Tulip appliqué

woensdag 30 november 2011

Hebben jullie mijn plaatje van mijn tulpje gezien bij het tabje, waar je alle site's kunt aanklikken. Ik vind hem zo schattig. 

Did you see the little tulip on the tab of my blog, where you can click on all the website's? It's so cute!!!
Hier is de orginele foto. Here the original picture.

Mijn eigen ontwerp naar aanleiding van Ted Storm haar cursus applicatie 1.
This is my design after taking classes from Ted Storm, application 1.

Sleep well everybody! BABETTE.

Uitslag van de GIVE AWAY!!

zondag 20 november 2011

Hallo allemaal!! Ik heb samen met mama voor de 4 winnaressen gekozen! Het was niet gemakkelijk want van alle tegeltjes wijsheden vond ik ze bijna allemaal wel leuk! 
Nu het moment waar jullie op gewacht hebben, de winnaressen zijn:


En nu wilde ik ook nog even hun wijsheden met jullie allemaal delen:

Daisroosy met

Quilten

Steekje voor steekje, lapje voor lapje het groeit en groeit soms langzaam soms snel. De warme deken komt er wel. 


Verona met

Warning: this vehicle stops at all fabric shops.

Inge Slaats met

Mee un moager koei en un kreupel pert is ut heul geboer gin flikker wert!

Brigitte aka Bibi aka Bibieke met

Bij vlagen ben ik geniaal, helaas is het hier meestal windstil.

Van harte gefeliciteerd!
Zouden jullie je adres gegevens even aan mama willen mailen, want dan kan ze de stoffenpakketjes opsturen!

Lieve groetjes Marysha


Brechje: oftewel: BEELDSCHOONHEID!!! MAAR OOK MIJN POPJE!!






Dutch Give away en Pisa

zaterdag 19 november 2011

Nog 119 pageviews en dan zijn er 20.000 pageviews op mijn blog. Om dit te vieren doe ik een kleine Give away met als onderwerp, waar ik nog steeds van in de ban ben, de Tegeltjes Wijsheden. Het enige wat je hoeft te doen is een leuke Tegeltjes Wijsheid achter te laten op mijn blog, al dan niet zelf verzonnen. Voor de 4 leukste wijsheden worden er, 4 lieve rozen of japanse lapjes verzonden. Een schattig pakketje met bij elkaar passende stofjes voor de 4 leukste wijsheden, die gekozen zijn dus. Mocht jou wijsheid worden uitgekozen en (als je een blog hebt) deze give away op die van jouw blog onder de aandacht hebt gebracht, krijg je een extra presentje. Zet je de Give away op jouw blog, vermeld dit dan ook even in je berichtje.
Dit is mijn eerste keer dat ik een Give away doe, dus ik hoop dat ik niets ben vergeten en dat jullie 'm leuk vinden!!! Morgenochtend om 10.00 uur is de sluitingstijd!!!!

!!!!!!!There will be an International Give away as well, but it's a bit difficult to combine it with the Dutch one... More English look further in this post!!!!!!!!!!

Hebben jullie dat nou ook?
Nu naar de orde van de dag. Ik ben bezig met de voorbereidingen voor mijn lessen in Nederland, zoals jullie vorige keer hebben kunnen lezen, heb ik mijn topje van de Tegeltjes Wijsheden af. Ik kan niet wachten om te beginnen met sandwichen en quilten. Maar alle tijd kun je maar een keer verdelen en daarbij heb ik ook nog eens fibromyalgie en voor mij betekent dat, vaak 's morgens werken en 's middags moe zijn en niet veel meer doen. Al is er natuurlijk in en om het huis en met de kids altijd genoeg te regelen. Maar ik dwaal af. Ik ben alles aan het voorbereiden voor mijn lessen, maar aan de andere kant blijft er werk liggen, want ik moet mijn agenda's voor de italiaanse en engelse pagina ook bijhouden en dat lukt mij niet goed. Dan zijn we ook nog bezig met de site te vernieuwen om alle stoffen in winkelwagentjes te krijgen, maar daar stuiten we op problemen, omdat de oude site gemaakt is via een andere provider en de teksten en pagina indeling niet kan worden overgenomen. Lastige bijkomstigheid dus. Ik ben benieuwd of jullie het soms ook zo lastig vinden je tijd te verdelen???

Pisa
Wat was het gezellig, een heerlijk verblijf bij mijn vriendin Anna en haar man Fausto en op maandagavond zijn we met de hele club dames (van de quiltdag die afgelopen mei bij mij was gehouden) en alle mannen uit eten gegaan. Het waren ontzettend fijne dagen!

Pisa
What did we have a lovely stay at my friends house Anna and her husband Fausto. At monday evening we went with all the lady's of the club (from the quiltday in may at my house) and all the husbands for diner. We had splendid days together!

From left to right Simona, Cristina, Siliana, Gabriella, Daniela and Maria Luisa.

Daniela and Maria Luisa.

Siliana, Cristina, me Patrizia, Maria Luisa, Daniela.

Simona, Siliana, Maria Luisa, Daniela and Patrizia all concentrated.

Working hard!

All together, we had a lovely day and did a lot of work

Day 2:  me with my friend Anna together with Luciana Papini, who came by to see us.

Here Anna, Fulvia (my sons Fiancee) Adriana and Laura.

Thanks girls for 2 great days with you from Giuditta Quilt and the girls from La Spesia.

A quilty greating, Babette.

Happy, happy, happy!!! Tiles Wisdoms - Tegeltjes Wijsheden

zondag 13 november 2011


Hooooooooooooooi

Ik ben zoooo Happy. Ik heb echt ieder minuutje dat ik vrij had gewerkt om mijn topje af te krijgen. Het topje van de tegeltjes wijsheden, moest klaar voor mijn lessen die ik in december in Nederland geef, dus de spanning valt nu een beetje van mij af. Ik zie uit naar het quilten van het quiltje, want ik weet al precies hoe ik hem ga quilten met veerpatroontjes en een mooi randje in het witte tussenbaantje.
Op de foto zijn nog alle blauwe streepjes en plekjes nog te zien, maar het scheelt mij te veel tijd als ik de top nu niet spoel. Als ik de top namelijk nu zou spoelen, dan kan het zijn dat de top schuin op droogt. Stoffen werken natuurlijk. Ik zou de top dan ook vast moeten spelden om hem precies zo vierkant als die nu is te laten drogen. Ik doe het liever in een keer als de quilt gequilt is. Voor wie geïnteresseerd is, er zijn nog wat plekjes vrij voor de workshop op dinsdag 13 december.
Wil je de top iets groter zien, klik er dan op!!
Nou, tadaaaaah, hier is 'ie dan!!!

I'm sooooo Happy. I have worked every spare moment at my top to finish it. The top of the Tiles Wisdoms needed to be finished for my classes in Holland in december, so my tension drops a bit. I'm looking forward to quilt the top, because I know exactly how I'm going to quilt it, with feather patterns and a cute border in the white sashing in between.
At the foto there are all kind of blue spots and stripes to see, but it saves my so much time if I don't wash the top at this moment. If I would wash it now, I need to pin everything on a background to prevent my top will dry out of shape, now the quilt is totaly squared up! So first the quilting, then the washing!!
Would you like to see the top a little bigger click on it.
Well, tadaaah, here it is!!!!!


Hier een ffilmpje van een quiltdag in het zuiden van Nederland. Gezien toen iemand hem op een forum zette. Ik weet inmiddels niet meer waar en wie :-((.
http://www.youtube.com/watch?v=gMGWoL7tpD4

Here a film from a quiltday in the south of Holland. You can't understand what they are saying (unless you speak dutch of course) but it's a nice impression!
http://www.youtube.com/watch?v=gMGWoL7tpD4

Ik hoop dat ik snel tijd heb om jullie weer te wat te schrijven, want afgelopen maandag en dinsdag heb ik in Pisa lesgegeven en dat was reuze gezellig en leerzaam. Ik heb ook allemaal foto's van mijn leerlingen die heel hard hebben gewerkt. 

I hope to write you'll very soon, because I gave some classes the passed monday and tuesday in Pisa which was very cosy and informative. Then I can show you the pictures I have of my students who worked very hard.

Quilty greating to everybody!

Top Tiles Wisdoms - Tegeltjes Wijsheden

donderdag 3 november 2011

OOOOOHHHH, jullie moeten nog heel even wachten. Ik heb mijn topje bijna in elkaar van de tegeltjes wijsheden. Het resultaat tot nu toe is veel schattiger en leuker dan ik had gedacht en ben er zelf zo blij mee. Ik heb ontzettend hard gewerkt, want ik zit tot aan donderdag helemaal bommie vol met werk.
Morgen komt er een quiltster lunchen en voor wat stofjes, Gezellig. Zaterdag ga ik naar Firenze quilten met de bee.
Zondag de laatste dingen afmaken en naar Pisa reizen om daar maandag en dinsdag Machine Quilten te gaan geven. Ook gevorderde dames, dus ik moet maar even wat moeilijke patronen in mijn koppie prikken om de dames te laten zweten!
Ik hoop zondag nog een foto te plaatsen op mijn blog van de tegeltjes wijsheden, nu moeten jullie het nog even doen met de foto's van mijn blog en op mijn site.  

 OOOOWWWW, You'll have to wait a little more. My top of the tiles wisdoms is almost ready. The result till now is even cuter then I thought and I'm so happy with it. I worked so hard, cause till thursday my days are packed full with work and other things. Tomorrow I have a quilter as my guest for lunch and some fabrics, that will be fun! Saturday I will be going to Florence to quilt with the bee. Sunday, I need to finish my last things for my trip to Pisa, to give my machine quilting lessons there on monday and tuesday. There will be advanced quilting lady's as well, so I need to fix some difficult patterns in my head, so I can make them sweat!
I hope to put a picture on my blog from the tiles wisdoms at sunday, for now you need to do it with the pictures already shown on my blog.

Have a nice weekeeeeeend!!!!!!!!!!!!! BABETTE.

Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.