Recepten uit de keuken van Babette


Butternut Scotch pompoensoep
1 butternut scotch pompoen of een andere pompoen
1 kippenborst, minimaal 1 pond
2 uien
3 teentjes knoflook
2 blokjes kippenbouillon
1 blikje of pakje kokosmelk
2 eetlepels gembersiroop
3 eetlepels ketjap
zout, peper en sambal (brandal) naar smaak
water om de soep aan te vullen tot de juiste dikte

Schil de pompoen. Snij de pompoen in stukjes van 3 x 3 cm. en snij apart stukje aan kleine blokjes en bewaar de kleine stukjes tot later. Snij ook de kip in blokjes en
laat dit even marineren in de ketjap, sambal, zout en peper.
Snij de uien en zet ze aan in wat olijf of arachideolie. Voeg als de uitjes een beetje bruin worden de grootste stukjes pompoen toe en zet ook dit even aan.
Let op, gebruik voldoende olie! Wanneer ook dit redelijk gaar is, kan heel even de knoflook mee bakken, de knoflook mag niet bruin worden, dan gaat deze bitter smaken!
Voeg nu minimaal 1 liter water bij met de 2 blokjes bouillon en wanneer de bouillon is opgelost kan de soep gepureerd worden met de staafmixer. Laat de soep nu weer zachtjes aan de kook komen.
Bak de kip even in een apart koekenpannetje, niet te hard, want dan gaat de ketjap aanbakken. Wanneer dit gaar/bijna gaar is kan het aan de soep toegevoegd worden. Voeg nu ook de kokosmelk, en de blokjes pompoen toe. Eventueel nog heel even door laten koken om de stukjes pompoen ook gaar te krijgen. Proef de soep en voeg nu naar smaak voldoende zout, peper, sambal en zonnodig ook water toe. De soep leent zich ervoor om pittig gegeten te worden als je ervan houdt.
Buon appetito!!!

* Voor de smaak gebruik ik bij de meeste gerechten (behalve bij de oosterse gerechten) zout gemengd met provenciaalse kruiden. Mijn peper bestaat altijd uit 4 seizoenen peper en mijn sambal is sambal brandal. Deze producten hebben/geven een vollere smaak!!!

0 reacties:

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.