Cadeautje voor ... en een handigheidje.

zaterdag 5 september 2015


Hey Allemaal,

Het is hier een drukte van jewelste. Over 2 en een halve week komen er gezellige dames voor de quiltvakantie. Daar moet natuurlijk het nodige voor worden voorbereid!
We hebben al vaak gemaild, maar elkaar nog nooit in het echie gezien. Dan is het best wel spannend om een week met elkaar op te trekken, maar ik heb er enorm veel zin in.

Ik hoop dat we veel foto's maken om jullie naderhand lekker mee te laten genieten. Nog een gelukje, er is precies in die week een quilttentoonstelling redelijk dicht bij, dus als ze willen gaan we daar ook nog naar toe!

Ja en dat cadeautje, dat was voor Tamara van der Grijp van Quiltwinkel de Sampler. Aangezien ik daar binnenkort 2 workshops in machine quilten ga geven, vind ik dat ze een leuk voorbeeldje voor in de winkel moet hebben.
Dit is 'm geworden, altijd leuk zo'n vers nieuw quiltje. Ik heb in een dag de stof voorbehandeld, want als de quilt gewassen zou moeten worden zou het zonde zijn als het garen helemaal donkerder zou worden, doordat de stof bloedt. Misschien gebeurd het wel niet, maar ik wil geen risico nemen. Verder, gedubbeld, gequilt en afgewerkt met een glimmend randje van Razzle Dazzle garen van Ricky Timms. (het garen is overigens nu in de uitverkoop, verzending in november vanuit NL mogelijk, dat geld ook voor de uitverkoop van stoffen) 
Het dikke garen op het spoeltje en daarna met een flauwe zigzag een paar keer rond en alle draadjes weggehaald die er uit piepten.

Achterkant alleen in paars R.D. garen
Voorkant oranje en paars R.D. garen langs de rand. Jammer dat de foto niet iets beter is... maar het quiltje is al in Haarlem.
De hele quilt, met links onder 2 nieuwe patroontjes.
Het handigheidje heb ik geschreven voor de Berninablog. Om jullie niet alles 2x te laten lezen, zodat er verschil is in  deze blog en de Berninablog, geef ik jullie hier het linkje en kunnen jullie het andere bericht daar lezen. Hier voor jullie de link:: Patchwork naaien en strijken, hoe doe ik dat?

De workshops stromen vol, wil je nog mee doen, kijk dan hier: LES AGENDA november 2015
Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen met de volgende keer een quiltpatroontje door mij ontworpen en af en toe lekkere receptjes, meld je dan hier aan: NIEUWSBRIEF

Voor nu Quilt Greets, BABETTE.

1 reacties:

Anoniem zei

Goh Babette, ik heb nu pas je blog gevonden en ook je Berninablog. Leuk. Ik ga je nu dus volgen, leuk te lezen over die vrouwen die al over 2,5 week komen. Groetjes Wilma

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.