Aardbeving, alles is goed bij ons in Italië!

vrijdag 26 augustus 2016

Hoi Iedereen,

Eergisternacht heb ik wel de aardbeving gevoeld. Ik had net 20 minuten ervoor het licht uitgedaan en was denk ik net in slaap gevallen.
Het bed schudde van de aardbeving, maar ik twijfelde een beetje of mijn man zich niet om draaide en wiebelde om lekker te gaan liggen. Ik voelde aan hem, maar hij lag stil te slapen. Ik had de gedeeltelijke tegenwoordigheid van geest om mijn aardbeving app te controleren, maar die is natuurlijk niet direct bijgewerkt. Dat realiseerde ik mij pas, toen ik 'm geopend had. Daarna ben ik zelf goed gaan liggen en ben gaan slapen.

Toen ik de volgende dag wakker werd had ik van een vriendin die hier in de buurt woont een melding van een appje, wist ik het zeker. Meteen dacht ik aan wat er die nacht was gebeurd. Of alles goed was met ons? Ja, met ons alles goed, met hun ook kreeg ik te horen. Gelukkig! Zij hadden overal doorheen geslapen, een andere vriendin had het 2 x gevoeld die nacht en ook de naschok van de nacht er op. Ik keek meteen op Facebook, want als zij vroeg of het goed ging terwijl ze 10 minuten bij ons vandaan woont, dan zijn er in Nederland ook vrienden die zich zorgen maken. Ik heb iedereen even snel beantwoord en er zo snel mogelijk een berichtje op mijn tijdlijn gezet dat alles oké was. Maar er kwamen nog meer berichtjes op dat berichtje. Zo hartverwarmend dat jullie aan ons dachten en wilden weten of alles goed ging. Bij deze heel erg bedankt aan jullie allen <3




Overdag hoor en lees je wel het een en ander op Facebook. Een foto van de straat voor en een foto van de straat na de aardbeving. Het dodental begint bij 8 maar gedurende de dag loopt het op en op...
'S avonds laat hebben we pas het journaal gekeken en zagen de beelden met een politiedrone genomen. Wat een verschrikking, angst en ellende voor die mensen, al die gebroken gezinnen. Het doet ons pijn dat er in de buurt zoveel verdriet is. Het epicentrum is namelijk maar 75 a 90 kilometer bij ons vandaan. Ook onze kinderen zijn er mee bezig, we hebben het er samen over en zijn even stil voordat we gaan eten. Als de kinderen naar bed moeten, blijkt er 1 nog laat wakker te zijn, de volgende dag zei hij ook niet lekker geslapen te hebben. Wat als het toch een vervelende naschok is, hier meer in de buurt. Eigenlijk wonen wij te ver van de breuklijn van de platen in de aarde vandaan, maar toch voelt dat voor hem niet altijd veilig genoeg...

In ons dorp gaan ze van alles en nog wat inzamelen dat ze kunnen missen voor de getroffenen. Bij een dorpsfeest waar wij ook altijd naar toe gaan, wordt de opbrengst van eergisteren avond van 2690 euro gedoneerd aan de wederopbouw van de gebouwen. Wederom kan ik zeggen, want 7 jaar geleden deden ze dat ook voor de stad L'Aquila.

Ook zijn er 5 vrijwilligers van het dorp waar we hiervoor woonden naar Amatrice afgereisd. Vrijwilligers afgereisd naar Amatrice. Lieve actie's van mensen die begaan zijn met de mensen uit de verwoeste dorpen best dicht in de buurt.




Verder kan ik alleen maar zeggen dat mijn hart uit gaat naar alle gebroken gezinnen. Alle mensen die hun huis kwijt zijn. Al kan je helpen door te doneren, het is en blijft een machteloos gevoel.

Babette.
Quiltstudio Babette.

Ja ja, de lesagenda staat nu echt op de site!!!

woensdag 10 augustus 2016

Hoi Iedereen,

Gisteren even mijn schouders er onder gezet en de les agenda op de website gezet, er kan weer een keuze gemaakt worden.
De workshop Machine quilten voor beginners op 8 november bij de Sampler zit op 2 plekjes na al vol, vandaar dat we een 2e datum hebben gepland en wel op woensdag 23 november..

Vorige keer liet ik al een foto zien van mijn nieuwe workshop, Echo's en Rasters.  De gehele workshop agenda vind je HIER

Wederom een bijzonder leerzame workshop, we gaan in op vele soorten rasters en meerdere manieren van echo's maken. Een van de leuke dingen is dat je beide soorten patronen voor de achtergrond kan worden gebruikt. Hier vast wat foto's voor jullie!!
Detail foto van voorbeeld Echo's en Rasters quiltje.
Een quiltje in wording met extra raster en echo patronen.
Een quiltje in wording met extra raster en echo patronen.
Het voorbeeld quiltje voor de workshop.
Bij de workshop Machinaal Trapunto zal wederom een lezing gegeven worden, daarover zal ik binnenkort nog weer wat meer vertellen.

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.

Volg mij ook via:: Mijn Nieuwsbrief of Bloglovin

Les Agenda november 2016

vrijdag 5 augustus 2016

Hey Lieve mensen,

Nog heel eventjes geduld en dan komt de nieuwe lesagenda weer op de website van 
Quiltstudio Babette.

Er zijn weer een aantal nieuwe leuke workshops, zoals deze Echo's en Rasters, want die zijn best wel lastig te quilten. Echt een doorpakkertje ;) , maar er is zoveel mee mogelijk! 

Heb je interesse in deze workshop dan kan je vast opgeven voor november. Want de workshop zal maar 2 x worden gegeven. 1 x op dinsdag 22 november in Nieuwegein bij van Huissteden en 1 x op 16 november bij de Sampler in Haarlem, met een beperkt aantal plaatsen, want er zijn al deelnemers voor deze workshop. Opgave kan via de contactpagina van mijn site.



Een ander leuk nieuwtje is dat ik nu ook op Instagram te vinden ben. 
Kijk hier:: Babette op Instagram. Ik ben nu alle foto's er op aan het zetten vanaf dat ik ben begonnen met quilten. Elke dag groeit mijn account een stukje en bij mij komen alle herinneringen boven van de tijd dat ik de quiltjes maakte of met wie ik ze maakte. Nou kijk zelf maar even.

Dit was het even voor nu, vast en zeker binnenkort weer een berichtje!!

Voor nu Quilty Greets, Babette.
http://quiltstudiobabette.com/
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.