Marktje - lessen - machine quilttips

woensdag 22 augustus 2012


Hoi Iedereen,


Ik had een drukke week met allerlei leuke dingen, ten eerste was ik zondag de 12e jarig en toen ben heerlijk verwend. Mijn man had onze vrienden uitgenodigd en er waren allerlei mooie en lieve cadeautjes van iedereen en taart van mijn favoriete pattisier!!!
mijn favoriete yoghurt bosvruchten gebakje
de vitrine van Dolce e Traduzione in Tavernelle
Woensdag mocht ik op een marktje staan hier in Montegabbione en natuurlijk heb ik wat fotootjes gemaakt, want Montegabbione heeft een middeleeuws stadscentrum en ik had een eigen stekkie in een van de huizen, want veel zon is natuurlijk niet goed voor onze mooie quilts!! Een vriendin van mij vroeg of ze zaterdag nog langs mocht komen met een groep mensen die zich hard maakt om kunstnijverheid, boerenmarktjes en nog veel meer te laten bestaan in deze crisis tijd. Dat kwam mooi uit, want ik had zaterdag les en konden ze alles direct zien hoe het er tijdens mijn lessen aan toe gaat!!!
Mijn bescheiden standje
Mijn werktafeltje, ik maak een nieuwe sampler met reproductiestoffen
'T standje met het zijstraatje, allemaal middeleeuwse woningen.
Donderdag heb ik het maar een beetje rustig aan gedaan om vrijdag de voorbereidingen te maken voor mijn les op zaterdag. Ik had nog van alles klaar staan en klaar liggen van de vorige keer dat ik les gaf in juli dus was alles lekker snel klaar.

Zaterdag gaf ik dus les en het was een echt lekkere internationale groep, ik ben natuurlijk Nederlandse, mijn vriendin Ileana komt uit Venezuela en mijn nieuwe vriendinnen komen uit Frankrijk en Amerika. Een verschilletje, hun zijn allemaal met een italiaan getrouwd en ik niet, ;-).

Iedereen lekker aan het werk
Ileana, die het eigenlijk al heel goed kon!
Helen en Sophie konden niet direct de weg vinden en waren dus wat laat, wat Ileana en mij de kans gaf om voor iedereen de quilt die ze zouden gaan maken te sandwichen met strijkbare tussenvulling. Binnen een half uurtje waren dus ook alle topjes klaar en konden we direct starten toen Helen en Sophie ons hadden gevonden. De groep die langs kwam bestond uit 7 mensen, dus mijn keukentje (waar ik les gaf) was lekker vol! Ik heb het een en ander verteld over verschillende stijlen, met de hand en de machine, de geschiedenis van applicatie en patchwork. Een kleine demonstratie en een kleine show en tell. Op momenten dat mijn dochter dacht dat zij met haar goede italiaans meer kon vertellen dan ik nam ze het over en ook de leerlingen droegen hun steentje bij met hun ervaringen en ideeen, waardoor het een compleet geheel werd, die voor iedereen erg bevredigend was. Er werden veel foto's gemaakt en die waren 's avonds te zien, tezamen met mijn quilts op een meeting die de groep nog had.
Helen die zich erg aan het concentreren is...
Nu is het tijd voor mijn tipjes, want ik was aan het piekeren hoe ik het op kon lossen om een gebogen lijn kon tekenen die parallel loopt aan de andere lijn. Maar deze is natuurlijk altijd iets groter of kleiner dan de andere lijn. Natuurlijk altijd even de servieskast in duiken om te kijken of er een passend bordje of schoteltje is die in de eerdere vorm past. Ik had geen zin om het hele lijntje na te lopen met een liniaaltje en honderden puntjes te zetten om van daaruit een nieuwe lijn te trekken. Tot ik mij het volgende bedacht, ....
Wat als ik de basis lijn er opzet en met de naaimachine met een dikke naald dus maat 100, met het voetje langs de lijn naai en de naald zover mogelijk naar de andere kant zet. Zijn dan de gaatjes klein genoeg dat de stof niet wordt beschadigd, maar groot genoeg om een mooie lijn te volgen. Om jullie een beeld te geven van hoe ik het heb gedaan en hoe het is geworden even wat foto's en een foto met alle benodigdheden die ik heb gebruikt om dit zo te maken.
de basislijn met de naaimachinelijn al toegevoegd
Zie de hulplijntjes van ongeveer 1 cm om te zien waar je de top moet draaien. Ik naai langs de lijn tot het lijntje precies ter hoogte van mijn naald komt. Dan weet ik dat ik daar het topje van richting moet laten veranderen.

Het genaaide lijntje (zonder garen) is nu overgetrokken met een potlood

Doorgaan met het patroon, er komen allemaal cirkels in mijn rand

Alle materialen op een rijtje...

Alle materialen die ik hiervoor graag gebruik, een cirkelmal, een quiltstencil om basislijnen te maken, een blauwe wateroplosbare stift, een quiltvulpotlood met witte en zilveren vullingen en als laatste mijn favoriete Clover wateroplosbare, maar ook wegstrijkbare kalkstift.


Voor wie interesse heeft, ik ben in November weer enige tijd in Nederland en geef dan weer les in Nieuwegein. Alle lessen kun je vinden op mijn website Quiltstudio Babette er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus wees er op tijd bij!!! 

Quilterige en broeierige groetjes, BABETTE.

P.S. broeierig omdat het hier sinds begin juni al zo'n 35 graden is en de laatste paar dagen koelt het weinig af 's nachts, we voelen ons dus inmiddels een beetje gekookt. Toch is het jammer dat binnenkort de zomer weer voorbij is. Voor de duidelijkheid, hier is het niet altijd zo lang zo warm, het wisselt een beetje af en het regent soms. Dit jaar dus geen regen en heel warm er waren er daarom dan ook veel bosbranden... Gelukkig niet heel dicht bij ons huis, maar toch hebben ook wij laatst brand in de tuin gehad, waarom?? Dat vertel ik jullie de volgende keer!!!5 reacties:

risja zei

Allereerst van harte gefeliciteerd.
De stand zag er leuk uit
Heb jij je draai gevonden in Italie? Volgens mij wel ;-)

Babette zei

HOOOOOI Ria,

Dank je voor de felicitaties!!! en je complimenten over mijn stand.
Ja, ik heb mijn draai gevonden, al is het voor mij wel lastig om hier in de buurt mijn quiltdingen te doen met anderen. Als het een beetje meezit ga ik vanaf oktober lesgeven via de plaatselijke volksuniversiteit, dus Fingers Crossed. Er moet ergens een beginnetje komen, want hier in de buurt zijn geen quilters!!!
Liefs Babette.

Wilma Kuin zei

Gefeliciteerd!! Het si een prachtige stand op een prachtige locatie.

Geen quilters in de buurt?? Oh vreselijk,...

Hermie zei

je bent weer lekker bezig met lessen en nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag

Babette zei

Hoi Hermie,
'T was wel gelukt hoor, maar de berichten zie je pas nadat ik ze toestemming geef om geupload te worden. Maar heel erg bedankt voor de felicitaties!!
Wilma, Dank je!!!!! Ja geen quilters kunnen vinden was niet zo leuk! Maar je raakt er een beetje aan gewend, maar nooit helemaal, ;-)!! Ik ga wel 1 keer per maand naar Florence naar de quiltgroep, heb ik toch een beetje!!

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.