Blokje 3 van mijn sampler, weer zo'n leuke met Fussy Cut!!

zondag 20 januari 2013


Alweer het 3e blokje dat ik jullie hier laat zien, in ieder blok heb ik wel Fussy cut gebruikt. Voor wie niet weet wat het is :  Fussy cut is het precies uitsnijden van een plaatje van een bloem bijvoorbeeld uit de stof. Als je meer van dit soort plaatjes hebt in een blok, zijn die er dus allemaal precies hetzelfde uitgesneden of geknipt. In dit blok zijn het roze blauwe stofje tussen de rare punten en ook de randstof  heb ik er heel precies uit gehaald. In blok 1 (zie vorige posts) zijn het de rode blokjes die Fussy cut gesneden zijn. In blok 2 (zie vorige posts) zijn het de op de punt geplaatste roze blokjes. Dus voor ieder die dacht, wat is dat Fussy cut? Nu weet je het.
Het is wel allemaal dubbel werk natuurlijk, want alles is met de hand en ik wil het heel netjes doen, dus eerst met een doorzichtig malletje aan de voorkant tekenen. Dan stuk voor stuk uitknippen en vervolgens aan de achterkant, puntjes en lijntjes maken om aan te geven waar mijn naailijntje moet komen, want alles wordt precies gepatcht.
Zelf ben ik gelukkig al een stukje verder, zodat ik jullie iedere keer een heerlijk blokje kan presenteren. Ik zelf ben nu met blok 10 bezig Flying Swallows, ook een hele mooie, met weer een beetje Fussy cut natuurlijk. Daarna nog 5 blokken en dan moet alles in elkaar. Ik ben overigens ook al bezig met de tussenbanen en de randen te snijden. Nog niet alles is gesneden, want ik wil het doen als de kinderen er niet zijn. Het is meestal niet zo'n ramp als ik verkeerd snij, maar van deze stof heb ik precies genoeg. Dus geen Fussy cut tussen banen en randen dit keer ;-))

Blok 3

2 blokken van Flavia de Martin, ze is al wat verder, maar deze zaten al helemaal in elkaar.
Fijne zondag avond verder iedereen, BABETTE.

Sneeuw in Italië en mijn sampler blok 2

woensdag 16 januari 2013


'T sneeuwt wel zo nu en dan, maar of het gaat doorzetten, dat weten we nog niet. Het liefst nadat de kinderen weer veilig thuis zijn a.u.b.!! Omdat het hier zo heuvelachtig is, net als in Toscane, vind je voor de heuvel bijvoorbeeld geen sneeuw en over de heuvel wel. Of gewoon een paar honderd meter sneeuw en vervolgens tot aan de snelweg niets meer. Altijd zo'n gekke gewaarwording....


Blok 2 op de stof van de tussenbanen en rand.
Nu nog een foto van blok 2 van mijn sampler en vandaag de Blokken van Bozena van mijn groepje in Montegabbione. Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast zij is!! Bozena, knipt kleine stukjes van de stof in de vorm van de blokjes en die plakt zij dan op het kleine voorbeeldje op het patroonvel, zodat ze kan zien hoe het echte blok ongeveer zal worden. Ook is ze kritisch, want ik zag dat de stofjes waarmee ze de eerste lesdag mee was begonnen te weinig contrast hadden. Ik heb voor de eerste les bewust niets gezegd en vooral de eigen ideeën van de leerlingen een beetje gelaten. Eerst moeten ze rustigjes aan wat vertrouwen in zichzelf krijgen in wat zij gaan maken. Maar tot mijn grote verrassing had Bozena het licht donker contrast zelf al aangepast! LEUK!!


De eerste 4 blokken van Bozena.
Hebben jullie overigens quiltvoornemens. Ik weet niet meer of ik het heb gevraagd??? Ik wel, ik wil in ieder geval een 4 UFO's afmaken. Het zijn maar kleine dingen die moeten gebeuren.
Bijvoorbeeld deze moet gequilt en gebiest worden. Die arme Geisha van de workshop Paint it Quilt it, wacht en wacht maar op mijn naaimachine. Ik heb al wel het een ander gedaan hoor, maar doordat ik vreselijk veel last had van mijn armen, moest zij toch een poosje wachten. Morgen misschien een stukje, klinkt wel aanlokkelijk!
Geisha
Ook het vogeltje ook van de workshop Paint it Quilt it, wil graag een biesje, hier kan je het niet zien, want ik heb het strategisch gefotografeerd zonder biesje ;-). Ik denk dat ik straks is even een kleurtje voor het biesje ga uitzoeken!
Het vogeltje
Ook moet mijn Ornament Flower, nog een biesje. Misschien moet ik maar eens een biesjes dag gaan houden, weer eens iets anders dan een mandjesdag! Ik heb namelijk ook nog een Kimono quilt van een les die ik een aantal keer in Nederland heb gegeven, maar daar dacht ik eindelijk het biesje 1,5 jaar geleden goed op te hebben gezet, maar later bleek dat in de hoeken het toch niet goed uit komt. Vreselijk balen, want ik ook de bies zette ik herhaaldelijk niet goed in elkaar. Ik kan het wel hoor, maar ik was toen op een Italiaans quiltweekend en ik denk dat ik mij gewoon niet goed kon concentreren. De bies is overigens van ruwe zijde, de hoekjes zijn er al uitgeknipt en ook is de bies al een stuk gesloten met een blind steekje. Ooh, wat baal ik ervan, maar tot aan het hoekje waar ik nu ben viel het gewoon niet op! Van de Kimono top en het gequilte gedeelte heb ik zelfs nog niet eens foto's gemaakt. 

Ornament Flower
Hieronder zie je het stukje van het ontwerp waar ik mee bezig ben voor mijn applicatie bloem. Ook daar zou ik verder in 1 a 2 dagen klaar kunnen zijn. Ik denk dat ik in de nabije toekomst maar eens 2 biesjes dagen moet plannen.
Rand applicatie bloem
Hieronder een foto van mijn applicatie bloem die nog niemand gezien heeft, de rand zit er dus al omheen zoals je op de foto hierboven kan zien. Schattig geworden hè?? Deze 4 quiltjes verdienen gewoon wat aandacht van mij binnenkort!!


Ik zou het leuk vinden om te lezen, wat jullie af willen maken dit jaar! We hebben nog 11 1/2 maand voor
de boeg, dan moet er voor jullie toch ook nog wel tijd zijn om wat UFO's tot affo te maken, toch??

Quilty Greets, BABETTE.

Er kwam een man bij de dokter.. en mijn sampler.

dinsdag 15 januari 2013


Ook italianen houden niet van regen

Vorige week waren we aan het wachten om een afspraak te maken bij het medisch centrum. Ik had mij eigenlijk te dik aangekleed, want het is hier al wel kouder geweest, dus ik had een dik vest aan onder een wollen jas.
Het was echt zo warm bij binnen bij het medisch centrum dat ik maar buiten ging staan. Ik heb een pesthekel aan wachten, maar hoe ieder reageerde toen ze buiten kwamen en het miezerde was wel funny. Iedereen had het over de regen. In Nederland moeten de kinderen buiten spelen tijdens het speel kwartier. In Italië moeten de kinderen tijdens het speel kwartier binnen blijven, anders worden ze ziek. Dan denk ik ????
Maar de laatste meneer die naar buiten kwam met zijn dochter vond ik wel heel grappig.
Hij zei, net als alle andere mensen, Het regent! Nee, zegt zijn dochter, het regent niet. De oudere man zei: Die regen, wat balen, wat een dieven regering!
Tja als het regent moet je iemand de schuld geven, toch?

Zoals ik al zei vorige keer ben ik en mijn groepje bezig met de sampler quilt en natuurlijk vind ik het leuk om met jullie te delen!!
Mijn Sampler
Dit is dus de hele sampler, maar dat hadden jullie vast al door, lol!

Blok 1
Hier het eerste blok dat iedereen maakt. Lekker makkelijk, maar het 2e blok is al ingewikkelder, die laat ik jullie volgende keer zien. De stof waarop het blok is gefotografeerd is voor de tussenbanen en de rand. Wat een prachtige stof he?

Blokken Catarina
Hier zijn de blokken die Catarina heeft gemaakt. Lekker fleurig, het wordt een quitje voor haar kleindochter.


De juf legt uit.
Zoals gewoonlijk ben ik weer aan het uitleggen, maar zelfs ik heb een paar steekjes kunnen zetten vorige keer. Met de nadruk op een paar natuurlijk!! De dame rechts die met haar armen omhoog is Catarina.

Verder ben ik natuurlijk lekker druk met de voorbereidingen voor mijn lessen in Nederland in maart. Ik heb er weer heel veel zin in, want lesgeven en lekker met quiltsters bezig zijn, is helemaal mijn ding.
Wil je daar meer over weten, neem dan een kijkje op: Quiltstudio Babette. <--je font="font" kan="kan" klikken="klikken" mij="mij" op="op">

Nu ga ik snel iets koken, want ik ben al weer veel te laat. Quilty Greets, BABETTE.

!!! UITSLAG GIVE AWAY !!!

zondag 6 januari 2013


VOOR 2 DAMES GAAT VANDAAG DE VLAG UIT !!!

YVONNE AKA SOMMEKE 

EN 

MIEKE VAN CULIPATCH

!!!! JULLIE HEBBEN DE GIVE AWAY GEWONNEN !!!!!

mailen jullie mij even privé je adres door?

Gefeliciteerd Yvonne en Mieke!!
Nog even wat over mijn workshops, Let op de workshop van 16 maart is vol, wil je op de wachtlijst omdat je alleen op zaterdag kunt, geef dit dan even aan mij door!! en verder --->
Op verzoeken van leerlingen probeer ik altijd in te gaan, dus sinds vorig jaar geef ik ook weer patchwork lessen in Nederland. Het is maar 1 workshop tot nu toe, maar toch. Bij de workshop Lone Star werken we op een ondergrond die iets van Paper Piecing weg heeft. Daardoor is het erg makkelijk alle stoffen die schuin van draad zijn in het midden stuk toch netjes aan elkaar te krijgen. Heb je interesse in deze leuke niet te moeilijke workshop, waarbij we ook ingaan op met het werken met de liniaal, snijmes en snijmat, kijk dan even op mijn site voor alle aanvullende informatie, maar natuurlijk ook voor alle Machine Quilt workshops!!! Quilt en patchwork workshops 

Lone Star gequilt en versierd met Rhinestones.

Lone Star in mediterrane kleuren

Ander nieuwtje is dat veel producten van de Shiva Paintstiks op mijn site te vinden zijn. Ze zien er zo uit. De producten heb ik op het moment niet op voorraad, maar er gaat eind januari een bestelling gedaan worden. Heb je dus interesse in de paintstiks en wil je ze eventueel bestellen, kijk dan op mijn site onder (klik) Shiva Artist's paintstiks 


Wat kun je nou met die paintstiks doen, nou bijvoorbeeld dit. Ja ik weet dat veel van jullie het al weten, maar ik merk dat er veel nieuwe lezers zijn dus....

Een fijne zondag verder hier in Italië is het nu 10 graden en schijnt het zonnetje een beetje, Gelukkig.

Quilty Greets, BABETTE.


GIVE AWAY!!!

donderdag 3 januari 2013


Allereest voor iedereen GELUKKIG NIEUWJAAR, met veel gezondheid, liefde en geluk!! 
Nu zal ik jullie vertellen over de laatste leuke dingen die ik heb meegemaakt sinds de vorige keer!

Tussen kerst en oud en nieuw heb ik op een markt gestaan hier in het dorp. Alles was georganiseerd rondom  Umbria Jazz wat hier nu volop in gang is. Een leuk initiatief van de provincie Umbria en wij hadden in het kasteel van Montegiove de aftrap met 's avonds een fantastische Jazz zangeres! Toen ik alles aan het uitzoeken was wat ik mee wilde nemen naar de markt, kwam ik nog 2 Nederlandse vilt pakketjes tegen. Ik dacht meteen aan jullie, de lezers van mijn blog. De winter is voorbij en vilten is hier niet bekend, dus ideaal voor jullie!!



Wil je een van de 2 vilt Wintertafereel pakketjes winnen, waarmee je ook kunt Needle Punch of het pakketje met vilt kan gebruiken in een van je quilts, schrijf dan een leuk berichtje op mijn blog. Je hoeft geen volger van mijn blog te worden, maar dat zou wel heel leuk zijn!!! Dus stuur een leuk berichtje voor zaterdag avond 12.00 uur, dan zal ik op zondag 2 winnaars trekken.


Op mijn quiltagenda staat het volgende:

In maart zijn er weer Patchwork en Machine quiltlessen in Nederland, de voorbereidingen zijn alweer in volle gang en sommige lessen beginnen al behoorlijk vol te geraken. Jullie kunnen mij weer in Nieuwegein vinden bij Naaimachinehandel van Huissteden tussen 4 en 16 maart 2013. Ik zal hier even voor jullie een lijstje neerzetten met alle workshops die ik geef gedurende deze 2 weken.


maandag 4 maart  Basis Trapunto
dinsdag   5 maart Machine Quilten beginners
woensdag 6 maart Radiant Star achtergrond patroontjes
donderdag 7 maart Veren uit de vrije hand niveau 1
vrijdag 8 maart machine quilten beginners
zaterdag 9 maart Thread Play
maandag 11 maart Paint it, Quilt it
dinsdag 12 maart Paint it, Quilt it
woensdag 13 maart machine quilten beginners
donderdag 14 maart Lone Star, Patchwork
vrijdag 15 maart Tegeltjes Wijsheden
zaterdag 16 maart Machine quilten beginners. Let Op nog maar 2 plaatsen beschikbaar!!

Een uitgebreid overzicht kun je vinden op: Quiltstudio Babette.


Verder is het in mijn leven hier in Italië ook behoorlijk druk, sinds 28 november heb ik een hele leuke volle quiltgroep. Dit is georganiseerd via Unitrè een soort volksuniversiteit. We hebben het erg gezellig, maar ik moet er wel veel voor voorbereiden. Aangezien deze dames nog helemaal niets weten van quilten, heb ik bijvoorbeeld een ochtend besteed aan materialen kennis. Ook ben ik bezig met mijn dochter om een woordenlijst te vertalen enz. Iedere week patroontjes printen voor de volgende blokken. Ik zal jullie meteen laten zien waar we mee bezig zijn. Ik vind het zelf een heerlijke quilt, ik gebruik veel reproduktie stoffen van Old Sturbridge Village. Ik heb zelf een blok of 8 af nu, dus ik loop nog lekker voor op de dames. 


Mijn sampler quilt, ik kijk uit naar het eindresultaat, maar ik moet nog heel veel doen...
Hier tijdens de eerste les met 6 van de 9 dames.
Daarna hadden we op 19 december nog een gezellige kerstworkshop, 8 van de 9 dames uit het groepje waren er en we hadden een erg gezellige ochtend. Aangezien de workshop bij mij thuis werd gegeven zat mijn keukentje helemaal vol!! Hieronder het quiltje en foto's van de ochtend. Als je het gratis patroon van het quiltje wilt, stuur mij dan even een mailtje via mijn website!!


Lekker een kopje koffie en alles voorbereiden
Serena en Bozena ook lekker aan de koffie

Dolce mag nooit missen in het Italiaanse leven van ontbijt tot diner, altijd brengt een bevriende italiaan Dolce mee!

Zien jullie trouwens dat schattige snoep doosje daar op tafel, dat had een van mijn leerlingen mee genomen voor ons om te snoepen, ik kan jullie vertellen dat ik snel de snoepjes er uit gehaald heb en dat er nu het stuk van mijn vingerhoedquilttopje in zit, met een klosje garen, schaartje enz. Te schattig doosje om alleen maar snoepjes in te doen, toch??

Nu ga ik jullie gedag zeggen, misschien heb ik dan nog eventjes tijd om een paar steekjes te zetten, want daar ben ik sinds zaterdag op het marktje niet meer aan toe gekomen. Voor 9 januari moet ik weer het een en ander afhebben ;-)!!

Nogmaals voor iedereen, Buon Anno en tot zondag!! BABETTE.



Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.