Van alles en nog wat

maandag 27 februari 2012

Hoi Iedereen,


Ik heb weer van alles te vertellen, het zal wel gewoon een druk jaar zijn...
Gelukkig komt het zonnetje hier weer door. De sneeuw is nog niet helemaal weg en het wordt warmer. We hebben donderdag en zaterdag al 15 en 17 graden gehad. Wel ontzettend raar dat het zo snel warm is na al die sneeuw, maar IK KLAAG NIET!!! Want mijn huidje vind het heerlijk. Als het goed is wordt het woensdag en donderdag ook weer lekker warm. Wij halen dan weleens de kinderen uit school en trakteren ons op een wijntje op het terras. Niet een heel mooi terras, maar het is er gezellig en er is zon! Dat is voor ons echt genieten van het voorjaar!!! Soms wordt het extra gezellig, want dan rijden onze buurtjes langs en dan komen die er bij zitten. Alleen zijn zij nu nog in Nederland en komen ze over 2 weekjes weer deze kant op.
Wel grappig dat wij nou toevallig Nederlandse buren hebben, niet zo gekozen, dat is geen goede basis voor het  kiezen van een huis, maar wel ontzettend fijn dat wij het goed met elkaar kunnen vinden!!!
Daarom kunnen we ook bijvoorbeeld dit soort dingen samen doen....
Danny en Jacques snoeien olijfbomen
Hieronder zie je trouwens een foto van onze buurmeisjes. Deze koeien staan in de aangrenzende weien en vorig jaar zijn er lekker veel kalfjes geboren, zo ontzettend grappig om die te zien huppelen en stoeien in de wei! Dat is een ultiem ontbijt iedere ochtend, dat kan ik je wel vertellen!
Chianina koeien onze buurmeisjes
Ook wil ik jullie nog even herinneren en vertellen over mijn lessen en andere leuke dingen die er in april rondom Utrecht te doen zijn op quilt gebied. 
Detail Ornament Flower
Tussen 16 en 28 april geef ik weer les bij Naaimachinehandel van Huissteden in Nieuwegein. Er is weer veel keuze en dus kan ieder zich opgeven voor een workshop die bij haar of hem past! Er zijn her en der nog plekjes vrij dus kijk even op mijn site voor het totale aanbod: http://www.quiltstudiobabette.com/index/cursussen.html

Quiltrondvaart georganiseerd door Quiltatelier Vlijtig Liesje
Mijn workshops worden vooraf gegaan met deze leuke quiltrondvaart georganiseerd door mijn Quiltvriendin Hanneke Kwakkenbos. Zij organiseert dit samen met andere quiltvriendinnen en wordt ieder jaar weer druk bezocht. Een verwennerij om aan mee te doen!!!
Hier even de informatie die ik heb:

 Quiltatelier Vlijtig Liesje uit Oud-Maarsseveen organiseert  een nieuwe
Quilt-rondvaart op de Vecht
zaterdag 14 april 2012 van 10.30 tot 14.30 uur.
Een uniek dagje uit, een quiltbee op het water. Geniet van een vaartocht over de prachtige rivier met z’n 17e eeuwse buitenplaatsen. Wij bieden een gezellig programma en een geheel verzorgd arrangement met een lunch en een hapje en een drankje. Ook houden we een workshop aan boord. De sfeervolle boot is geschikt voor circa 60 personen. Er zal ook een winkeltje aan boord zijn met leuke aanbiedingen. De antieke boot vertrekt uit Oud-Zuilen bij Maarssen en het arrangement kost € 45,- per persoon
Kijk op www.kreamedia.nl om in te schrijven of bel 0346-240111

Zo dat was het weer voor vandaag, ik ga snel koken, want straks ga ik weer Salsa dansen HEERLIJK, veel groetjes vanuit Italië. BABETTE.

Speciale Valentijnsdag! Special Valentines Day and WIP

dinsdag 14 februari 2012


Vandaag is het een speciale dag alweer 15 jaar getrouwd!!! Lekker veel eigengemaakte cadeautjes en briefjes van de kids gekregen en een Powerpoint presentatie gemaakt door mijn dochter met de hulp van onze jongste zoon.We hebben vanochtend lekker met elkaar ontbeten met aardbeitjes en gekookte eitjes, want morgen gaan de kinderen, na de 2e keer sneeuwvrij weer naar school.

Today is a special day, we are married 15 years!!! Lots of selfmade presents and a Powerpoint presentation from my daughter with help from our joungest son. We had a great breakfast with each other with strawberries and boiled eggs, because untill tomorrow the kids are free cause of the snow...
Foto from Powerpoint, from our daughter Marysha
In september zijn we een weekje op vakantie geweest bij mijn lieve vriendin Morena Vecchi. We zijn onder andere een middagje naar Monte Rosa geweest. Wat is de natuur toch prachtig....

In september we were on Holiday for a week at my friend Morena Vecchi. Among other things we wnt to see Monte Rosa one afternoon. How beautiful can nature be...
Sept. Monte Rosa, Piemonte Italy

Zoals ik al geschreven had, ben ik bezig met het geven van een applicatie cursus, hier een WIP foto, want ik  ga jullie nog niet alles verklappen. Alles wat ik geleerd heb, zodat ik zelf deze cursus kan geven heb ik overigens van de zeer getalenteerde en lieve Ted Storm. Dank je Ted voor het delen van al je kostbare technieken!!! Ik zie uit naar april. Hier zeggen ze Non vedo l'ora. Ik kan het uur niet zien, dus voor ons, Ik kan niet wachten!!!

Like I wrote before, I'm working on a new appliqué class, here a WIP foto, cause I can't let out everything yet. Everything I learned, so I will be able to geve this class myself, I have from the sweet, talented Ted Storm. Thanks Ted for sharing these valuable techniques!!! I'm looking forward to april. In Italy they say, Non vedo l'ora. I can't see the hour, so in English, I can't wait!!!

WIP my new appliqué
Nog een laatste sneeuwimpressie van wat hier na mijn vorige post allemaal gevallen en opgewaaid is aan sneeuw...

A last snowy impression from how much snow has been fallen and blown around since my last post...
Snow reaches the top of the hood
Zo nu snel wat aan de lunch doen, anders komt het er niet van.

So now I need to do something about lunch, the troopes are getting hungry!

QUILTY GREETS, BABETTE!!!

Heb je interesse in mijn quilt workshops kijk dan voor de komende lessen op mijn site: 

Winter Wonderland en Ornament Flower 4

dinsdag 7 februari 2012


Kattepootjes in de sneeuw
 Ooooh, wat is het hier mooi! Sinds vorige week woensdag is ons Umbrische landschap omgetoverd in Winter Wonderland! 

Oooowww, it's so beautiful up here! Since last wednessday, our Umbrian landscape is changed in Winter Wonderland!
Ons bijgebouwdje, heel oud, maar zal in de toekomst plaatsmaken voor wat nieuws.
Het kasteel van Montegiove, ons dagelijks uitzicht, sigh!!
Onze olijfbomen, jammer dat er een stronk is afgebroken...
Aibreann zijn traktor ingesneeuwd.
Alles is wit, jammer dat ook ons stookhout waarmee we het huis verwarmen ook onder een dikke laag van 26 cm. was bedekt. Dus eerst een kwartier scheppen voor we erbij konden. 

Everything is white, it's a pitty that also concerned our wood to heat the house was covered in snow as well. So first we needed to  clean it up for 15 minutes.
Foto langs ons huis
Het andere jammere was dat de weg naar ons huis van 300 meter ook was bedekt onder die dikke laag sneeuw waardoor we niet naar boven (de provinciale weg) konden rijden. Dit lukte alleen nadat we op een helling van 10 procent  met 26 cm. sneeuw, de kettingen om de voorbanden doen. Dat was niet zo leuk... De volgende dag was Fabrizio Tortelini zo lief, dat tijdens het sneeuwschuiven van de wegen voor de gemeente, hij ook onze niet doorgaande weg schoon heeft geschoven. Waarna hij dat zondagochtend ook nog eens heeft gedaan. Zo lief dat mensen aan je denken, als je afhankelijk bent van de grillen van de natuur!

On other problem was that the road to our house, which is about 300 meters long. It was covered in snow, so we couldn't get up to the provincial road. We only succeeded after putting on our snowchains at a hill with 10 % climbing rate and with 26 cm. of snow hight! That wasn't real snow fun, LOL!!! The next day Fabrizio Tortelini was so sweet to clean our road with his shovel, while he was cleaning the road for the community. Especially cause our road doesn't goes anywhere else, since we have the only house here. It's so great people think of you when you're under the mercy of the whims of nature!


Tijdens onze wandeling vond ik dit mooie plaatje!
De kinderen zijn ook sinds vorige week woensdag thuis en dat is erg gezellig. Ik (en de school) vind het gewoon te gevaarlijk om ze door de hellende heuvels te laten reizen naar school als het met sneeuw is bedekt. Ik ben benieuwd of ze morgen weer naar school moeten. 

The kids are at home since last wednessday and that's very joyful! I(and the school)think it's much to dangerous to travel with these snowy hills to school and back. I wonder or they will go again tomorrow...
Ons huis vanaf het pad, inmiddels schoongeschraapt door Fabrizio
Gisteravond zijn we wel weer naar dansles geweest. Danny en ik zitten op Salsa dansen en ook daar heb ik voor jullie een plaatje geschoten. Ik vind het een heel mooi gezicht dat de losse sneeuw over de weg waait 's avonds wanneer er geen verkeer meer is. Dit is dus niet pas gevallen sneeuw, maar alleen maar sneeuw die nog bovenop lag.

Yesterday, we had our dansing lessons again, Danny (my husband) and I follow Salsa lessons. While we were going there, I took this picture for you.I think it's so beautiful when the loose snow is blown over the road, when the roads are empty by night. So this is not new snow, but just the snow which was already there.
Sneeuw over de weg gewaaid, zo mooi!
Hier als laatste een foto van de Ornament Flower van Marieke Quaadvlieg. Wat heeft ze het goed gedaan!!! Dit was haar tweede les Machine Quilten in 1 week. Haar eerste les was machine quilten voor beginners en aangezien Marieke het zo goed deed, besloten we dat ze meteen daarna een gevorderden les zou doen, in plaats van de makkelijkere les waarvoor ze zich had opgegeven!

Here the last picture, it's the Ornament Flower from Marieke Quaadvlieg. She did so well!!! This was her second lesson Machine Quilting in 1 week. Her first lesson was machine quilting for beginners and since Marieke did so well, we decided she should take an intermediate lesson instead of the easier lesson she applied for.
Ornament Flower van Marieke Quaadvlieg.

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst deel 1 van de applicatie cursus gegeven, het wordt voor de dames een mooie quilt en het was hartverwarmend de dagen er op allemaal mailtjes te ontvangen met berichtjes dat ze blij en voldaan waren en dat ze zo ontzettend veel hadden geleerd. Lieverds, wat maken jullie mij trots!!! De volgende keer laat ik jullie een foto zien, Beloofd!!

Last saturday I have given the first part of the appliqué classes for the very first time. It's going to be a lovely quilt and it was heart warming receiving all kind of e-mails with messages that they were happy, satisfied and that they learnd so much. You all make me so proud my Dears!!! The next time I will show you a work in progress picture, Promised!

Quilty Greets, BABETTE.
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.