Nieuwe lessen en nog veel meer leuke quiltdingen!!!

zondag 10 januari 2010

Hallo Iedereen,

Ik heb weer nieuwe lessen gepland voor het nieuwe jaar. Ik kom weer voor een weekje of 3 naar Nederland en ik heb weer ontzettend veel zin om les te geven. Het wordt voor mij eigenlijk steeds leuker om nieuwe dingen te verzinnen en het een ander te leren. Vorig seizoen had ik 2 nieuwe lessen, veren uit de vrije hand en ontwerpen van een wholecloth met trapunto. 

Deze worden weer gegeven alleen wordt de veren uit de vrije hand nu in 2 delen gegeven. Ik wil namelijk zoveel mogelijk uit de les halen en geen half werk doen. Ook ik leer iedere keer weer bij als ik les geef en daarom wordt ook iedere keer de lessen weer een beetje bijgeschaafd. Ondertussen als ik hier in Italië ben werk ik eraan om mijn eigen vaardigheden te verbeteren en hou ik mezelf zoveel mogelijk op de hoogte van mijn interesses van het quilten. 

Een van de nieuwe dingen die ik heb gemaakt is mijn kleine Radiant Star, waar ik veel nieuwe technieken in heb verwerkt. 
Ik heb gewerkt met de nieuwe linialen die ik Danny voor mijn verjaardag heb gekregen. De linialen zijn ontworpen door Renae Haddadin en daarmee kan ik perfecte cirkels en stralen maken. In die cirkels kun je weer andere vormen aanbrengen. 
In mijn quiltje zie je de cirkels ook niet meer aangezien ik die weer heb gebruikt om mijn medaillon mooi in het midden te krijgen. Ook heb ik gewerkt met een van de soorten garens Superior, er is een serie met de naam Razzle Dazzle, de kleuren zijn ontworpen door Ricky Tims en ze passen precies bij de stoffenserie die er toen was color Rhapsodie. Een van die stoffen heb ik dan ook gebruikt voor mijn quiltje de Radiant Star.Verder heb ik met zijde garen allerlei achtergrond patronen gezocht die je kunt gebruiken bij grote patronen, zoals veren en medaillons. Het effect is dat de grote patronen veel beter uitkomen en dat je achtergrond erg mooi versierd is.

Ook heb ik een nieuwe website speciaal gericht op mijn lessen, dat was nodig omdat ik kon kiezen of mijn huidige site vertalen of alleen het gedeelte van mijn lessen internationaal maken. De site is in 3 talen wat heel wat werk was. Buiten mijn lessen staat er ook informatie op over quiltvakanties. Er staat er nu nog maar 1 op in het Nederlands, maar ik kan altijd andere weken inplannen als er vraag naar is. Wie interesse heeft in mijn nieuwe website kan kijken op http://www.quiltstudiobabette.com 

Ook wil ik graag nog even terugblikken op mijn vorige lessen. Ik heb er zelf erg van genoten, want ik had lieve en gezellige leerlingen, bij de lessen ontwerpen heeft mijn dochter Marysha ook mee gedaan, het was indrukwekkend om te zien dat zo'n jong iemand zo'n goede motoriek heeft. Laat ik het zo zeggen, ze deed het 10 keer beter dan ik voor de eerste keer,  kan gelijk goed de lijnen volgen enz.

Hierboven het ontwerp van Marion Barneveld, ik hoop dat jullie een beetje een idee krijgen van de quilttop, het is moeilijk om deze foto goed weer te geven en het ontwerp te laten zien.


Tijdens mijn verblijf in Nederland ben ik ook een dagje naar Duitsland gegaan naar de quiltwinkel van Claudia Pfeil Quilt en co, haar website is http://www.quilt-und-co.deIk ging daar met een speciaal doel naartoe, want ik wil erg graag een Long Arm machine en Claudia is vertegenwoordiger van het merk Apqs. Een long arm machine is een grote naaimachine waar je alleen maar op kan door quilten dus niet naaien. Ook Elly Prins heeft er een http://www.machinequilting.nl. Het duurt nog wel even voor ik er een kan kopen maar de wens is nu nog groter. Ik heb het een en ander kunnen oefenen die dag en om jullie te laten zien dat voor mij ook niet alles komt aanwaaien laat ik jullie foto's zien van wat ik die dag heb gequilt. Op zo'n grote machine kan je veel vrijer werken omdat je geen ruimte beperking voor je handen en je quilt hebt. Ook werkt het veel sneller en geeft het mij dus wat die dingen betreft veel meer mogelijkheden.
      Als laatste wil ik jullie vertellen over mijn cadeautje dat ik aan mezelf heb gegeven. Van Aurifil bestaat er een koffer met alle 216 kleuren die ze hebben, inmiddels 36 kleuren meer, dus die heb ik ook maar besteld. Voor het appliqueren was mijn zijde garen net niet sterk genoeg en wilde ik een ander garen. Vooral bij de scherpe puntjes van bloem bladeren trok ik het garen kapot, het garen valt wel minder op omdat het zo dun is, maar dus niet sterk genoeg voor mij. Nu ik deze koffer heb ben ik er ook van verzekerd dat ik de juiste kleuren tot mijn beschikking heb.  Ik ben er nu zeker van als een steekje niet helemaal op de goede plek zit dat mijn steekje door het garen niet opvalt. Ook vallen de steekjes minder op, omdat je het garen strakker kan aantrekken. Mocht iemand interesse hebben om zo'n koffer aan te schaffen, de koffer is te vinden op mijn site van de Quiltschuur (bij winkel, notions en dan bij Garen)
 Hier een foto van mijn koffer met Aurifil garen.


Ik heb nog veel meer te vertellen maar dat doe ik in mijn volgende post, veel groetjes uit een bewolkt en druilerig Italia, wanneer houdt het op met REGENEN??????

BABETTE.

3 reacties:

Wendy Janssen zei

Hallo Babette, Allereerst gefeliciteerd met je prachtige werk. Erg leuk wat je met Renae's Rays hebt gedaan. En wat inspirerend hè zo'n dag bij Claudia Pfeil. Ik ga (lees mag) weer op bijscholing op 29 en 30 jan. en kijk er enorm naar uit. Heel veel quiltgroetjes, WendyJ

Quiltstudio Babette zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Quiltstudio Babette zei

Hee Wendy, wat leuk om van je te horen en dank je voor al je complimenten! Mooie site heb je, super dat je een eigen winkel bent begonnen en steeds meer uitbreid!

Veel groetjes Babette

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.