Lekker bezig en nog iets superleuks in het quiltnieuws!

maandag 9 juni 2014

Hoi Iedereen,

Hier weer een bomvol berichtje van mij, ik zei toch al in mijn vorige berichtje dat ik heel veel te vertellen had.

Ik ben met de quilt bezig waar mijn allereerste molentjes in zaten van de allereerste quiltles die ik kreeg van Lilly Hoppener. Deze quilt ben ik dus begonnen in mei 2002 en is dus 12 jaar oud. Alles is gequilt dus ik hoef de quilt alleen nog maar af te biezen. De quilt staat in mijn eerste quiltboek die ik heb gekocht, schoonheid uit de lappenmand. Er zitten stoffen in die van mijn oma zijn geweest en de stof van een blouse van mijn man. Dus om veel redenen een hele bijzondere quilt voor mij. Als de quilt is afgebiest maak ik nog een paar foto's. Net zo als van het roze ecru tussendoorquiltje. Daarbij ben ik nu op de helft van het afbiezen. De eerste foto van de quilttop is heel oud, toen ik op een boerenmarkt stond in het meuseumdorp Orvelte.
Quilttop bijna af
Lekker quilten op mijn nieuwe naaimachine de Bernina 710  waar ik echt helemaal Happy mee ben 
*Ü*!!
Detail quiltwerk rand
Alle blokjes zijn als een bloemetje, maar deze heeft in het midden een hartje
Detail van een middenblokje , schattig die veertjes er omheen.
Moederdag verwennerij!!!

Kijk eens wat een ontzettend mooi doosje ik heb gehad van mijn gezin voor Moederdag, ik ben er zo blij mee. Misschien om Dear Jane blokjes in op te bergen als ik ze aan het maken ben of een ander projectje. Ik weet het nog niet, wel weet ik dat ik er iedere keer weer van geniet. In het doosje zat nog een lekkere gezichtscrème. Verder was er natuurlijk een heerlijk ontbijt en een fijne gezellige dag met elkaar.
Moederdag cadeautjes!
En hier ben ik toch wel heel blij mee en trots op. Ik was uitgekozen voor het katern Flying Geese van het Quiltnieuws. Eigenlijk wel superleuk dat ik nu net tegen de zomer er in sta, want mede om het lekkere weer zijn wij destijds naar Italië verhuisd. Ik heb voor jullie een foto gemaakt zodat jullie het kunnen lezen.
Leuk hè mijn quiltje Ombra Viola helemaal en er achter die detailfoto!
De foto links onder met al die kleuren is van Claudia Belluzzi, een lieve collega quiltster.
Zo mooi om mijn quiltjes in een tijdschrift te zien staan!

Voor iedereen die mij meer wil volgen, ik schrijf een paar keer per jaar een nieuwsbrief, wil je die ontvangen geeft het dan even door via deze link  Quiltstudio Babette's Gazette 


Voor nu Quilty Greets, BABETTE.

2 reacties:

Kiekplaotiesenzo zei

Een byzonder verhaal Babette, vooral van de eerste quilt en wat fijn dat je daar ook zo'n succes hebt, leuk om in een quiltblad te staan toch. groetjes.

Ageeth Dorsman zei

Wat goed, dat je je allereerste quilt aan het afmaken bent na zoveel jaren, en wat bijzonder, dat je er zulke mooie herinneringen bij hebt.
Moet ook wel een feestje zijn op zo'n super-naaimachine... Ik heb "jouw" artikel gelezen in Quiltnieuws, en dat is echt gaaf.
Groetjes van Ageeth

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.