Een AFFO met de rulers van het nieuwe abonnement, veel foto's ;)

donderdag 27 februari 2020

Hey Allemaal,

Ik hoorde jullie denken, hoe zien die patronen van het Ruler of the Month abonnement 2020 er nou uit op een normale quilt, want het vorige voorbeeld was meer een beetje een art quiltje. Dus ik ben hard aan de slag gegaan en ik heb dit quiltje afgemaakt. Zelf ben ik er erg blij mee! Ik heb met 4 van de 9 rulers van het Ruler of the Month 2020 abonnement gewerkt. Zie hier het resultaat.



Ik ben begonnen met alle naadjes te quilten, dit om alle blokken en randen te stabiliseren. Daarna kunnen ook de (meeste) rijgdraden uit een quilt. 




Hieronder een voorbeeld hoe de rulers gebruikt kunnen worden, dit is natuurlijk maar een idee, want er is nog veel meer mogelijk! 2 van de randen heb ik gerasterd ook met de Piano Keys ruler. Ik vond het leuk om een variatie te maken op de rechte lijnen (zie foto hier links) die ik anders vaak in randen quilt. Ik was benieuwd of wat ik in mijn hoofd had mogelijk was. De hele quilt is overigens gecombineerd met een kleine meander, verder geen moeilijke dingen, de kleine meander is om de andere patronen beter uit te laten komen en de quilt een nog levendiger uiterlijk te geven.



Links een foto van alle rulers op een rijtje en rechts Rosie ruler heb ik gebruikt voor de rand links en onder.


 De Boomerang ruler heb ik gebruikt in alle patchwork blokken, 
dus het middenblok en de driehoeken. 


Uit de Double Wavy ruler heb ik een stukje gebruikt,
daardoor kon ik een klein gequilt lijntje van bogen en hartjes halen toevoegen aan alle tussen en buitenrand.

Ook met de andere rulers zijn tal van mogelijkheden, maar deze pasten het beste bij dit quiltje. Binnenkort hoop ik verder nog wat te doen met de overige rulers op een quiltje die ik nog heb liggen.

Hieronder nogmaals voor jullie een foto van alle rulers bij elkaar.


Het is nog steeds mogelijk om je op te geven voor dit super leuke abonnement met prachtige rulers.
De ROM 2020 is in 4 mogelijkheden beschikbaar, u kunt 1 van deze 4 mogelijkheden kiezen.  
1. Ocean Green 5 mm dikte.
2. Fluoriserend geel 5 mm dikte
3. Transparant 3 mm geschikt voor Low Shank.
4. Transparant 6 mm dikte voor normale naaimachines
en longarm naaimachines.

Wil je mee doen aan het Ruler of the Month 2020 abonnement kijk dan HIER!
Of kijk eens naar de basis collectie rulers.

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.
Volg mij ook op:
Quiltstudio Babette site
Mijn blog
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes.Bloglovin
Instagram



Hier is ' ie dan het Ruler van de Maand project (ROM) 2020

woensdag 12 februari 2020

Hey Hey Allemaal,

Vandaag is het dan zover. Tromgeroffel, want de rulers van de ROM 2020 zijn bekend! Ik ben op deze serie wederom enorm trots! 
Zo mooi als je iets in je hoofd hebt, vervolgens een hoop tekenwerk en dan komt je idee tot stand in een stuk perspex waar hele mooie vormen mee gequilt kunnen worden. Daarbij kijk ik dan ook nog eens naar de mogelijkheid om in een ruimte/rand van de ruler nog een 2e of soms nog meer patronen aan te brengen zodat de rulers echt multifunctioneel zijn. Dat is bijvoorbeeld te zien in het patroon Double Wavy, rechts bovenin. Het eigenlijke patroon de 2 golfjes en daaronder is nog een andere boog toegevoegd. Wanneer de rulers worden verstuurd zit er bij de  uitgebreide beschrijving ook een heel stel voorbeelden van wat je met de ruler van die maand kunt doen en natuurlijk minimaal 1 filmpje die online bekeken kan worden.


De afgelopen week heb ik hard gewerkt aan een quiltje zodat iedereen een idee krijgt wat je met de rulers kan doen. Waarom, omdat de mogelijkheden van de rulers nog uitgebreider zijn dan vorig jaar en dat de patronen nog gevarieerder zijn!! Kunnen jullie zien waar welke ruler gebruikt is? 😜


Aangezien het op een effen stof is gequilt, heb ik ook wat achtergrond patroontjes toegevoegd, nu komen alle patronen wat beter uit. In een quilt is het niet (perse) nodig om achtergrond patroontjes toe te voegen. Juist zijn alle rulers zo ontworpen dat er makkelijk overall gewerkt kan worden. Net als bij schrijven, je begint links bovenaan een eindigt rechts onderin. Goed te doen wanneer een quilt grondig geregen is, aangezien er normaliter vaak van binnen naar buiten wordt gequilt. Ikzelf heb van linksonder naar rechtsboven gewerkt in dit geval 😂 

Het is erg jammer dat er op de foto’s niets van al de verschillende kleuren garen overblijft, want daar heb ik juist veel aandacht aan besteed. Dus heb ik ook maar een overview filmpje gemaakt. 


Vorig jaar had ik 1 heel bijzondere ruler tussen alle andere mooie rulers, voor het midden patroon en ook dit jaar is het weer gelukt om zo'n bijzondere ruler te maken, dit keer is dat de Paisley. Hier kunnen echt heel veel patronen uitgehaald worden, in het quiltje dat hierboven te zien is, zijn 2 patroontjes te zien die ik uit de ruler gehaald heb.


De ROM 2020 zal in 4 mogelijkheden beschikbaar zijn, u kunt 1 van deze 4 mogelijkheden kiezen. 

1. Lagoon Green 5 mm dikte.
2. Fluoriserend geel 5 mm dikte
3. Transparant 3 mm geschikt voor Low Shank.
4. Transparant 6 mm dikte voor normale naaimachines en longarm naaimachines.
Voor wie mee wil doen aan de ROM 2020, hier de link:: https://quiltstudiobabette.com/rom-abonnement-2020/ hier staan de prijzen en extra informatie over het abonnement.

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.

-- 
Volg mij ook op:
Mijn blog bij BERNINA met vaak veel tips 
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes. 
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.