Sneak Preview, gratis veren quilt patroon !

dinsdag 19 augustus 2014


Hallo Iedereen,

Mijn nieuwsbrieven kosten soms wat meer tijd om te maken, niet altijd hoor, maar als ik er een eigen receptje aan toevoeg en uitgebreid schrijf, heb ik toch wat meer tijd nodig.
Ditmaal dus ook, ik had vorige week een heel lekkere omelet gemaakt en die was zo smullen dat ik meteen aan de lezers van mijn nieuwsbrief dacht, want ik wil het receptje best met jullie delen.
Zo ook deel ik graag het nieuwe quilt patroon dat ik heb ontworpen voor mijn applicatie bloem. De applicatiebloem is al zo'n tijd af en nu wil ik het quiltje gaan doorquilten met dit verenpatroon in de rand. Wil je dit gratis patroon ontvangen, geef je dan simpelweg even op voor mijn nieuwsbrief. Als de nieuwsbrief dan echt helemaal klaar is ontvang je deze meteen.

Randpatroon voor mijn applicatie bloem quiltje.
Ik had de applicatie bloem laatst ook al gezien, maar nu kunnen jullie zien waar het veren quilt patroon in gaat komen!
Applicatiebloem

De rand waar het veren patroon in gaat komen.
Voor het opgeven voor de nieuwsbrief, klik HIER!!!

Ben je ook geinteresseerd in de workshops die ik in november in Nederland geef? Klik dan op  WORKSHOPAGENDA  en vind daar alle aanvullende informatie.


Voor nu Quilty Greets, Babette.

2 Affo's en de workshopagenda voor november

zaterdag 16 augustus 2014


Hoi Iedereen,

Heerlijk een quiltje af, nog heerlijker 2 quilts af. Dus even showen aan jullie!!!
Ze zijn al een tijdje af, maar het lukte mij niet eerder ze te fotograferen.

Mijn tussendoortje!
 Deze quilt noem ik iedere keer tussendoortje, omdat de stofjes, het patroon en mijn nieuwe Bernina 710 er om schreeuwden maak mij, terwijl ik al aan mijn Mariner's Compass bezig ben.


Hier mijn tussendoortje op een ander plekje in de tuin
De blauwe quilt ben ik 12 jaar geleden begonnen te maken. De blauwe molentjes in de quilt zijn van mijn allereerste quiltles bij Lilly Hoppener in de Meern. Eigenlijk zouden de blauwe molentjes in de beginnersquilt die Lilly bij leerde moeten komen, maar deze quilt stond in het boek "Schoonheid uit de Lappenmand". Nog een quilt die ik moest maken van mijzelf zeg maar. Detail foto's hier klikken
Afgelopen oktober ben ik begonnen met deze quilt door te quilten tijdens de demonstraties bij de Kreadoe op de jaarbeurs in Utrecht. Ik had al eerder op de Bernina 750 gequilt, maar dat was op de naaimachines van leerlingen van mij. Ook toen al vond ik dit zo'n fijne machine, maar voor de Kreadoe had ik de grote Chantilly Blue gequilt op mijn eerste Bernina 440. Tijdens de demonstraties die ik gaf merkte ik zo het verschil tussen de al goede en fijne Bernina 440 en het veel minder hoeven te trekken en duwen op de Bernina 750. Toen heb ik besloten om mijn "oude" Pfaff voor dit paradepaardje in te ruilen *Ü*. Het scheelt mij namelijk lichamelijk heel veel energie en het is dus ook veel beter voor mijn spieren waar ik vaak last van heb door de fibromyalgie.

Tussendoortje en mijn beginnersquilt
Mijn eigenlijke beginnersquilt, gemaakt na mijn blauwe beginnersquilt.
Nu nog voor jullie de workshopagenda, want ik geef toch weer allemaal leuke workshops dit najaar!!!

Workshopagenda!!!

Vrijdag 7 november 2014::  Mariner's Compass in wijkgebouw Markant in Leeuwarden
Zaterdag 8 november 2014::  Machine Quilten voor beginners  in wijkgebouw Markant in Leeuwarden
Maandag 10 en 17 november 2014::  2-daagse Handquilten locatie (nog niet bekend) rondom Utrecht
Dinsdag 11 november 2014:: Radiant Star bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein
Donderdag 13 november 2014:: Basis Trapunto  bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein
Vrijdag 14 november 2014:: Machine Quilten voor beginners bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein
Zaterdag 15 november 2014:: Mariner's Compass bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein
Dinsdag 18 november 2014:: Veren uit de Vrije Hanbij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein
Woensdag 19 november 2014::  Machine Quilten voor beginners bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein
Donderdag 20 november 2014:: Jelly Roll bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein
Vrijdag 21 november 2014:: NIEUW:: Patchen en Quilten op de nieuwe Bernina 700 en 800 serie bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein.
Zaterdag 22 november 2014::  Machine Quilten voor beginners bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein

Hier vind je de WORKSHOPAGENDA met alle aanvullende informatie.

Als laatste een laatste nog foto van mijn beginnersquilt.

Wil  je op de hoogte blijven van wat ik organiseer, geef je op voor de Nieuwsbrief. De volgende uitgave van de nieuwsbrief zal voorzien zijn van een gratis Veren Quilt Patroon!!!

Voor nu Quilty Greets, Babette.

Terug van weggeweest !!

zondag 10 augustus 2014


Hoi Iedereen,

We hebben ontzettend genoten van onze vakantie in de buurt! Nu ben ik dus weer terug van weggeweest en stort ik mij met veel plezier op de workshopagenda en alle voorbereidingen daar omheen voor nieuwe workshops in November in Nederland.

Wat zal er nieuw zijn ???

Ja, ook deze is terug van weggeweest. De 2 - daagse workshop Hand Quilten, die ik in de buurt van Utrecht zal gaan geven. Daar gaan we met een mooi groepje quiltsters werken aan veel technieken, weetjes om een mooi quiltje te maken en de 'know how' te krijgen om daarna zelf met de geleerde technieken aan de gang te gaan. Hieronder zien jullie het quiltje dat ik een aantal jaren geleden heb gemaakt. Ik vind het nog steeds zo'n schattig quiltje! Wel wil ik voor de cursisten het patroon nog iets verfraaien, want ik vind dat er meer uit te halen is!

Hand Quilten
Ook ik moet huiswerk maken ;-)
Ook ik ben bezig met een nieuw hand quiltje, want ik moet als ik les ga geven het weer grondig onder de knie hebben. Het patroontje wat ik hier op afgetekend heb trouwens heb ik van een workshop van duim quilten dat ik heb gevolgd bij Ted Storm jaren geleden. Heel mooi en het is weer een uitdaging die tot een bijzonder eind resultaat te maken.

Voor wie meer over deze 2 - daagse workshop Hand Quilten wil weten en meer over de andere workshops die ik geef, kijk op Quiltstudio Babette Cursussen.

Wil  je op de hoogte blijven van wat ik organiseer, geef je op voor die Nieuwsbrief. De volgende uitgave van de nieuwsbrief zal voorzien zijn van een gratis Veren Quilt Patroon!!!

Voor nu Quilty Greets, Babette.

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.