We did it!! Een extra workshop dagje bij de Sampler in Haarlem!!

donderdag 24 september 2015

HOE LEUK IS DAT???? wat??? De workshop van 18 november zit helemaal vol, maar waarom wordt ik nu toch geattendeerd voor deze workshop?? Nou, Tamara Van de Grijp en ik hebben onze koppen bij elkaar gestoken om de workshop nogmaals in te plannen en wel op WOENSDAG 11 NOVEMBER 2015. Dus er zijn weer plekjes gecreëerd, zodat er meer mensen mee kunnen doen aan deze leerzame workshop!!!



Meer informatie over deze workshop kun je vinden op De Sampler en op Quiltstudio Babette.
Op de sites zijn de data nog niet te vinden, maar alle aanvullende informatie wel ;-)

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.
p.s. wil je de nieuwsbrief ontvangen klik hier: NIEUWSBRIEF

Workshop trapunto in Wassenaar, alle mooie voorbeelden in dit berichtje!

vrijdag 11 september 2015

Hoi Iedereen, 

Jullie kennen mijn voorkeur wel voor trapunto in quilts. Een mooie techniek!
Jullie kennen dit quiltje wel mijn Ombra Viola.

Ombra Viola
Ook in dit quiltje veel trapunto
Hier de achterkant van het quiltje
In mijn Jinny Beyer quilt met zwarte tussenvulling
 Als ook de achtergrond rondom van de patronen gequilt zijn, komen de veren nog beter naar voren.
Trapunto aan de achterkant in de veer, het 3-hoekje en 4-kantje.
De keuze van patronen tijdens de workshop
Het prachtige resultaat van cursiste M. van den Bosch
Het prachtige resultaat van cursiste L. Borkent
Zeg nou eerlijk, dat is toch genieten deze quiltjes?
De workshop wordt gegeven op maandag 16 november om 10.00 tot 16.00 biMarco's Modestoffen.  Let op de workshops zijn nog op site van Marco's modestoffen of mijn site te vinden.
Wil je extra informatie over deze workshop, kan je mij een berichtje sturen op de contactpagina. van Quiltstudio Babette. Informatie over alle andere workshops die ik geef, klik hieQuiltstudio Babette.

Voor nu een superfijn weekend, en natuurlijk Quilty Greets, BABETTE.
Wil je overigens mijn nieuwsbrief ontvangen, klik dan HIER

Cadeautje voor ... en een handigheidje.

zaterdag 5 september 2015


Hey Allemaal,

Het is hier een drukte van jewelste. Over 2 en een halve week komen er gezellige dames voor de quiltvakantie. Daar moet natuurlijk het nodige voor worden voorbereid!
We hebben al vaak gemaild, maar elkaar nog nooit in het echie gezien. Dan is het best wel spannend om een week met elkaar op te trekken, maar ik heb er enorm veel zin in.

Ik hoop dat we veel foto's maken om jullie naderhand lekker mee te laten genieten. Nog een gelukje, er is precies in die week een quilttentoonstelling redelijk dicht bij, dus als ze willen gaan we daar ook nog naar toe!

Ja en dat cadeautje, dat was voor Tamara van der Grijp van Quiltwinkel de Sampler. Aangezien ik daar binnenkort 2 workshops in machine quilten ga geven, vind ik dat ze een leuk voorbeeldje voor in de winkel moet hebben.
Dit is 'm geworden, altijd leuk zo'n vers nieuw quiltje. Ik heb in een dag de stof voorbehandeld, want als de quilt gewassen zou moeten worden zou het zonde zijn als het garen helemaal donkerder zou worden, doordat de stof bloedt. Misschien gebeurd het wel niet, maar ik wil geen risico nemen. Verder, gedubbeld, gequilt en afgewerkt met een glimmend randje van Razzle Dazzle garen van Ricky Timms. (het garen is overigens nu in de uitverkoop, verzending in november vanuit NL mogelijk, dat geld ook voor de uitverkoop van stoffen) 
Het dikke garen op het spoeltje en daarna met een flauwe zigzag een paar keer rond en alle draadjes weggehaald die er uit piepten.

Achterkant alleen in paars R.D. garen
Voorkant oranje en paars R.D. garen langs de rand. Jammer dat de foto niet iets beter is... maar het quiltje is al in Haarlem.
De hele quilt, met links onder 2 nieuwe patroontjes.
Het handigheidje heb ik geschreven voor de Berninablog. Om jullie niet alles 2x te laten lezen, zodat er verschil is in  deze blog en de Berninablog, geef ik jullie hier het linkje en kunnen jullie het andere bericht daar lezen. Hier voor jullie de link:: Patchwork naaien en strijken, hoe doe ik dat?

De workshops stromen vol, wil je nog mee doen, kijk dan hier: LES AGENDA november 2015
Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen met de volgende keer een quiltpatroontje door mij ontworpen en af en toe lekkere receptjes, meld je dan hier aan: NIEUWSBRIEF

Voor nu Quilt Greets, BABETTE.
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.