Butternut Scotch pompoensoep
1 butternut scotch pompoen
of een andere pompoen
1 kippenborst, minimaal 1
pond
2 uien
3 teentjes knoflook
2 blokjes kippenbouillon
1 blikje of pakje
kokosmelk
2 eetlepels gembersiroop
3 eetlepels ketjap
zout, peper en sambal
(brandal) naar smaak
water om de soep aan te
vullen tot de juiste dikte
Schil de pompoen. Snij de
pompoen in stukjes van 3 x 3 cm. en snij apart stukje aan kleine blokjes en
bewaar de kleine stukjes tot later. Snij ook de kip in blokjes en
laat dit even marineren in
de ketjap, sambal, zout en peper.
Snij de uien en zet ze aan
in wat olijf of arachideolie. Voeg als de uitjes een beetje bruin worden de
grootste stukjes pompoen toe en zet ook dit even aan.
Let op, gebruik voldoende
olie! Wanneer ook dit redelijk gaar is, kan heel even de knoflook mee bakken,
de knoflook mag niet bruin worden, dan gaat deze bitter smaken!
Voeg nu minimaal 1 liter
water bij met de 2 blokjes bouillon en wanneer de bouillon is opgelost kan de
soep gepureerd worden met de staafmixer. Laat de soep nu weer zachtjes aan de
kook komen.
Bak de kip even in een
apart koekenpannetje, niet te hard, want dan gaat de ketjap aanbakken. Wanneer
dit gaar/bijna gaar is kan het aan de soep toegevoegd worden. Voeg nu ook de
kokosmelk, en de blokjes pompoen toe. Eventueel nog heel even door laten koken
om de stukjes pompoen ook gaar te krijgen. Proef de soep en voeg nu naar smaak
voldoende zout, peper, sambal en zonnodig ook water toe. De soep leent zich
ervoor om pittig gegeten te worden als je ervan houdt.
Buon appetito!!!
* Voor de smaak gebruik ik bij de meeste gerechten (behalve bij de oosterse gerechten) zout gemengd met provenciaalse kruiden. Mijn peper bestaat altijd uit 4 seizoenen peper en mijn sambal is sambal brandal. Deze producten hebben/geven een vollere smaak!!!
0 reacties:
Een reactie posten