Mijn laatste quiltprojecten

donderdag 18 juni 2009

Sinds ik in maart terug ben gekomen na mijn masterclass bij Ted heb ik dus veel gedaan, zoals ik al zei in mijn vorige berichtje. We hebben bijna ons appartement voor gasten af en ik heb heel veel gequilt. Mijn eerste quiltproject dat ik af heb gemaakt sinds ik in Italië woon, heet

The Parrot who bumped into the Peacock.Het is een quilt waarop met de machine veren op zijn gequilt.Ik ben ongeveer 4 a 5 weken bezig geweest met alleen het doorquilten van deze quilt. Er zijn ongeveer 16 kleuren zijdegaren in verwerkt van het merk YLI, het is extra dun garen, 100 is het gewicht. Hierdoor kan je zeer verfijnd werken en krijg je ook minder snel knoopjes in je quilt. Aangezien ik ook op Facebook zit heb ik van over de hele wereld berichtjes gehad op deze quilt. Als ik eerlijk ben, ben ik daar wel een beetje stil van.


Detail van The Parrot who bumped into the Peacock.


Het geeft je ook een enorme kick en daardoor ben ik al in een vergevorderd stadium van een nieuwe quilt. Het is een schaduw trapunto quilt.


Ik hoop hem aan het eind van deze week af te hebben. Het schaduw van schaduwtrapunto slaat er op dat de tussenvulling geverfd is en doorschijnt door de stof. Hierdoor kan je de trapunto (opgevulde) patronen nog beter zien.Detail van mijn TrapuntoquiltEen foto van een test die ik heb gedaan om te zien welke kleur en soort garen er het beste bij past. Van links naar rechts is het zijdegaren lila, katoenen garen van Aurifill licht grijs, grijs zijdegaren en wit zijde garen. De zijdegaren is weer van YLI gewicht 100.


Voor mij is het erg leuk dat ik de laatste 2 weken van augustus in Nederland les ga geven in de technieken hierboven beschreven. De workshops lopen al aardig vol, maar er zijn ook nog wel wat gaatjes die nog gevuld kunnen worden. Als je interesse hebt, kan je mij een mailtje sturen, maar er staat ook aanvullende informatie op mijn website.Groetjes vanuit een warm Italia, waar ik dus nu niet in de zon zit maar achter de computer of mijn naaimachine!!!


2 reacties:

Anoniem zei

Hallo Babette

Zo te zien op de foto's ben je
aardig aan het inburgeren in Italie.
In december bij Ted vertelde je dat
je pas was verhuisd, een grote stap
maar hij pakt goed uit.
Je bent ook flink bezig om als opvolger van Ted te fungeren zie ik, heb je de trapunto zelf ontworpen? Als je niet meer weet wie ik ben, ik zat naast je bij Ted in december. De cursus was best
intensief, komt ook doordat ik even nodig heb voor dingen doordringen maar heb er veel van geleerd. Wanneer er een 2e cursus komt hoop ik er ook weer bij te zijn. Babett heel veel succes met alles waar je mee bezig bent.

Joke van der Hulst NL/Diemen

Quiltstudio Babette zei

Hee Joke,

Natuurlijk weet ik wie je bent, jammer dat er weinig contact is na de lessen, ook ik hoop op een vervolg.

Veel liefs en hopelijk tot een volgende keer! Babette.

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.