NIEUW !!! Machinaal Quilten TIPS: aan en afhechten van garen

donderdag 5 maart 2020


Quilten doe ik al een poos, machinaal doorquilten doe ik wat korter maar ook al een poos.
Al jaren geef ik daar ook les in en nu vind ik het eens tijd worden om een stel van de tips die ik meegeef aan mijn cursisten met iedereen te delen, zodat iedereen van beginnende tot gevorderde quilter er wat aan heeft. Al hoop ik ook
nog veel van jullie les te mogen geven, want dat is mijn passie na het quilten.


LEREN MACHINE QUILTEN, IS NET ALS LEREN SCHRIJVEN


Leren machine quilten is net zoals leren schrijven, of zelfs leren fietsen. Leren schrijven/tekenen in de zin van, dat leerde je ook niet meteen, door de oefening krijgen de spieren het gevoel van hoe het quilten werkt en dan volgt er in de spieren een geheugen zeg maar, waardoor we kunnen machine quilten. Dan komt er nu eigenlijk meteen een tip. Zoals ik net al beschrijf is machine quilten ook als leren fietsen, als we niet voldoende snelheid maken vallen we om. Dat is bij het machine quilten soortgelijk, want als we niet genoeg snelheid maken komen er eerder haperingen in onze quilt  bewegingen. En door veel kilometers te maken krijgen we het onder de knie. En na veel oefenen, quilt ook jij zo.

Quiltwerk Babette van Hattem
HANDIG OM TE WETEN, TIPS VOOR EEN NETTE QUILT

Om quiltwerk er goed uit te laten zien zijn er wat dingen die handig zijn om te weten, zoals haal altijd het garen van onder (het garen uit het spoeltje) naar boven op je quiltwerk alvorens te gaan quilten, zo kan er voorkomen worden dat er knoopjes aan de onderkant van het quiltwerk ontstaat. Dat is gewoon zonde, want de achterkant van een quilt kan er net zo mooi uitzien als de voorkant. Ook bij mij lukt het nog steeds weleens niet helemaal goed als mijn naaimachine een beetje raar doet en dat ziet er dan zo uit.

Om jullie een idee te geven van hoe netjes en of makkelijk aan en af te hechten heb ik een 4-tal filmpjes gemaakt, daarin is te zien hoe er mooi aan en afgehecht kan worden en hoe het quiltwerk er dan aan de voor en achterkant van de quilt uitziet. Bij de filmpjes staat ook een uitleg.

MACHINAAL QUILTEN, 4 FILMPJES MET DE BESTE MANIEREN VOOR AAN EN AFHECHTEN

Machinaal Quilten TIPS: hoe haal ik mijn draad omhoog?

Machinaal Quilten TIPS: Aan en afhechten makkelijk

Machinaal Quilten TIPS: begin en eind bij aan en afhechten, de nette manier


Machinaal Quilten TIPS: het knopen en wegstoppen van het garen.


MACHINAAL QUILTEN ER IS STEEDS MEER MOGELIJK

Machinaal quilten groeit altijd in de mogelijkheden, er is ook het quilten met linialen/rulers.
Zoals jullie al eerder hebben gezien, maak en verkoop ik ook deze rulers. Binnenkort verschijnt er een nieuw blog bericht, waarin te zien is hoe er aan of afgehecht wordt als er in het midden van een ruler begonnen of geëindigd wordt.

Aangezien ik meteen mensen wil laten kennis maken met mijn rulers zet ik er af en toe 1 in het zonnetje, ditmaal is dat de Ellipsy ruler. De ruler heeft tot en met 21 maart 10% korting, met deze kortingscode: quilt tips korting


En niet te vergeten de kennis te laten met de mooie mogelijkheid om mee te doen aan de Ruler of the Month, 9 maanden 1 nieuwe ruler feestelijk verpakt op de deurmat te laten vallen. Bij dit abonnement, zit iedere maand in ieder geval 1 instructie filmpje, een uitgebreide beschrijving en nog veel meer. HIER kun je meedoen of er meer over lezen.

O ja, wil je jou quiltvrienden ook deze tips meegeven, deel dan dit blog bericht en dan hebben ook zij alle tips ;)

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.
Volg mij ook op:
Quiltstudio Babette site
Mijn blog
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes.
Instagram
1 reacties:

NdakJoleh zei

Thanks for sharing, salam dari admin Jasa Fotocopy Murah 24 di Jakarta saya berharap anda bisa mengunjungi artikel terbaru dari saya, thank you :)

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.