AFFO Chantilly Blue !!!

zaterdag 19 oktober 2013


Hallo lieve lezers van mijn blog,

Het is zo ver, mijn quilt is "bijna" af. Alleen nog een stukje afbiezen, maar de foto's zijn gemaakt, dus kan ik de quilt aan jullie laten zien. Ik vind het best spannend. Zo raar, sinds de ik ben gaan machine quilten, is de quilt alleen voor mij geweest en nu kan in een keer iedereen hem zien. Dus ja ik ben nogal zenuwachtig!!!

Voorkant Chantilly Blue
detail 1 Chantilly Blue
Detail hoekpatroon Chantilly Blue
detail 2 Chantilly Blue
Detail 3 Chantilly Blue
Voor wie het nog niet weet, het patroon van de quilt kan gekocht worden. Daarvan ben ik nooit uitgegaan toen ik deze quilt aan het maken was en het was een verrassing voor mij dat mensen die op de quilt reageerden, zeiden dat ze graag het patroon wilden aanschaffen. Ik heb er lang over nagedacht en veel getwijfeld, want het brengt best wat werk met zich mee en ik wil het goed doen en nog steeds denk ik wat als....  Maar toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik de puntjes op de i aan het zetten, maar het patroon is aan de webshop toegevoegd.  Hier kun je het patroon bestellen, het patroon wordt dan eind oktober vanuit Nederland naar jullie verstuurd.
Een andere mogelijkheid is om het patroon te reserveren voor als je mee doen aan een van mijn workshops of als je naar de Kreadoe gaat. Waarom ik het belangrijk vind dat jullie het patroon reserveren? Voor diegenen die het patroon graag willen aanschaffen, is het niet fijn als ik niet voldoende patronen bij mij heb tijdens de lessen of de Kreadoe. Als je het patroon gereserveerd hebt, zorg ik ervoor dat ik een exemplaar bij mij heb en kan je het patroon aanschaffen zonder verzendkosten. Hier kan je het patroon reserveren :: dequiltschuur@gmail.com
Met zonlicht doorschenen achterkant Chantilly Blue

Achterkant Chantilly Blue
Voor nu QUILTY GREETS, 

wie weet zien wij elkaar op de Kreadoe in Utrecht (30 okt t/m 3 nov)!!! BABETTE.

Bloggersquilt, klaar met quilten en extra les ingeroosterd !!!

donderdag 17 oktober 2013


Hoi Iedereen,

Wat leuk mijn blokje is deze week het bloggersquiltblokje van Jacqueline. Klik op haar naam en je ziet haar versie van het blokje.

!!! Wil jij dat ook een blok van jou in de bloggersquilt komt, schrijf Jacqueline dan even via haar blog en zij zal je dan vertellen hoe je mee kan doen !!!

Hier is mijn versie!! en jullie kunnen al zien hoe ik hem gequilt heb. Ik kwam er namelijk net achter dat ik geen foto heb gemaakt van het gepatchte blok.
Een blok van mij sampler quilt voor de bloggersquilt.
Ik kan jullie wel vertellen dat ik klaar ben met quilten, JOEHOE!!!!!!
Ik mag heb nu afbiezen. De foto van de quilt is nog niet gelukt, want het is te mooi weer. Ja, ik kan het mij niet voorstellen hoe kan het nou te mooi weer zijn??? Ik vind het zelf heerlijk weer en ik geniet er ook af en toe van als ik ergens een paar minuutjes vrij heb. 
De quilt hangt nu nog aan het balkon opgerold onder badjassen om de zon geen schade aan te laten richten. Ik hoop dat ik straks een 'goede schaduw' heb om de goede foto te maken. Dat is trouwens de 4e poging en ik dacht nog wel dat 3 x scheepsrecht was!

Ik heb nog veel meer nieuwtjes, maar die hou ik nog heel even voor mij, al zijn er al wat mensen die het wel weten. Sorry nog heel even geduld!! Zelf vind het ik het ook reuze spannend, oooeee, ik kan niet wachten.

Als laatste er waren nog weinig plekjes over voor de workshop Machine Quilten voor beginners dus ik ben zo vrij geweest een extra dag voor de liefhebbers in te plannen.

De agenda voor deze workshop ziet er nu zo uit::

dinsdag 5 november 2013 zit VOL,
woensdag 13 november heeft nog een paar plekjes over
vrijdag 15 november, is extra ingepland en heeft dus nog genoeg plek vrij
en zaterdag 16 november zit VOL!!

In Emmeloord bij atelier Trudi de Kreek zijn ook nog plekjes vrij.

Voor de Jelly Roll quilt in Leeuwarden bij Klazien zijn nog 2 plekjes vrij. Voor alle andere workshops is het handiger om even op mijn site te kijken, want ik merk wel dat ik er steeds meer aan plak!

Voor nu QUILTY GREETS, 

of op de Kreadoe in Utrecht (30 okt t/m 3 nov)!!! BABETTE.


Bah, wat een pech gister!!!

vrijdag 4 oktober 2013

Mariner's Compass machine geqquilt.
Tsjonge jonge jonge, na gisteren een fijne ochtend te hebben gehad. Danny mijn man op de trein gezet, want hij ging naar Rome een nieuw paspoort aanvragen. Koffie gedronken met Luciano van de volksuniversiteit Unitrè bij de Ventaglio, overleg over het nieuwe quiltlesjaar :-) 
Toen kwam ik Nadia tegen bij banketbakkerij Margotini waar ik wat lekkers haalde voor een quiltvriendin. Ook nog gelkletst met olijfperser Prudenzi over de oogst/olijfolie van dit jaar die weer erg lekker moet zijn!!! 
2 echtgenoten van quitsters tegen gekomen. Vervolgens naar de dokter en daarna naar een quiltvriendin wat foto's maken, daar horen jullie nog meer over op een ander moment. 
Daarna weer snel naar Monteleone om de jongens van school op te halen. Snel lunchen, dat ging niet zonder slag of stoot. 2 van de 3 liep rond om van alles te organiseren, terug naar school en toen ging het fout. Ik heb de spiegel van de auto er af gereden. GRRRRRRRRRRR en gelijk veel lelijke vloekwoorden geuit! Het zwembad van de kinderen stond er niet meer dus ik had gewoon een rondje kunnen rijden ik had die K.. spiegel die nog duur is ook er niet uit hoeven rijden. Ik ben gewoon veel te druk in mijn hoofd geweest. Daarna was ik de rest van de middag totaal uit het veld geslagen, alles kwam een beetje op mij af (dingen waar ik nogal mee kan worstelen, zucht). Wel had ik nog een quiltrand afgetekend, 4/4 van de sashing rand. Maar er kwam verder niets meer uit mijn handen... 

Vandaag maar een inhaalslag gemaakt en 4/4 van de sashingrand gequilt en daarna de 496 stukjes rand ook nog gequilt. Nu wel weer pijn in mijn schouders medicijnen gisteren ook nog vergeten..., maar tenminste een stuk opgeschoten!! Heel misschien straks nog een stukje quilten, moet eigenlijk wel nog, want de quilt moet af!!

Achterkant
Vandaag maar een inhaalslag gemaakt en 4/4 van de sashingrand gequilt en daarna de 496 stukjes rand ook nog gequilt. Nu wel weer pijn in mijn schouders medicijnen gisteren ook nog vergeten..., maar tenminste een stuk opgeschoten!! Heel misschien straks nog een stukje quilten, moet eigenlijk wel nog, want de quilt moet af!!

Nog even een update voor de lessen in Nieuwegein, de workshop dag 5 november Machine quilten voor beginners zit vol, er is alleen nog plek vrij op 13 en 16 november!!!


Voor nu QUILTY GREETS, en hopelijk tot ziens bij een van de workshops (4 nov t/m 16 nov),
JA, er zijn nog plekjes vrij her en der 

of op de Kreadoe in Utrecht (30 okt t/m 3 nov)!!! BABETTE.

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.