Ik kan het niet laten !! Op de valreep nog een randje af !!! en mijn 100e bericht !!!

dinsdag 31 december 2013Oh jee, ik kan het niet laten, toch nog eventjes dit met jullie delen !!

Oh en nog een nieuwtje, ik ga deze Mariner's Compass geven als workshop in maart.
8 Maart op mijn vertrouwde plekkie bij Naaimachinehandel van Huissteden en op 
15 Maart bij mijn vriendinnetje Jacqueline in Krommenie, Ja zal je nu wel denken welke Jacqueline, ik ken er zoveel, Nou Klik dan maar even HIER

Voor facebookers, HIER is ook wat informatie over de workshops

Voor volgers die het leuk vinden, jullie kunnen mij nu ook HIER op Bloglovin volgen!! Dus alle nieuwe volgers via Blogspot en Bloglovin van harte welkom.

en Nu Voor Iedereen, Happy Newyear !!!!

 

Met heel veel Quiltplezier

Voor nu QUILTY GREETS, binnenkort zal de agenda worden geplaatst op mijn site!!! Wil je een overzichtje ontvangen, meldt je dan aan voor mijn nieuwsbrief! BABETTE.

http://quiltstudiobabette.com/index/index.html

Laatste Affo van het jaar en meer foto's van de Medaillonquilt !!!

vrijdag 20 december 2013


Hoi Iedereen,

Ik ben nog steeds lekker aan het werk aan mijn Medaillonquilt. Hier dus voor jullie nog wat foto's.
Ik vind hem echt heel mooi worden en heel spannend om rode tinten die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen en dan ook nog eens met witte, ecru en beige achtergrond aan elkaar te "plakken". Maar het eerste stuk is gelukt en geslaagd naar mijn smaak. Hier een overzichtje van wat ik heb gedaan.

Alle driehoekjes toegevoegd op zo'n manier dat het ook weer bij de grote punten past.
Alle kleine driehoekjes in elkaar gezet en daarna aan de iets grotere driehoekjes gezet.
 Het werken op een ondergrond is fijn, maar een ronde vorm naaien blijft soms lastig...
De hele Mariner's Compass in elkaar of toch niet???
Het lijkt allemaal best mooi te passen, maar ik was niet tevreden over de maat van de cirkel van de A, dus heb ik hem nog eens losgehaald na enig twijfelen en eigenlijk moet ik ook nog in 1 bolletje een wit ovaaltje appliqueren... De cirkel is verder gewoon te groot voor het midden van de grote cirkel van de Mariner's Compass. Dat komt doordat er in ieder naaiwerk "scant seam allowance" zit. Nou dit uitleggen wordt een lang verhaal en ik had er zelfs nog nooit van gehoord tot Shirley er over vertelde en het is eigenlijk heel logisch. Shirley had een filmpje uitgezocht en dat legt alles uit. Filmpje over Scant seam allowance.

En dan nog mijn AFFO, jeetje, na 10 jaar te hebben gelegen en waar ik soms een jaar rond de kerst er iets aan deed om het quiltje toch eindelijk eens af te krijgen, is mijn Kerststal quiltje eindelijk af!! De handjes waren eerst iets anders met een duimpje er aan, maar dat was zo'n gepruts voor een detail van niets dat ik ze weg heb gehaald en er zit in het origineel geen borduurwerk. Maar zo vond het dat het quiltje naar mijn smaak af is. De foto's konden iets beter, maar dit is 'm dus!!
Detail Kerststal quiltje
Ook is er geborduurd bij de ster, de herder en het engeltje.
Voor nu wil ik iedereen vast een hele fijne Kerstdagen toewensen, vooral ook diegenen die het moeilijk hebben. Mijn gedachten en mijn hart is bij jullie. Verder wens ik ieder een heel fijn en bijzonder Quilt en Gelukkig Nieuwjaar toe!!

Voor nu QUILTY GREETS, binnenkort zal de agenda worden geplaatst op mijn site!!! Wil je een overzichtje ontvangen, meldt je dan aan voor mijn nieuwsbrief! BABETTE.

http://quiltstudiobabette.com/index/index.html

Winter?? en mijn Nieuwe Quilt in Wording

zondag 15 december 2013Ja, het is maar kost geleden dat ik jullie schreef, maar het vorige berichtje was al zo vol dat ik heb besloten om dit in een nieuw berichtje te zetten.
Mijn nieuwe quilt.
In Italië is het echt wel winter, maar het is zo zacht weer dat wij vanmorgen om 12.00 uur op het balkon hebben gebruncht. Niet voor te stellen. Ook zijn er middagen dat het nog warm genoeg is om buiten te lunchen. Dat hebben we de afgelopen weken sinds ik terug ben uit Nederland ook zo'n 7 keer kunnen doen, maar er zijn ook dingen die ik mij niet voor kan stellen, zoals deze jongen die 4 december zo 's avonds om 20.15 uur door Perugia liep. Het was 5 graden. Laten we zeggen dat ik mijn winterjas droeg! Het heeft hier van de maand al gevroren hoor en vaak is de nachttemperatuur 1 a 2 graden, dus in huis is het vaak behoorlijk koud, vooral 's nachts.Oh en mijn nieuwe quilt het begin wordt al zo mooi!!
Hierboven zagen jullie al mijn A, die gaat in alle quilts komen die ik vanaf nu ga maken. De A zit in alle voornamen van ons gezin, dus dat vind ik mooi om daar iets bijzonders mee te doen.
De quilt die ik nu aan het maken ben wordt een medaillon quilt, dus er komen iedere keer weer mooie en bijzondere randen bij en het centrum van de quilt heeft iets speciaals. In dit geval een super grote Mariner's Compass. Heel leuk om deze quilt te ontwerpen. Alle ideeën zitten al in mijn hoofd, maar ik moet ze nog samenvoegen tot een mooi geheel.
Het middenpatroon

De A
De A met wiebers
De A, wiebers en het 1e kruis
De A, wiebers, 1e en 2e kruis.
Ieder een fijne zondag gewenst, en Quilty Greets, BABETTE.
http://quiltstudiobabette.com/index/index.html

Veel te vertellen !!!

vrijdag 13 december 2013


Hoi Iedereen,

Er is een poos voorbij en ik ben er weer. Ik heb een bijzondere tijd gehad in Nederland en wat een reactie's allemaal op mijn quilt Chantilly Blue. Hier is 'ie nog een keertje! Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de laatste paar meter nog moet terugbiezen, dat zal binnenkort wel gebeuren.De quilt heeft 5 dagen op de Kreadoe in Utrecht gehangen en het zal mij niet verbazen als ik slijtplekjes vind, hihi!! Bijna iedereen die langs kwam lopen aaide de quilt, erg mooi om te zien.
Heel grappig was dat een dame langs kwam en een statement tegen naaimachine quilten wilde maken. Ze zag mij aan het werk en riep: Zonde, Zonde. Ik vind er niets aan, helemaal niet mooi!!! 
Ik vroeg haar en die dan die daar hangt, vind u die ook niet mooi?? Nee, zei ze, ook niet!!
Toen gebeurde het, ze keek even beter en zei, O, die vind ik wel mooi. Pff gelukkig, ze kon zien dat machine quilten toch ook mooi kon zijn en ik had veel genoegen dat te ervaren.

Na een dagje vrij ben ik vanaf maandag les gaan geven, we hebben het allemaal heel fijn gehad en iedereen heeft veel geleerd.
Deze foto kreeg ik van Tilly Verwaal-Knook en ik ben er heel blij mee!! Je kan wel zien dat ik ontzettend geniet van het lesgeven, het praten met iedereen en alles wat er verder nog gebeurd,
Da's pas genieten !!!
Ik heb niet alleen in Nieuwegein geweest dit keer om les te geven, ik ben ook bij Klazien (klik) geweest en ook daar was het een feestje, met 10 dames in de woonkamer van Klazien en iedereen heeft zo hard gewerkt. Hier een foto van ieders blokjes.
Hier alle blokjes bij elkaar van Naenke, Helma, Dorien, Anneke, Jeanneke, Klazien, Pauline, Marjan, Liesbeth en Gerda
Maar ook bij Jeanneke kan je meer zien van de workshop hier,  hier en hier , bij haar zie je de foto's van Jeanneke en Naenke's top in wording. 
Top in wording van Pauline

Bij Pauline, die heel snel ging die dag kan je ook
hier en hier wat lezen en zien hoe haar quilt wordt.
Leuk om ook nog wat te kunnen lezen bij Anneke (klik), want iedere blog heeft weer andere foto's.
Hier nog wat foto's van de Jelly Roll workshop in Nieuwegein!!
met de blokjes van Jacqueline, Janny, Marjan, Wilma, Veronica en Tilly
Hier 4 blokjes samengevoegd van Veronica.
Ik had niet 1 maar 2 technieken in de workshop uitleg gedaan, Jacqueline was supersnel en zij heeft ook de 2e techniek nog snel gemaakt, Leuk he!!! en ik weet nu dat zij ook een blog heeft, hier, hier en hier kan je zien wat zij verder gemaakt heeft. Echt ontzettend leuk om te zien!!!
Blok 1
Blok 2 die uit deze techniek kwam.
 Ook heb ik weer de workshop Paint it, Quilt it gegeven en hier de resultaten van die meiden!
Van Christien!
Detail
Is de vogel van Marijke misschien een Nachtegaal???
en van Anke.
Jammer dat de foto van het vogeltje van Anke niet ietsjes beter uitkomt. Zij heeft namelijk een laagje bruine Organza over haar topje gedaan en dat wordt meegequilt!!

Het zou leuk zijn als jullie mij volgen op mijn blog, dus meldt je hierboven aan als volger en blijf op de hoogte van alles wat ik maak. Een tipje van de sluier, binnenkort foto's van de les quilt die ik dit jaar ga maken voor mijn leerlingen in Italië.

Voor nu QUILTY GREETS, binnenkort zal de agenda worden geplaatst op mijn site!!! Wil je een overzichtje ontvangen, meldt je dan aan voor mijn nieuwsbrief! BABETTE.

http://quiltstudiobabette.com/index/index.html

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.