Nog wat details van de vorderingen van mijn Schaduw Trapunto

woensdag 24 juni 2009

Hoi Iedereen,

Ik kan niet wachten tot ik klaar ben met deze lesquilt die klaar moet zijn voor augustus, maar de rest van het leven gaat natuurlijk ook door. Mijn zoontje heeft een behoorlijke ontsteking onder zijn voet/teen en daarvoor moesten we naar de docter. 1 nacht bijna niet geslapen doordat hij zo'n pijn had. Veel huilen en 's nachts dus wakker en ook weer huilen. Heel zielig, maar gelukkig gaat het beetje bij beetje beter. Nu zal ik even wat foto's laten zien van mij Trapunto quilt. Ook vandaag komt hij weer niet af, want straks gaan we naar Italiaanse les bij onze leraar Fabrizio. Een lieve en goede leraar, die ons hele gezin ontvangt bij school en zaterdags bij ons komt voor nog een 2e les in de week.

Nu, echt de foto's:
Het grid dat je op de achtergrond ziet, wordt ook wel Diane Sashiko genoemd. Het was mijn eerste poging, dus ik zou het zelf nog netter willen hebben.
Nu, ga ik snel lunchen anders zijn we niet op tijd voor onze les!
Groetjes Babette.

Mijn allereerste quiltdag in Italia

donderdag 18 juni 2009

Quilt van Rita Frizera, bekend om haar prachtige Baltimore Quilts

Een dag in Firenze. Genietend van quilters om mij heen. De dag was georganiseerd door Lucia regiovertegenwoordigster van Toscana van het Quiltersgilde van Italia. Maar er waren ook dames die ik al kende via Facebook, zoals Anna Maria Turchi en Daniela Giuliani van de quiltwinkel Agomago in Firenze, zie http://www.agomago.it/


en Laura Grinda die van het zomer bij mij een machinequilt masterclass komt doen met een vriendin van haar.


De dag had een beetje wat weg van mijn quilt high tea's die ik gaf in Nederland, alleen hadden we geen thee, maar een overheerlijke italiaanse lunch met heerlijk brood, soep en natuurlijk prosciutto. Een klein wijntje erbij en bij de heerlijke nagerechten van allerlei zalige taarten een dessertwijn Vin Santo voor de cantucci koekjes in te dopen. Wat ik al zei een klein wijntje, want we hadden een hele warme dag. In de middag werd er daardoor ook niet veel meer gequilt. We hebben met zijn allen gewerkt aan quiltblokken die we in nhovember moeten inleveren. Volgend jaar zullen de blokken dan als een quilt hangen op de volgende regiodag.

Op de website van Quilt Italia kun je overigens de quiltwinkels van Italia vinden, http://www.quiltitalia.it/ zoek dan onder negozi.


Ik ben uitgenodigd om vanaf september naar de bee te komen van Lucia en daar kijk ik erg naar uit. Het is wel een stukje verder weg voor mij, maar ik kan niet wachten tot het zover is!

Mijn laatste quiltprojecten

Sinds ik in maart terug ben gekomen na mijn masterclass bij Ted heb ik dus veel gedaan, zoals ik al zei in mijn vorige berichtje. We hebben bijna ons appartement voor gasten af en ik heb heel veel gequilt. Mijn eerste quiltproject dat ik af heb gemaakt sinds ik in Italië woon, heet

The Parrot who bumped into the Peacock.







Het is een quilt waarop met de machine veren op zijn gequilt.Ik ben ongeveer 4 a 5 weken bezig geweest met alleen het doorquilten van deze quilt. Er zijn ongeveer 16 kleuren zijdegaren in verwerkt van het merk YLI, het is extra dun garen, 100 is het gewicht. Hierdoor kan je zeer verfijnd werken en krijg je ook minder snel knoopjes in je quilt. Aangezien ik ook op Facebook zit heb ik van over de hele wereld berichtjes gehad op deze quilt. Als ik eerlijk ben, ben ik daar wel een beetje stil van.


Detail van The Parrot who bumped into the Peacock.


Het geeft je ook een enorme kick en daardoor ben ik al in een vergevorderd stadium van een nieuwe quilt. Het is een schaduw trapunto quilt.


Ik hoop hem aan het eind van deze week af te hebben. Het schaduw van schaduwtrapunto slaat er op dat de tussenvulling geverfd is en doorschijnt door de stof. Hierdoor kan je de trapunto (opgevulde) patronen nog beter zien.



Detail van mijn Trapuntoquilt



Een foto van een test die ik heb gedaan om te zien welke kleur en soort garen er het beste bij past. Van links naar rechts is het zijdegaren lila, katoenen garen van Aurifill licht grijs, grijs zijdegaren en wit zijde garen. De zijdegaren is weer van YLI gewicht 100.


Voor mij is het erg leuk dat ik de laatste 2 weken van augustus in Nederland les ga geven in de technieken hierboven beschreven. De workshops lopen al aardig vol, maar er zijn ook nog wel wat gaatjes die nog gevuld kunnen worden. Als je interesse hebt, kan je mij een mailtje sturen, maar er staat ook aanvullende informatie op mijn website.



Groetjes vanuit een warm Italia, waar ik dus nu niet in de zon zit maar achter de computer of mijn naaimachine!!!


Masterclasses Ted Storm

Hallo beste quilters,

Hier een berichtje van mij. Volgens mij is het wel meer dan een jaar geleden, maar ik heb even wat tijd nodig gehad voor mezelf. Het leven in Nederland was gewoonweg te hectisch. Sinds begin dit jaar ben ik erg serieus aan het quilten en het werpt zijn vruchten af. Eerst ben ik in December 2008 en in maart 2009 naar 2 masterclasses van Ted Storm gegaan. Dit alles heeft mijn basis enorm verstevigd. Tsjonge wat weet die vrouw veel! Het is iedere keer weer een bijzondere ervaring. Hier wat foto's van de masterclasses.
Foto's van de Masterclass Applicatie 1
Ria en ik nemen een foto van elkaar!
Hier Klaasje Jellie en Ria aan het werk, we hebben ontzettend veel gedaan.
Annemie, Maartje en Klaasje, met Maartje en Klaasje deelde ik ook het huisje.
Marian en Marlous, moeder en dochter deden samen mee aan de masterclass.
Ria en Ted in overleg.
Ons etentje op de laatste avond, jammer om afscheid te moeten nemen, maar ik kijk terug op 3 inspirerende dagen. Iedereen bedankt voor jullie gezelschap!
Foto's van de Masterclass Trapunto
Hier ben ik aan het werk, inmiddels heb ik drie blokken af, met de vierde ben ik op het moment nog bezig.
Ted geeft ons de nodige aanwijzingen en uitleg!

Conny, Nicolé, Suzanne en Helena aan het werk.

Rechts Lydia en Eva (staand)



Het resultaat van 3 dagen hard werken!
Conny, Adrie, Suzanne, Nicolé, ik, Anneke.
Lydia, Eva, Ted, Tineke en Helena.

Allemaal bedankt voor een heerlijke driedaagse masterclass bij Ted Storm!
Blog contents © de Quiltschuur goes Italy 2010. Blogger Theme by Nymphont.