QUILTVAKANTIE in Italië

maandag 4 mei 2015

Een Quiltvakantie in Umbrië in september is het dan zover. 

Een heerlijk weekje genieten van quilten, zon, lekker eten, cultuur en een prachtige natuur. Aankomst zal zijn op dinsdag 22 september, vertrek 29 september 2015. Vluchten zijn momenteel erg goedkoop van Brussel-Charleroi naar Perugia.

Wat gaan we zoal doen denk je dan.
(Bijna) Iedere ochtend gaan we een paar uur appliqueren, je zal allerlei handigheidjes leren om mooi te leren appliqueren.

Verder is het natuurlijk erg leuk iets van de omgeving te zien, Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. Ook in september is het hier nog erg mooi dus is wandelen hier dan ook erg fijn.

We zullen op 1 ochtend de gezellige Italiaanse markt gaan bezoeken met prachtig uitzicht op het meer van Trasimeno en een ochtend/middag wil ik graag besteden aan het bezoeken van het sprituele stadje Assisi dat zo beroemd is om haar talrijke kerken en waar we ook de tombe van Sint Franciscus kunnen bezoeken. Voor ons quilters is mede erg interessant om de eeuwenoude kleding van Franciscus te zien, die ook met kleine stukjes stof weer zijn gerepareerd/geappliqueerd.

Mocht er die week een feest in de buurt worden georganiseerd gaan we een keer verse pasta eten. Op de feesten wordt gekookt door de lokale bevolking en eet men voortreffelijke authentieke streekgerechten.
De laatste avond zullen we heerlijke pizza eten bij het restaurant in het dorp.

Lijkt jou dat iets ? Stuur mij dan een mailtje en je ontvangt aanvullende informatie dequiltschuur@gmail.com


Voor nu Quilty Greets, BABETTE.


0 reacties:

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.