Heden - Kookles bij Joop Zwiep 17 maart 2008

vrijdag 23 mei 2008

Vandaag mijn eerste kookles bij Joop Zwiep, ik verwacht er veel van. Joop is namelijk jarenlang de eigenaar en chef-kok geweest van Restaurant Idylle in Zweeloo. Daar kon je echt heerlijk eten, tevens had Joop een Michelin ster. Joop wilde graag een nieuwe uitdaging en is in september 2007 met zijn nieuwe concept Kookatelier Joop Zwiep begonnen.

Toen ik binnenkwam kregen we eerst allemaal een mooie schort van het kookatelier ieder met onze naam er op geschreven en een Kir Royal. Daarna zijn we met zijn allen naar de keuken vertrokken en heeft Joop ons het menu uitgelegd en de taken verdeeld. Ik wilde erg graag zilveruitjes ingekookt in port maken, een recept dat hij toevoegde aan vleesgerechten in zijn restaurant. Dus mocht ik met Anita Prinsen (die toevallig ook quilt) het hoofdgerecht bereiden waarbij de zilveruitjes hoorde.
Als voorgerecht hadden we groene asperges met langoestines en roerei met truffel, een gerechtje dat je ook voor het paasontbijt zou kunnen gebruiken. Het tussengerecht is kabeljauw met een foeliesabayon en rode kool, als hoofdgerecht reerug met reehachee en de zilveruitjes natuurlijk met daarbij nog een overheerlijke wortelchutney. Het dessert was ook voortreffelijk, ik wil jullie er meer over vertellen, maar ik kan mijn recepten niet vinden. Dus misschien later nog een toevoeging. Het is de hele avond erg goed ingedeeld, iedere keer als er een gerecht klaar is gaan we aan tafel, diegenen die het bepaalde deel van het menu hebben bereid, vertellen in het kort wat we precies gaan eten. We genieten van alle wijnen en spijzen, ruimen met zijn allen af en het tussengerecht wordt door de 2 heren in ons gezelschap verder klaargemaakt. Ik ben niet echt een viseter, maar ik lust wel graag kabeljauw. De kabeljauw is op de huid gebakken en de sabayon en de rode kool onder het visje zijn een echte verfijnde toevoeging aan het gerecht. Hier zie je Daniel die de kabeljauw uitserveert.
Anita en ik maken de reerug en de reehachee af, Anita braadt het vlees en we gaan de borden opmaken. Hier zie je nog hoe fijn we met elkaar eten. Het was een fantastische avond waarbij je alle dagelijkse beslommeringen even kwijt bent.
Aanstaande maandag is het 26 mei en ga ik weer koken bij Joop, ik kan niet wachten want al mijn hoge verwachtingen zijn vorige keer uitgekomen......
O ja nog even dit, denk je, ik wil eens iets leuks organiseren en lekker genieten van een goed diner kijk eens op: http://www.kookatelierjoopzwiep.nl/
Liefs Babette.

2 reacties:

Anoniem zei

Koken zelf is niet echt mijn ding, maar 'k wil wel aan tafel schuiven. ;-) 't Ziet er allemaal zo smakelijk lekker uit!

Quiltstudio Babette zei

Kom maar een keer hoor!

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.