geniet ik meerdere malen van het schitterende uitzicht. Verder hebben we ook nog eens fijne buren, toevallig ook van Nederlandse afkomst.
En voor mij is het altijd moeilijk een naam te kiezen. Voor mijn volgende quilt heb ik hem al ongeveer, maar niet altijd makkelijk.
Veel groetjes en dat het maar snel lente mag worden, Babette.

bep zei

Leuk even iets van je te horen,Je woont er prachtig en gelukkig je draai gevonden.
Mijn ervaring met buiten wonen is ook dat je niet graag van honk gaat.
Wie weet zien we elkaar nog eens,ik blijf je volgen,hartelijke groetjes Bep

Babette zei

Hee Bep,

Ik dacht wel vaak dat jij het was, maar daarvoor kon ik bij het aanklikken niet zien welke bep het was. Mooie banner heb je trouwens!
Erg leuk om van je te horen en bedankt voor de complilmenten!!!!

Groetjes Babette.

Trudy zei

Ha Babette!
Wat een heerlijk huis! Lijkt me geweldig om in Italie te wonen! Sinds een paar jaar ben ik de taal een beetje machtig en vind het dan ook elke zomer weer heerlijk om naar Italie te gaan om 3 weken lang de taal te kunnen spreken. (Ik heb les gehad van Christina Cinquini uit Noord-Sleen. Wie weet, ken je haar toevallig...)
In Italie had je je quilt dan ook best WC kunnen laten heten. Zolang je hem maar geen bagno noemt, haha! Maar, l'ombra viola klinkt wel véél mooier!
Heel veel succes en ik ben benieuwd hoe hij (zij) er uit gaat zien!
groetjes van Trudy (Quilting Trui)

Babette zei

ciao Troedi,

Als je in de buurt bent laat het weten en kom gezellig iets drinken. Ik hoop dat de bagno wordt geaccepteerd voor de wedstrijd. Wel nog even een label en een tunnel plaatsen, o ja ik wil hem ook nog een keer squaren. Jaja, nog wel wat te doen. Dit weekend 6 en 7 naar Rimini Quiltweekend van het italiaanse quiltersgilde.
ciao bella, forse ci vediamo in Umbria Italia! Babette.

goof zei

Vind het nog steeds geweldig dat jullie naar Italië zijn verhuisd. Jullie wonen prachtig!
:o)

marisa zei

Ciao , ciao
Marisa ( puglia trulli )

Babette zei

Dank je Ingrid, ik vind het iedere keer leuk te zien wat voor een mooie dingen je maakt.

Marisa, il mia figlia chiama Marysha. Era bene, noi abbiamo conosciuto scorzo weekend. Mi piace tante!!!

Saluti Babette.

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.