Heden - Open dag en reacties

zaterdag 12 januari 2008

Mijn naaimachine quilt wit op wit net af voor de open dagen.
Vandaag had ik mijn 2e open dag. Het was deze 2 dagen erg druk en gezellig. Ik heb er echt van genoten. Buiten de drukke momenten zijn er ook altijd momenten om met elkaar aan de tafel te keuvelen met een kopje thee of koffie. Door alle Italie verhalen en drukte wel vergeten om wat lekkers op tafel te toveren. Foto's maken, is ook niet gelukt, ondanks dat ik het foto toestel wel had klaar gelegd. Wel zijn er veel aanmaldingen geweest voor de workshops en dat is natuurlijk de bedoeling. Ik heb nog wel wat plekken vrij voor wat workshops, maar dat komt wel goed.

Volgende week heb ik mijn 2e Hexagondag, vorig jaar was de eerste en vanwege het succes wordt het herhaald. Ik weet nu al dat een aantal van mijn vaste klanten de hele dag komen, lekker samen lunchen. Wel nog even bedenken wat we gaan eten. Eigenlijk ben je nu ook met een aantal al een beetje afscheid aan het nemen, maar dan wel op een gezelllige manier. Het fijne is dat je nu nog uitgebreid van ieders gezelschap kan genieten. Tijdens de themadagen zijn het net iedere keer kleine feestjes.

Wij gaan in Italie wonen, dat weten julie. Een van de redenen is om minder te gaan jakkeren. Genieten van het leven. Dat is wel iets waar ik de laatste tijd over na denk. De laatste jaren zijn echt heel zwaar geweest. Een zaak opbouwen, zieke man, 3 kinderen en daarna nog een vierde gekregen. Veel dingen, maar ondanks de soms zware lessen word je er ook wijzer van.

Genieten, daar was ik gebleven. Natuurlijk moet je nu niet al je geld in een keer over de balk smijten en je iedere dag laveloos drinken. Zeker niet. Maar gun je zelf wat in het leven. Koop af en toe een klein cadeautje voor jezelf. Heb je een duur en een goedkoop wijntje in huis. Wanneer je zinnen eigenlijk gezet zijn op dat dure wijntje dat veel lekkerder smaakt, neem het dure wijntje dan en geniet er van met volle teugen. Zet je mooie glazen op tafel, neem je mooie servies, geniet ervan. Ik zal zeker blijven werken in Italie en waarschijnlijk ook wel behoorlijk wat, maar ik hoop het gewoon beter in te delen. Als ik op een moment dat ik de deur achter me dicht wil trekken om er lekker op uit te gaan, het werk naar de volgende dag te verzetten en genieten van het mooie landschap of iets anders moois, dan moet dat kunnen. Vooral niet vast zitten aan alles dat af moet. Dat is wat er nu gebeurd, je wordt geleefd en genieten staat dan op de achtergrond. Als laatste wil ik nog zeggen dat genieten ook de scherpe kanten van de meer sombere tijden af haalt. Dit is natuurlijk niet altijd zo, maar het valt te proberen, toch?

Dit is voor mij ook genieten, mijn zoontje Aibreann, hij wordt 3 in april.

Ik hoop dat mijn relaas niet te zwaar was, ik wil jullie juist graag meer luchtigheid mee geven.
Liefs Babette.
Reacties - Ha dames,
Wat een leuke reacties allemaal. Ik stond er echt van te kijken! Iedereen heel erg bedankt voor het succes wensen, dat doet mij erg goed.
Yvonne - jij ziet mij in ieder geval volgend jaar in Belgie!
Martine - het vervolg komt er aan, blijf buurten!
Monique - Ja, het is heel gaaf te verhuizen naar Italie, maar ook spannend hoor.Annelies - deel 2 van het avontuur is al een stuk af, nog even wachten.
Wilma - Vooral blijven klodderen, het was fijn te lezen.

4 reacties:

Anoniem zei

Hi Babette, wat heb jij een heerlijk kind.
Die zal het vast naar z'n zin hebben in Italie.
Groetjes Martine

Anoniem zei

Hoi Babette,
weet je ik benijd je bijna dat je naar Italië verhuisd,...
Zit in het zelfde schuitje als jij, zieke man, 4 kinderen,.... alleen bestaat het vak van kraamverzorgende alleen in Nederland,...
Zeg, weet je dat Nederlanders in het buitenland Nederlandse kraamzorg kunnen krijgen,....
;o)
Heel veel plezier nog de komende tijd in Nederland!

Annelies zei

Hallo Babette,

Met veel plezier je verhaal gelezen. Het is zeker niet zwaar hoor. Er staan wijze dingen in.

Anoniem zei

Het is je gegund om daar in Italie de rust te vinden die jij en je gezin verdient,ik zou zo mee willen alleen naar een kouder land,alles lekker veranderen en opnieuw beginnen,nieuwe start,maar ik probeer het hier nogmaals,er zijn hier ook nog prachtige dingen te doen voor mij, groetjes Bep

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.