Wat wijzigingen op site en blog!

maandag 27 augustus 2012

Hoi Iedereen,

Ik heb even het een en ander aangepast op mijn blog en op mijn site.

Op verzoek is de workshop Veren uit de vrije hand niveau 1 weer ingedeeld  in mijn lesrooster voor Nederland in November. Jullie weten nog wel deze...


Hij stond er niet tussen gewoon een beetje verandering is goed dacht ik. Dus het is een eer dat ik ernaar wordt gevraagd.


De workshop Ontwerpen van een wholecloth met trapunto wordt dit seizoen gegeven als een eendagsworkshop in de vorm van Basis Trapunto. Dus niet ontwerpen maar alleen de machine trapunto techniek, waarbij iedereen hetzelfde patroon krijgt. Wel een mooi patroon natuurlijk!!!

De nieuwe workshops Paint it, Quilt it ga ik dit keer voor het eerst geven, waarbij we de eerste dat lekker met paintstiks aan de gang gaan, lekker techniekjes uitproberen, de tweede dag gaan we quilten. Dit quilten gaat gebeuren naar de threadpainting / threadsketcching techniek.
We houden het nog even spannend, er is nog geen foto van de quilt, maar je kunt veel over deze workshop lezen ook op mijn site!!

Wel even een foto van de paintstiks, dan weten jullie waar ik het over heb. De paintstiks zijn vanaf binnenkort bij mij te bestellen!!

Als laatste wil ik jullie herinneren aan een van mijn lievelingetjes, alles over de workshops kunnen jullie HIER nalezen

De volgende keer laat ik jullie nog een foto zien van een affo van een van mijn leerlingen, zij heeft de Ornament Flower af en die is zo mooi geworden.
Kortom, veel leuke workshops in November en veel leuke dingen om te zien binnenkort op mijn blog, ;-)

Hier op de blog heb ik weer wat andere leuke blogs toegevoegd en ik heb de moderator er af gehaald, dus alleen hoeft er nog maar de controle code te worden in gevoerd. Ik hoop dat het dan nu iets makkelijker reageren is voor jullie. 

Quilterige groetjes BABETTE.

Marktje - lessen - machine quilttips

woensdag 22 augustus 2012


Hoi Iedereen,


Ik had een drukke week met allerlei leuke dingen, ten eerste was ik zondag de 12e jarig en toen ben heerlijk verwend. Mijn man had onze vrienden uitgenodigd en er waren allerlei mooie en lieve cadeautjes van iedereen en taart van mijn favoriete pattisier!!!
mijn favoriete yoghurt bosvruchten gebakje
de vitrine van Dolce e Traduzione in Tavernelle
Woensdag mocht ik op een marktje staan hier in Montegabbione en natuurlijk heb ik wat fotootjes gemaakt, want Montegabbione heeft een middeleeuws stadscentrum en ik had een eigen stekkie in een van de huizen, want veel zon is natuurlijk niet goed voor onze mooie quilts!! Een vriendin van mij vroeg of ze zaterdag nog langs mocht komen met een groep mensen die zich hard maakt om kunstnijverheid, boerenmarktjes en nog veel meer te laten bestaan in deze crisis tijd. Dat kwam mooi uit, want ik had zaterdag les en konden ze alles direct zien hoe het er tijdens mijn lessen aan toe gaat!!!
Mijn bescheiden standje
Mijn werktafeltje, ik maak een nieuwe sampler met reproductiestoffen
'T standje met het zijstraatje, allemaal middeleeuwse woningen.
Donderdag heb ik het maar een beetje rustig aan gedaan om vrijdag de voorbereidingen te maken voor mijn les op zaterdag. Ik had nog van alles klaar staan en klaar liggen van de vorige keer dat ik les gaf in juli dus was alles lekker snel klaar.

Zaterdag gaf ik dus les en het was een echt lekkere internationale groep, ik ben natuurlijk Nederlandse, mijn vriendin Ileana komt uit Venezuela en mijn nieuwe vriendinnen komen uit Frankrijk en Amerika. Een verschilletje, hun zijn allemaal met een italiaan getrouwd en ik niet, ;-).

Iedereen lekker aan het werk
Ileana, die het eigenlijk al heel goed kon!
Helen en Sophie konden niet direct de weg vinden en waren dus wat laat, wat Ileana en mij de kans gaf om voor iedereen de quilt die ze zouden gaan maken te sandwichen met strijkbare tussenvulling. Binnen een half uurtje waren dus ook alle topjes klaar en konden we direct starten toen Helen en Sophie ons hadden gevonden. De groep die langs kwam bestond uit 7 mensen, dus mijn keukentje (waar ik les gaf) was lekker vol! Ik heb het een en ander verteld over verschillende stijlen, met de hand en de machine, de geschiedenis van applicatie en patchwork. Een kleine demonstratie en een kleine show en tell. Op momenten dat mijn dochter dacht dat zij met haar goede italiaans meer kon vertellen dan ik nam ze het over en ook de leerlingen droegen hun steentje bij met hun ervaringen en ideeen, waardoor het een compleet geheel werd, die voor iedereen erg bevredigend was. Er werden veel foto's gemaakt en die waren 's avonds te zien, tezamen met mijn quilts op een meeting die de groep nog had.
Helen die zich erg aan het concentreren is...
Nu is het tijd voor mijn tipjes, want ik was aan het piekeren hoe ik het op kon lossen om een gebogen lijn kon tekenen die parallel loopt aan de andere lijn. Maar deze is natuurlijk altijd iets groter of kleiner dan de andere lijn. Natuurlijk altijd even de servieskast in duiken om te kijken of er een passend bordje of schoteltje is die in de eerdere vorm past. Ik had geen zin om het hele lijntje na te lopen met een liniaaltje en honderden puntjes te zetten om van daaruit een nieuwe lijn te trekken. Tot ik mij het volgende bedacht, ....
Wat als ik de basis lijn er opzet en met de naaimachine met een dikke naald dus maat 100, met het voetje langs de lijn naai en de naald zover mogelijk naar de andere kant zet. Zijn dan de gaatjes klein genoeg dat de stof niet wordt beschadigd, maar groot genoeg om een mooie lijn te volgen. Om jullie een beeld te geven van hoe ik het heb gedaan en hoe het is geworden even wat foto's en een foto met alle benodigdheden die ik heb gebruikt om dit zo te maken.
de basislijn met de naaimachinelijn al toegevoegd
Zie de hulplijntjes van ongeveer 1 cm om te zien waar je de top moet draaien. Ik naai langs de lijn tot het lijntje precies ter hoogte van mijn naald komt. Dan weet ik dat ik daar het topje van richting moet laten veranderen.

Het genaaide lijntje (zonder garen) is nu overgetrokken met een potlood

Doorgaan met het patroon, er komen allemaal cirkels in mijn rand

Alle materialen op een rijtje...

Alle materialen die ik hiervoor graag gebruik, een cirkelmal, een quiltstencil om basislijnen te maken, een blauwe wateroplosbare stift, een quiltvulpotlood met witte en zilveren vullingen en als laatste mijn favoriete Clover wateroplosbare, maar ook wegstrijkbare kalkstift.


Voor wie interesse heeft, ik ben in November weer enige tijd in Nederland en geef dan weer les in Nieuwegein. Alle lessen kun je vinden op mijn website Quiltstudio Babette er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus wees er op tijd bij!!! 

Quilterige en broeierige groetjes, BABETTE.

P.S. broeierig omdat het hier sinds begin juni al zo'n 35 graden is en de laatste paar dagen koelt het weinig af 's nachts, we voelen ons dus inmiddels een beetje gekookt. Toch is het jammer dat binnenkort de zomer weer voorbij is. Voor de duidelijkheid, hier is het niet altijd zo lang zo warm, het wisselt een beetje af en het regent soms. Dit jaar dus geen regen en heel warm er waren er daarom dan ook veel bosbranden... Gelukkig niet heel dicht bij ons huis, maar toch hebben ook wij laatst brand in de tuin gehad, waarom?? Dat vertel ik jullie de volgende keer!!!Long time no see....

donderdag 9 augustus 2012

Hallo Iedereen,

Quilt ontwerp in progress voor mijn applicatie bloem
Eerlijk gezegd valt het mij moeilijk iedereen weer te schrijven, maar eens moet het er van komen. Er is te veel gebeurd de afgelopen maanden. Bijzondere dingen maar ook vervelende dingen. Om met de deur in huis te vallen, we moeten verhuizen en dat was niet onze keuze. We zijn al sinds mei op zoek naar een nieuwe woning en dat is niet gemakkelijk te vinden voor 6 personen en nog wat aanhang in de vorm van gezellige huisdieren. Ook vind ik het belangrijk om de kinderen op dezelfde school te laten, dus er zijn wat voorwaarden... Hard blijven zoeken dus, maar er zijn gelukkig lieve mensen om ons heen die met ons meedenken! Wel is het voor ons een enorm rotgevoel dit plekje te moeten verlaten en voor mij is het zo dat als ik me zo ontzettend rot voel het erg lastig is om te schrijven en te werken, dus vandaar en alle rompslomp er omheen heb ik 4 maanden bijna niets kunnen doen. Toch moeten we vooruit, want in November zijn weer lessen gepland in Nederland.

Ook wil ik nog de mensen die doorhadden dat ik niet meer schreef heel hartelijk bedanken voor jullie mailtjes en de berichtjes hier op de blog.

Lieve groetjes, Babette.

P.S. Volgende keer tips en tricks om quiltranden te ontwerpen!
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.