Applicatie-etui ook voor apliquick materialen !

maandag 29 juli 2013


Ik ben helemaal blij *Ü*, gister heb ik een applicatie-etui gemaakt waar eens al mijn applicatie spulletjes inpassen.
Mijn Clovermap zit altijd helemaal vol met spelden, naalden met applicatiegarens, rijggarens en borduurgarens. Nu heb ik een lekker etui waar mijn applicatie naalden, borduurnaalden enz. , maar ook mijn (toekomstige) Apliquick materialen in kunnen. 
Mijn applicatie-etui
Het naalden kussen is opgehoogd dus ik kan mijn naalden tijdens het werken rechtop in zetten maar ook gewoon plat in het naaldenkussen liggen. Als ik werk prik ik mijn naald er namelijk rechtop in, want plat is lastig om de naald weer snel te pakken bij het volgende stukje applicatiewerk. Ook werk ik altijd met meerdere naalden gevuld met garen, de ene keer werk ik met 3 naalden met dezelfde kleur garen, als ik vaak dezelfde kleur moet gebruiken. Het kan zijn dat ik met 3 kleuren garen werk, als het iedere keer verschillende stukjes stof zijn in diverse kleuren. 3 is niet persé nodig hoor, maar dat is voor mij altijd een psychologische grens of zo.


De binnenkant lekker met flanel, dan blijven de garens beter plakken!

Verder zit er een zakje in waar mijn naalden en mijn apliquick pincet in past, een hartje waar het Apliquick-schaartje in past en een hoesje speciaal voor de staafjes waar ik wat stevigs in heb geplakt dat de stof niet kapot geprikt wordt door de scherpe punten. 
Het laatste wat ik heb toegevoegd is een soort hoesje waarachter ik mijn garens kan stoppen, zodat niet alles in de war zit als ik weer begin. Volgens mij waren dat alle handigheidjes die ik in het etui heb verwerkt.

De week is nog jong we gaan er weer fris tegenaan, Quilty Greets, BABETTE.
http://quiltstudiobabette.com/index/cursussen.html

Oeh, Tipje van de sluier !!!

zaterdag 27 juli 2013


Hoi Iedereen,

Ik ben blij  *Ü*  want mijn bestelde stofje was er vanmorgen. Samen met mijn dochter lekker naar de markt en een warme cappuccino drinken.
Ditmaal dus een stofje van de markt, dat doe ik anders nooit, want ik ben nogal quiltstofjes getrouw en dit is een goede kwaliteit katoen dus ik waag het er op. Ik ga hem zigzaggen en dan ga ik hem voorwassen, want ik wil niet dat ik hem straks als achterkant voor mijn quilt gebruik en dat de achterkant dan vreselijk krimpt. 
Ik vind het stofje prachtig en jullie, zien jullie het stofje al in een quilt?? Nou ik wel hoor! 
Ik wilde deze speciaal hebben omdat hij precies past bij de volgende quilt die ik ga maken en deze stof en waarschijnlijk ook die andere 2 stofjes komen er in. Ik weet al voor een groot gedeelte hoe de quilt er uit komt te zien, want ik ben hem aan het ontwerpen, maar jullie weten nu dat deze mooie Toile de Jouy er in komt. Nu ga ik verder met mijn sampler!!

Toile de Jouy

Fijn weekend iedereen en Quilty Greets, BABETTE.
http://quiltstudiobabette.com/index/cursussen.html

!!! Mijn Sampler laat eindelijk een stukje rand zien !!!

vrijdag 26 juli 2013


Oh, meiden wat vind ik hem toch mooi worden. Ik hoop dat ik nu toch snel ga opschieten, want er ligt werk op mij te wachten. Mijn topje verhuisd met mij mee als ik weer wat blokjes af heb. Het laatste ritje dat 'ie heeft gemaakt was vanmorgen naar het zwembad. De mensen zullen wel denken, *Ü*, maar dat doen ze maar lekker.
Dit is wat ik vanmorgen heb gedaan mijn eerste buitenrand het eerste hoekje om en een foto van mijn bijenblokje!! Ik hoop dat de foto's een beetje te zien zijn, ik zit buiten op het balkon te werken en dat geeft een beetje een grijzig beeld aan mijn scherm...


Met eerste rand in de hoek.
Het BijenBlokje met angeltje links onder en voelsprietjes!
Gisteren nog wat foto's gemaakt van de vorderingen van het opruimen van mijn nieuwe lesruimte annex winkeltje. Wat een werk om het schoon te maken. De vloer is een beetje poreus dus je ziet witte kalkvlekken zitten en er waren echt zoveel spinnen en webben. Samen met mijn zoon heb ik ze weggehaald met de stofzuiger waarna ik geen yoghurt benen had maar yoghurt armen. Niet zo lekker dus, maar ja dat hoort bij de fibromyalgie.


Overall, lijkt nog een rommel maar er is al zoveel op zijn plek!
De kasten voorlopig en er steekt nog een rol vilt uit die ik voor een klein patroontje wilde gebruiken.
Oh, mijn schattige wisselhuisje met hartjes!
Wat soorten tussenvulling en dergelijke
Ook wil ik nog iedereen bedanken die mij lieve berichtjes gestuurd heeft naar aanleiding van het zwikken van mijn enkel en het vallen. Het is nog niet over maar het gaat stukken beter. Ik heb de eerste week denk ik 2 x gekookt, verder werd alles voor mij gedaan, wat super lief was. Ik neem nog iedere ochtend 2 paracetamol en ik doe nog steeds erg rustig aan, dus niet ver lopen en niet lang staan. Een aantal dames hebben mij verzekerd dat ik anders er ook wel jarenlang last van kan blijven houden en daardoor blijf ik nu nog steeds voorzichtig.
Gisteren voor de lunch heb ik dan ook samen met mijn dochter gekookt en dit was het resultaat, waar wij ook vanmiddag weer lekker van hebben gesmikkeld.

Spaghetti Bolognese
Met verse basilicum uit eigen tuun!
Mmm, heerlijke lunch!!
Tot slot dit gekke Vliegend Hert dat zichzelf  's avonds vliegles geeft. Lukt hem niet zo goed want hij vliegt dan weer tegen de dakgoot, valt naar beneden om vervolgens weer daas het balkon te bezoeken en dan weer naar beneden te vallen. Daarna nog een keer onder de lamp op de muur en kon ik snel een fotootje van hem maken.
Vliegend Hert
Nou dat was het weer voor vandaag, ik ga weer verder met allerlei voorbereidingen.

Quilty Greets, BABETTE.
http://quiltstudiobabette.com/index/cursussen.html

AUW, en de rand van mijn Sampler Quilt!

dinsdag 16 juli 2013


Ben ik verdorie vorige week vrijdag op een feest gevallen. Twee heren geschrokken plukte mij gelukkig direct van de grond! Danny (mijn man) kwam er ook net weer aanlopen en zorgde gelijk voor een zak bevroren friet om de zwelling tegen te gaan. Wat een pech!!! Ik kan al wel weer lopen, maar niet lang en mijn enkel is nog steeds dik en pijnlijk. Dus vanmorgen maar niet mee naar de zwemles van mijn zoontje en hier een berichtje plaatsen. Iedereen zegt mij rustig aan te doen, dat doe ik dus ook. Vanavond dus niet naar dansles :-(
Buiten mijn linkerenkel is mijn rechterknie en mijn linkerpols pijnlijk. Dus moest ik ook een dagje rust houden en mocht ik (van mijzelf) niet met mijn lapjes spelen.

Gisteren heb ik het gered om al mijn 136 driehoekjes van mijn rand af te krijgen. Niet allemaal gisteren hoor, maar in de afgelopen week ben ik er mee bezig geweest. Ook heb 1/6 van de rand al aan de quilt gezet, dus het begint een beetje op te schieten.

Zo nu ga ik verder ook met andere dingen, want ik moet hoognodig doorgaan met het plannen van mijn lessen voor in Italië en voor november in Nederland, want dat is er nog steeds niet van gekomen.

Quilty Greets, BABETTE.
http://quiltstudiobabette.com/index/cursussen.html
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.