Haarversiering en waaier!!!

zaterdag 29 september 2012


Eigenlijk had ik gewoon te hard gewerkt. Zo jammer dat het resultaat van de haarversiering was dat ik voor een paar dagen met mijn schouders in de kreukels lag. Het gaat ietsjes beter, maar ik neem nog wel pijnstillers anders doet het veel te pijn. Voor wie het niet weet, mijn lichaam heeft altijd snel blessures door de fibromyalgie.

Een ander resultaat mag er wel wezen. Ik heb de haarversiering van de Geisha af. Ik vind het wel erg mooi geworden, alleen draaien de libelles om en dat zorgt ervoor dat je de zilverkleurige achterkant van de libelle ziet. Misschien ga ik die nog kleuren met bruine nagelak of acrylverf, want ik heb er zo lang over gedaan om deze kettinkjes te vlechten/rijgen, dat ik gewoon wil dat het goed is. Met alleen het vlechten van de kettinkjes ben ik minimaal 4 uur bezig geweest, maar ik wil gewoon dat het allemaal erg mooi wordt. Niet alles is helemaal authentiek, zoals het bij de echte Geisha is, maar het lijkt er wel veel op. De dames hebben van deze haarversiering, alleen zonder libelles maar met een soort gevouwen bloemetjes er in. Op de waaier zitten normaal natuurlijk geen kraaltjes, maar ik kwam ook deze tegen in mijn voorraad en precies had het alle kleuren die ik al in de quilt had gebruikt, dus die MOESTEN er ook in!!! De make up die ik heb gebruikt is wel naar de echte manier hoe de Geisha het hebben.


klik op mijn als je mij groter wilt zien!


Het ziet er wel een beetje gekreukt uit, maar ik moest het goed beethouden om de haarversiering en de waaier erop te naaien. Later zal dat helemaal weg zijn.
Zo nu naar de tekentafel en de naaimachine, want ik wil DOOOOOOOR !!!!!!!!!!!!!!!!
QUILTY GREETS, BABETTE.

De Geisha na een volgend schoonheidsslaapje...

woensdag 19 september 2012



Hoi Iedereen,

Ik ben weer een stuk verder met de Geisha. Het verven is klaar, de make up is aangebracht en ik heb gisteravond 25 bladgouden vlindertjes aan de Kimono van de Geisha toegevoegd.
Ik kan je nu vertellen dat het geen leuk werkje was, maar het heeft toch een bijzonder effect.
Hieronder eerst een detail foto van de Geisha. Alles is hier voor haar al klaar en ik ben op die foto nog bezig met de achtergrond toe te voegen. Links zit nog geen metalic gouden achtergrond en rechts al wel.



 Hier de foto van de hele quilt hoe die tot nu toe is, want ik ga nog meer dingen toevoegen en het wordt op een mooie manier gequilt natuurlijk. Wil je beide foto's gedetaileerder kunnen bekijken, klikt er dan op!!!



Quilty Greets, BABETTE.
http://www.quiltstudiobabette.com/index/cursussen.html

Hoe de Geisha vanmorgen wakker werd...

vrijdag 14 september 2012


Gisteren was ik helemaal niet lekker en heb nog een poos geslapen overdag. Mijn darmen waren en zijn nog steeds een beetje van slag, niet fijn al die krampen. Gistermiddag voelde ik me toch goed genoeg om het een en ander nog eens na te lopen en aan te zetten.

Zo te zien heeft mijn Geisha vannacht op de keukentafel (onder wat velletjes papier vanwege katten, die niet op de tafel mogen komen maar toch...) een heerlijk slaapje gehad!!! Gistermiddag heb ik dus alle randjes nog eens nagelopen en nog eens goed aangezet. Ook heb ik haar neus en bovenlip bijgewerkt. Haar 2e deel van de kimono, dat is haar witte jasje er in gezet, want dat kon niet met wit tegen het natte rood van gisteren. Daarna heb ik de schaduwen in haar kimono aangebracht en haar waaier gemaakt, na een nachtje slapen zag ze er dus zo uit.






Quilterige Groetjes BABETTE.

Work in Progress en JoeTjoep !!!

donderdag 13 september 2012


Hoi Iedereen,

Ik ben er nog niet tevreden over, maar ik wil voor jullie toch vast een tipje van de sluier optillen van mijn 2e Paint it, Quilt it. De eerste met een vogeltje kunnen jullie in het vorige bericht zien, dus even scrollen. Ik weet al hoe de Geisha gequilt gaat worden en het wordt heel mooi...



Nog maar eens mijn filmpjes op You Tube, altijd leuk!!! Het filmpje van de veren uit de Vrije Hand is van mindere kwaliteit, toen moesten we nog alles ontdekken. 

Quilt Pounce en Quiltstencils door Quiltstudio Babette.
Blaadjes en lusjes met hyperquilten door mij.
Veren uit de Vrije Hand door Babette.

Fijne dag voor iedereen en Quilty Greets, BABETTE.

Hier mijn site: Quiltstudio Babette


De schrik zat er goed in en affo!!!!

donderdag 6 september 2012

Hoi Iedereen,

Eerst deel ik even met jullie mijn affo, eerst heb ik jullie Paint al laten zien maar nu is dus ook Quilt af, zie workshop Paint it, Quilt it.

Ik vind dit dus echt een quiltje waarin zoveel leuke technieken zitten. Schilderen en daarna quilten. Ik heb 2 jaar geleden al eens eerder een geschilderd stuk stof gemaakt met allemaal zeemeerminnen, maar die moet nog steeds verder doorgequilt worden. Het is een vrij groot stuk, dus ik zie er nogal tegenop om het af te maken en ik heb niet genoeg garen....
Paint met garenkeuze

Paint zonder kreukels zoals op foto in mijn vorige bericht..

gequilt

gequilt achterkant met hoog contrast door zwarte stof

Nu zal ik jullie vertellen over de zomer...
'T was een indrukwekkende zomer hier in Italië, nog nooit heb ik meegemaakt dat het zo lang zo warm is. We hebben echt een maand of 3 temperaturen gehad tussen de 29 en 37 graden, alle minimalen en maximalen meegenomen. Nadat we van het winter veel te weinig regen hebben gehad (maar wel lekker veel sneeuw!!) kun je je voorstellen dat dit alles er aan bij heeft gedragen dat er veel te weinig vocht in de grond zat en dat betekende dus, bosbranden. Ook daarvan had ik er nog nooit zoveel gezien!
Bij ons in de buurt waren er 2 bosbranden waarvan 1 een hele grote. Hier zijn echt kilometers bos afgebrand. Zonde, maar voornamelijk zijn de struiken weg en ik vermoed dat veel bomen nog leven doordat de brand zo snel doorgaat. Het gebied ziet er nu in ieder geval behoorlijk mistroostig uit.
Brand tussen Piegaro en Monteleone d'Orvieto foto Diego Ciofo.

Waarom de schrik er goed in zat zal ik jullie nu vertellen, een aantal maanden geleden ging de stroom uit en toen wij hem aanzetten ging 'ie direct weer uit, wat wij wel vreemd vonden. We zaten aan het ontbijt en ik hoorde een raar geluid uit de tuin komen????? Dus ik zei tegen iedereen: "Stil eens", dat gebeurde niet direct en ik zei nog een keer: "Stil eens" en ik hoorde iets knetteren, waarop Danny die wat verder naar het raam gebogen zat om te kijken wat ik hoorde, riep: "Brand!!!" Allemensen, wij alle vijf naar buiten, Marysha was er even niet en toen hadden we even paniek, want het ging alle kanten op. De electriciteitspaal had gevonkt waardoor nu de bremstruiken (die fikken heel goed!!!), andere stuiken en het lange gras in de brand stond. 
Wij van alles zoeken en roepen naar de kinderen, emmer, ga een emmer halen, zoek andere tuinslangen enz. Dus wij gaan blussen met een te korte slang en emmers water. Het was net een stukje dat van de heuvel afliep dus dat liep niet zo handig met de emmers en de waterdruk was zo laag dat de emmers maar langzaam vulden. Marysha stond op een gegeven moment boven aan de trap van ons huis en vroeg wat er was en wij riepen alleen dat ze de brandweer moest bellen. Ze begreep alleen nog niet helemaal wat er was en wij zeiden dat er brand was, waarna ze allerlei nummer is gaan bellen. Topmeid van ons!!!
Als een gesmeerd team zonder de goede attributen gingen wij het vuurtje tegen. Emmers werden gehaald een andere waterslang werd gevonden en gemonteerd, iedereen deed wat. De buurman was ook gebeld en die kwam ook nog met een blusfles, maar gelukkig was het vuur net gedoofd. Toen kwam de Carabinieri die voor ons gelukkig de electriciteitsmaatschappij belden, de Carabinieri heeft natuurlijk een beetje meer overwicht dan wij.  Ook de brandweer konden we gelukkig afbellen. Tsjonge jonge, dat was heel heftig!!!!
Het was maar een stuk van 5 bij 5 wat is afgebrand in verschillende richtingen, maar we wisten hoe droog het was en stukken begonnen iedere keer opnieuw door te branden of kropen verder waar je het net geblust had. Je blust net iets en je ziet direct dat er op een ander plek het weer is gaan branden. Hier wat foto's, door het zonlicht ziet het er niet zo zwart uit, maar jullie krijgen toch een indruk.
Bij de walnootboom

onder de eik

meer het veld in
Zeer binnenkort gaan de kinderen weer naar school en is het einde van de zomer weer in zicht. Branden gaat het dit jaar niet meer, want het heeft alweer een aantal keer heel erg hard geregend. Gelukkig maar!!!!

Ik ga mij verder opmaken voor mijn lessen in november, klik hier (veel leuke workshops!!), het vogeltje is af, maar ik ga ook nog een Geisha en allerlei andere voorbeeldjes maken. Morgen starten daarmee. Vanmiddag vieren we de verjaardag van Dyami mijn zoon die 3 september jarig was. Gezellig dus!!!

Yahoo verteld mij dat het mooi weer is in Nederland, dus ieder die dit leest, geniet ervan.

Quilty greets, BABETTE.



Paint it, Quilt it!!! W.I.P.

maandag 3 september 2012

Hoi Iedereen,

Hier even een klein tipje van de sluier van 1 van mijn 2 quiltjes voor mijn nieuwe cursus Paint it, Quilt it.

Paint is klaar, Morgenochtend wordt het gedeelte quilt gedaan. Hierna ga ik ook nog een Geisha maken. Beiden worden totaal gemaakt met Paintstiks. Voor deze cursus zijn nog plekjes vrij!!! Hier kun je meer informatie vinden: Quiltstudio Babette


Paint, moet nog een mooie naam krijgen!
Het ontwerp van het vogeltje bij de vijver is ontwerp van mijn dochter Marysha!!!

Hier ook nog de beloofde foto's van de Purple Ornament Flover van Marjon Barneveld een hele trouwe leerlinge van mij, :o)))
Quilt van Marjon Barneveld

detail quilt Marjon Barneveld
Had ik al gezegd dat ik trots ben?? Op Marysha en op Marjon. Zo leuk om mensen met talent te zien!!

Groetjes Babette.
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.