WC heeft een naam!

donderdag 28 januari 2010

Hallo beste mensen,

Ik heb gisteren gehoord dat het nog steeds erg koud is in Nederland, raar om er niet te zijn en de sneeuw niet te hebben kunnen meemaken. Niet dat ik Nederland in die zin mis, want ik zit hier echt op mijn plek. Wel vind ik het natuurlijk fijn om 1 a 2 keer per jaar naar Nederland te komen. Als ik dan les geef, ren ik tussendoor naar vrienden en kennissen. Het is wel altijd moeilijk kiezen, want de tijd is beperkt. Meestal wordt er iedere volgende keer weer nieuwe mensen bezocht.
2 x geleden ben ik bijvoorbeeld bij vrienden van mijn grootouders langs geweest, mijn grootouders zijn er niet meer en dan geeft dit toch een bijzonder gevoel. De lieve mensen ken ik niet anders dan Jopie en Rietje, maar voor veel andere mensen heet deze heer Johan. Van Rietje heb ik mijn eerste naailessen gehad, altijd gezellig, ik ging dan op woensdag avond af en toe met mijn moeder mee. Het was altijd gezellig en heel knus. Johan maakt prachtige beelden, zoals de muzen die een bad nemen bij de stadsschouwburg van Utrecht. Ik ben er zeer trots op ze te kennen, vooral omdat het van die warme bijzondere mensen zijn.
Ik hoop ze ook deze keer als ik in maart - april in Nederland ben ze te kunnen bezoeken. Vorige keer waren ze met vakantie, dus hebben we wat in te halen.

Nu moet ik natuurlijk jullie ook gaan vertellen over de eindelijk gekozen naam voor mijn WC, ja wholecloth, maar het klonk zo grappig. Ik heb een inschrijving gedaan voor een wedstrijd in Italia van Quiltitalia het italiaanse quiltersgilde. Dan moet je toch echt de WC een naam geven, want inzenden met de naam WC kan niet echt vind ik. De naam die ik heb gekozen ligt toch wel enigszins voor de hand en is geworden, tah tah tadaaaa! L'Ombra Viola, ik ben benieuwd wie weet wat het precies betekend, maar ik zal niet flauw zijn en zeggen dat het betekend, de paarse schaduw.

Nu zal ik nog even een foto plaatsen van waar ik woon omdat niet iedereen de andere blog kent, waar ik eigenlijk ook niet vaak op schrijf.

Wij wonen hier dus ook erg rustig en vaak heb ik geen zin om weg te gaan omdat ik mij hier zo fijn voel. Het is afgelegen, maar met 10 minuutjes zijn we in het drop waar we een paar boodschapjes kunnen doen en de kinderen op school zitten. Voor de wat meer grotere boodschappen rijden we 20 minuutjes, je raakt er aan gewend en in veel vinex wijken en zoals in Houten moet je toch ook de auto pakken voor de boodschappen, vooral als je zoals wij een groot gezin hebt. Is het niet echt te doen op de fiets.
Nu ga ik er maar eens een eind aan breien, ik ben met een nieuwe quilt bezig en daar moet ik nodig wat aan doen, want daar is geen draadje meer ingekomen sinds vorige week.

Veel groetjes en geniet van het leven! Babette.

Voor mijn machine quiltlessen in maart en april in Nederland en quiltvakantie's kijk op http://www.quiltstudiobabette.com

Geveld!

vrijdag 22 januari 2010

Bah, ik ben geveld door rugpijn/verrekte spier weet ik veel. Het enige wat ik vandaag wil doen is quilten aan mijn nieuwe quilt. Ik baal dus vreselijk. Ik heb me net maar verschanst op bed met een quilt dvd en ga zo maar een quiltblog lezen. Ik hoop in een beetje energie om wat verder te gaan met mijn rand voor mijn Tulpen quilt van Ted zeg maar. Op de rand komen een ruitvormpje dat er op is geappliceerd.

Nou voor de fun nog maar even een detailfoto van mijn tulpen quilt.
Inmiddels zijn er details geborduurd bij dit tulpje, dus dit is een eerder stadium, maar het tulpje is zo schattig om te zien.

Groetjes Babette.

Quiltnieuwtjes!

donderdag 21 januari 2010


Hoi Iedereen,

Vorige keer had ik het erover dat ik snel weer zou posten, omdat ik nog veel meer te vertellen. Nou daar begin ik nu dus maar meteen mee. Allereerst wil ik jullie laten zien hoe ver ik ben met mijn quilt die ik maak naar aanleiding van de applicatie en trapunto masterclasses van Ted Storm. Ik ben nu bezig met de rand, maar omdat ik ook andere dingen wil doen gaat deze nu even op een lager tempo.


Ik wil namelijk ook mee gaan doen aan wedstrijden, een paar quilters die ook jureren en leerlingen van mij hebben herhaaldelijk gezegd dat ik het moest doen, dus ben ik nu mogelijkheden aan het uitzoeken. Als ik eerlijk ben vind ik het doodeng, maar ja, ik wil het graag dus moet het er nu toch maar van komen.

In januari heb ik een Amerikaanse gezellige quiltster ontmoet Robbi Joy Eklow


Me and Robbi in her hotel


Een ontzettend leuk mens. We hebben met haar man Brian, mijn man Danny en onze kids gegeten in een restaurantje in Florence. Ik had haar boek eerder gekocht omdat ik zeer benieuwd naar haar was, ze heeft ook wat in mijn boekje geschreven, dus dat wat helemaal top. Speciaal is ook dat nu mijn boekje in waarde is gestegen omdat zij er iets in geschreven had, wel 20 cent zei Robbi! Dus jullie snappen wel hoe rijk ik mijn nu voel, haha! 
Robbi schrijft columns voor Quilting Arts Magazine. Haar boek gaat over haar leven als quiltster, een zeer vermakelijk boekje met leuke verhalen.  
Er is een superleuke website van Bonnie Mccaffery met allerlei interviews, ook dus het interview met Robbi, waar ze allemaal tips geeft en haar quiltstudio laat zien. 


Verder wil ik echt een beetje opruimen dus een fixe korting van 40 % op alle boeken en stoffen. Kijk op mijn webstie http://www.dequiltschuur.nl
Heb je interesse in leuke quiltboeken, zoals de boeken van Yoko Saito, alles zit erbij! Bij de stoffen kun je ook van alles vinden, zoals roosjes, thimbleberries, Fossils enz.


Nog een keertje voor iedereen die het nog niet wist en die interesse heeft in Machine Quiltlessen op alle niveau's op mijn nieuwe website http://www.quiltstudiobabette.com staan zeer uiteenlopende Machine Quiltlessen die in Nieuwegein eind maart - begin april gegeven worden. Er is nog plek!
Ook staat er onder arrangementen quiltvakantie's naar Umbrië, Italië beschreven, dus wie op quiltvakantie wil, neem een kijkje op mijn website!


Nu ga ik verder met mijn nieuwe quilt, nee nog geen foto's, maar als het een beetje vordert zal ik kijken of er een detail foto gemaakt en gepost kan worden.


Heel veel groetjes en veel tijd om te quilten toegewenst, Babette.

Nieuwe lessen en nog veel meer leuke quiltdingen!!!

zondag 10 januari 2010

Hallo Iedereen,

Ik heb weer nieuwe lessen gepland voor het nieuwe jaar. Ik kom weer voor een weekje of 3 naar Nederland en ik heb weer ontzettend veel zin om les te geven. Het wordt voor mij eigenlijk steeds leuker om nieuwe dingen te verzinnen en het een ander te leren. Vorig seizoen had ik 2 nieuwe lessen, veren uit de vrije hand en ontwerpen van een wholecloth met trapunto. 

Deze worden weer gegeven alleen wordt de veren uit de vrije hand nu in 2 delen gegeven. Ik wil namelijk zoveel mogelijk uit de les halen en geen half werk doen. Ook ik leer iedere keer weer bij als ik les geef en daarom wordt ook iedere keer de lessen weer een beetje bijgeschaafd. Ondertussen als ik hier in Italië ben werk ik eraan om mijn eigen vaardigheden te verbeteren en hou ik mezelf zoveel mogelijk op de hoogte van mijn interesses van het quilten. 

Een van de nieuwe dingen die ik heb gemaakt is mijn kleine Radiant Star, waar ik veel nieuwe technieken in heb verwerkt. 
Ik heb gewerkt met de nieuwe linialen die ik Danny voor mijn verjaardag heb gekregen. De linialen zijn ontworpen door Renae Haddadin en daarmee kan ik perfecte cirkels en stralen maken. In die cirkels kun je weer andere vormen aanbrengen. 
In mijn quiltje zie je de cirkels ook niet meer aangezien ik die weer heb gebruikt om mijn medaillon mooi in het midden te krijgen. Ook heb ik gewerkt met een van de soorten garens Superior, er is een serie met de naam Razzle Dazzle, de kleuren zijn ontworpen door Ricky Tims en ze passen precies bij de stoffenserie die er toen was color Rhapsodie. Een van die stoffen heb ik dan ook gebruikt voor mijn quiltje de Radiant Star.Verder heb ik met zijde garen allerlei achtergrond patronen gezocht die je kunt gebruiken bij grote patronen, zoals veren en medaillons. Het effect is dat de grote patronen veel beter uitkomen en dat je achtergrond erg mooi versierd is.

Ook heb ik een nieuwe website speciaal gericht op mijn lessen, dat was nodig omdat ik kon kiezen of mijn huidige site vertalen of alleen het gedeelte van mijn lessen internationaal maken. De site is in 3 talen wat heel wat werk was. Buiten mijn lessen staat er ook informatie op over quiltvakanties. Er staat er nu nog maar 1 op in het Nederlands, maar ik kan altijd andere weken inplannen als er vraag naar is. Wie interesse heeft in mijn nieuwe website kan kijken op http://www.quiltstudiobabette.com 

Ook wil ik graag nog even terugblikken op mijn vorige lessen. Ik heb er zelf erg van genoten, want ik had lieve en gezellige leerlingen, bij de lessen ontwerpen heeft mijn dochter Marysha ook mee gedaan, het was indrukwekkend om te zien dat zo'n jong iemand zo'n goede motoriek heeft. Laat ik het zo zeggen, ze deed het 10 keer beter dan ik voor de eerste keer,  kan gelijk goed de lijnen volgen enz.

Hierboven het ontwerp van Marion Barneveld, ik hoop dat jullie een beetje een idee krijgen van de quilttop, het is moeilijk om deze foto goed weer te geven en het ontwerp te laten zien.


Tijdens mijn verblijf in Nederland ben ik ook een dagje naar Duitsland gegaan naar de quiltwinkel van Claudia Pfeil Quilt en co, haar website is http://www.quilt-und-co.deIk ging daar met een speciaal doel naartoe, want ik wil erg graag een Long Arm machine en Claudia is vertegenwoordiger van het merk Apqs. Een long arm machine is een grote naaimachine waar je alleen maar op kan door quilten dus niet naaien. Ook Elly Prins heeft er een http://www.machinequilting.nl. Het duurt nog wel even voor ik er een kan kopen maar de wens is nu nog groter. Ik heb het een en ander kunnen oefenen die dag en om jullie te laten zien dat voor mij ook niet alles komt aanwaaien laat ik jullie foto's zien van wat ik die dag heb gequilt. Op zo'n grote machine kan je veel vrijer werken omdat je geen ruimte beperking voor je handen en je quilt hebt. Ook werkt het veel sneller en geeft het mij dus wat die dingen betreft veel meer mogelijkheden.
      Als laatste wil ik jullie vertellen over mijn cadeautje dat ik aan mezelf heb gegeven. Van Aurifil bestaat er een koffer met alle 216 kleuren die ze hebben, inmiddels 36 kleuren meer, dus die heb ik ook maar besteld. Voor het appliqueren was mijn zijde garen net niet sterk genoeg en wilde ik een ander garen. Vooral bij de scherpe puntjes van bloem bladeren trok ik het garen kapot, het garen valt wel minder op omdat het zo dun is, maar dus niet sterk genoeg voor mij. Nu ik deze koffer heb ben ik er ook van verzekerd dat ik de juiste kleuren tot mijn beschikking heb.  Ik ben er nu zeker van als een steekje niet helemaal op de goede plek zit dat mijn steekje door het garen niet opvalt. Ook vallen de steekjes minder op, omdat je het garen strakker kan aantrekken. Mocht iemand interesse hebben om zo'n koffer aan te schaffen, de koffer is te vinden op mijn site van de Quiltschuur (bij winkel, notions en dan bij Garen)
 Hier een foto van mijn koffer met Aurifil garen.


Ik heb nog veel meer te vertellen maar dat doe ik in mijn volgende post, veel groetjes uit een bewolkt en druilerig Italia, wanneer houdt het op met REGENEN??????

BABETTE.
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.